Limonin led
Živjo!
Ker ste bile tako prijazne in mi krasno svetovale že včeraj, vas bom malo “ponucala” še danes.
Zanima me sledeče – kako pripravite limonin led, da na kolaču izgleda lepo, trdo in belo. Meni to namreč še ni uspelo – okus je sicer vedno dober, ampak ko se vse skupaj na pecivu posuši ni ne duha ne sluha o kakšni beli prevleki ali pa belih črtah in podobnih vzorčkih…me grozno jezi.
En lep zaključek tedna in še lepši vikend
Liza
Draga Liza!
Ko delam navaden led (sladkor v prahu + voda), vedno v sladkor dodajam VROČO vodo in se nato zelo lepo strdi, ko se ohladi, pa še lahko zadevo eč uporabim kakšno barvo tudi amrmoriram (npr. za punčevo torto).
Torej v tvoejm priemru ti svetujem, da segreješ limonin sok in ga nato res po žličkah dodajaš, da dobiš gosto tekočo zmes (ne sme biti pretekoče!!!)
lp
Nika
Če hočeš res trd led je potrebno dodati še malo beljaka. In pa res veliko veliko sladkorja v prahu. Res da se potem led ne razlije lepo, lahko pa z njim delaš vzorce, ki se ne bodo razlili. Lahko delaš tudi majhne rožice z brizgalko.
Led lahko delaš različne gostote. Jaz delam limoninega malo bolj tekočega in ga polijem preko biskvita, da tudi malo navlaži biskvit. Če pa kombiniram z beljakom pa z njim prevečem piškote (navadno medenjake za novo leto) in okrasim z različnimi barvami. Ta je pa kar konkretno gost. Sem že nekaj plastičnih brizgalk uničila.
LP Mateja
Delam podobno kot Tajč, po zelo starem receptu:
20 dag sladkorja v prahu
sneg iz 1/2 beljaka
sok 1/2 limone
Vse skupaj mešaš. Če se po 10 minutah še ni ves sladkor sprijel v maso, dodajaš po kapljicah vodo. Potem mešaš še vsaj pol ure. S kuhalnico, počasi, ker gre za to, da se sladkor stopi, z mešalcem bi se pa samo spenila. Če želiš bolj tekočo glazuro, dodaš še malo vode. Suši se pa, ko preliješ kolač, cel dan.
Sem pa enkrat jedla torto, prevlečeno z glazuro, ki ni bila krhka, ampak gumijasta. Zelo primerna za oblikovane trote (barbike, pikapolonice itd.)Mislim si, da je bilo v njej več beljaka. Mogoče katera pozna recept?
Forum je zaprt za komentiranje.