Limit in jutri penzija
Ni nobena provokacija. Jutri bo penzija nakazana in blokirana. Položnic ne morem plačat, hrane ne kupit. Dovolj imam predig hčerke ki mi soli pamet, saj mi res pomaga, sama se angažira. Jezi se pa name, da sinu dajem najemnino v roke, namesto da bi kredit pokrila s tem. Toliko me ujezi in me ima za neumno, sicer se kulturno vede, ampak preveč pameteuje in dirigira, šunta proti sinu, zakaj mu vse nudim, plačujem in me/nas spravi v revščino. Njo naderem kot prasca in ji vrata pokažem, njemu to ne morem naredit. Potem mi očita da delam razlike. Sicer je sama vložila pred leti v ta prostor okrog 40000eur, potem je pa sin zahteval da bo njegov in sem dvignila kredit. Na srečo hči ni lastnica in me ne praša nazaj 40000eur da ji odplačam prostor.
Lelolalu, 30.07.2023 ob 12:42
Ni nobena provokacija. Jutri bo penzija nakazana in blokirana. Položnic ne morem plačat, hrane ne kupit. Dovolj imam predig hčerke ki mi soli pamet, saj mi res pomaga, sama se angažira. Jezi se pa name, da sinu dajem najemnino v roke, namesto da bi kredit pokrila s tem. Toliko me ujezi in me ima za neumno, sicer se kulturno vede, ampak preveč pameteuje in dirigira, šunta proti sinu, zakaj mu vse nudim, plačujem in me/nas spravi v revščino. Njo naderem kot prasca in ji vrata pokažem, njemu to ne morem naredit. Potem mi očita da delam razlike. Sicer je sama vložila pred leti v ta prostor okrog 40000eur, potem je pa sin zahteval da bo njegov in sem dvignila kredit. Na srečo hči ni lastnica in me ne praša nazaj 40000eur da ji odplačam prostor.
Ti še kar nakladaš! 🙂 🙂
Ja, ja, čista resnica, itak. Daj drugič zgodbico malo bolj dodelaj. Veš, ne moreš pisat provokacije v stilu “hči mi pomaga in mi zdaje svoj denar, jaz pa jo naderem ko prasca”.
Nekako se ne zdiš verodostojna, veš. Sicer nima veze, glup folk na monu ti bo itak nasedel, karkoli napišeš. Tako da kar vzemi kokice in se hahljaj blesavim komentarjem.
Anonimno 10636, 30.07.2023 ob 12:38
Lelolalu, 30.07.2023 ob 11:48
Preveč stvari se je nabralo. Sinu odplačujem kredit za poslovni prostor( 450 na mesec), obročno je vzel računalnik in avto. Obljubil da mi bo vsak mesec dal denar. Pa mi ni. Hčerka mi pomaga s hrano in mi je v petek dala zadnjih 1500 za izvensodno poravnavo računalnika, saj 1 mesec nisem odplačala obroka. Hči je ostala brez dela, dala pa mi je vse do zadnjega, da reši mojo situacijo. Penzijo imam 1200/ mesec. V torek mi bo nekdo sposodil 1700. Hči bo prodala en star avto in mi bo s tem pomagala da vrnem 1700. Res da mi pomaga in me rešuje a mi tudi odčita glede neodgovornega sina kar me ujezi in znorim na njo, ne pa nanj. Hči mi meče pod nos da mi bo pomagala, a da je njeno finančno stanje ogroženo. Sinu se ne upam nič povedati saj nima posluha da bi mi na mesec dal denar kot je obljubil.
Ojoj. Tole pa niste zafurali v enem mesecu, ampak v nekaj letih. Ti plačuješ sinov kredit za poslovni prostor? Ja a ni ta poslovni prostor v uporabi, da poslovno kaj zasluži? Pa avto, pa računalnik, predvidevam, da je bil namenjen sinovemu poslovanju? Je tako? Iz tega šmorna se ne boš/boste zvlekli.
Glej, predvidevam, da si boš denar sposodila od kakšnega mafioza, ki posoja denar za grozne obresti, ker si že povsem kreditno nesposobna. Nikar, ker te bodo obrali do gat in kredita ne boš nikoli odplačala (pa magari samo 1700), ker ti bodo nabijali take obresti, da boš ostala brez vsega in še česa. Daj malo prebrskaj kaj so opisovali “kreditojemalci” takoj “kreditodajalcev”.
Banka ti mora po zakonu “pustiti” penzije toliko kolikor je zajamčena plača. Nekje okoli 700 eur (preveri kolikšna je zdaj) in jutri poglej na TRR, če je to res.
Še tole: Pred leti sem poznala eno tako mamo (žal je že pokojna), ki je šla dragemu sinkotu za poroka, ko je vzel kredit za en poslovni prostor v središču Ljubljane. Sinko totalno zabluzil, nehal plačevat kredit, ker mu firma ni zalaufala. Po celi vrsti kolobocij, je banka dala izvršbo na njeno stanovanje in ga na dražbi prodala. Za poplačilo sinkotovega kredita je bilo dovolj. Za mater ni ostalo niti toliko, da bi šla v najem ene sobice. Nekaj časa je bivakirala pri prijateljicah, potem je zbolela za rakom in zelo hitro umrla.
Pojdi takoj jutri v svojo banko in razloži situacijo. Pa nikar si ne sposojaj denarja od tistih, ki sem jih zgoraj opisala.
Predvsem pa ne išči odgovorov od popolnih tujcev. Ampak tam, kjer imaš dolgove.
Kot bi pisala moja hči, ki mi moralizira da se mi bodo usedli na stanovanje zaradi dolgov, ki jih je sin zanetil in se ne bo ustavil. Kako ga sovraži. Ljubosumna je ker ji nikoli nismo nič denarja dali, njemu pa vse. Razjezi me ker mu meče pod nos zakaj si sam računalnika pa avta ne odplačuje, zakaj se je usedel na materino penzijo in meni nabija slabo vest da je zaradi mene nesposoben. Plačujem mu položnice- tekoče stroške. Pri meni je trikrat na dan. Namesto da bi me hči pohvalila da sem dobra mama in mu pomagam, ona mi drži predigo in misli da mi oči odpira.
Lelolalu, 30.07.2023 ob 12:50
Kot bi pisala moja hči, ki mi moralizira da se mi bodo usedli na stanovanje zaradi dolgov, ki jih je sin zanetil in se ne bo ustavil. Kako ga sovraži. Ljubosumna je ker ji nikoli nismo nič denarja dali, njemu pa vse. Razjezi me ker mu meče pod nos zakaj si sam računalnika pa avta ne odplačuje, zakaj se je usedel na materino penzijo in meni nabija slabo vest da je zaradi mene nesposoben. Plačujem mu položnice- tekoče stroške. Pri meni je trikrat na dan. Namesto da bi me hči pohvalila da sem dobra mama in mu pomagam, ona mi drži predigo in misli da mi oči odpira.
joj dej, Šnelo noro, nehaj že utrujat. Ja, saj vsi vemo, da ne maraš ne brata ne mame, pa kljub temu ne zmoreš stran. in ja, verjamem da je vaša zgodba v tvojih očeh videti točno tako. Ampak verjemi, da tvoja mama ne bi takole napisala in da ta hčerkica ne bi bila samo med in mleko, kot si jo ti opisala.
Hčerka je zame dolžna skrbet, vcepila sem ji strah od malih nog. Čakam da čimprej proda en avto in mi da denar 1700evr za povrnit limit. Itak je taka da od mene ne bo zahtevala da ji vrnem, četudi bo sama lačna, ker taka je. Sinu se pa res ne smem zamerit, želim da bo jutri poslovnež. Edino hčerko moram utišat da mi ne soli pamet in me ima za neumno pa finančno neodgovorno. Hčerka je zoprna po očetu, ona hoče imet vse pošlihtano, red v življenju, red v odnosih, red v stanovanju, tako je tudi on bil kot ona. Položnice poplačane redno in takoj. Vse tipi topi, da me je velikokrat znorel.
Tole vem, to mi je ze mož vedno govoril če bi se znašla v težavah z limitom
Banka ti mora po zakonu “pustiti” penzije toliko kolikor je zajamčena plača. Nekje okoli 700 eur (preveri kolikšna je zdaj) in jutri poglej na TRR, če je to res
Tudi hči mi to govori kot mi je on. Le da mi ona hoče limit poravnat v torek, ker prej ne bo dobila denarja za avto. Saj je bila z mano v petek na banki in mi poravnala izvensodni znesek od leanpaya ki so ga odvetniki poslali, da z mano prekinjajo mesecno placevanje sinovega računalnika in pogodbo, ter da mora takoj poravnat 1500eur. To mi je hči poravnala. Če bi imela v petek še 1700 bi mi tudi to, pa do torka ne bo imela. Sem ji hvaležna za pomoč, jezna sem pa nanjo ker mi očita da z njim ne ravnam prav in mu ne znam rečt NE, ter da me bo finančno z novimi fintami ogrozil. Zato je hitro reagirala, da se mi banka ne usede na stanovanje zaradi dolgov.
Lelolalu, 30.07.2023 ob 13:09
Tole vem, to mi je ze mož vedno govoril če bi se znašla v težavah z limitom
Banka ti mora po zakonu “pustiti” penzije toliko kolikor je zajamčena plača. Nekje okoli 700 eur (preveri kolikšna je zdaj) in jutri poglej na TRR, če je to res
Tudi hči mi to govori kot mi je on. Le da mi ona hoče limit poravnat v torek, ker prej ne bo dobila denarja za avto. Saj je bila z mano v petek na banki in mi poravnala izvensodni znesek od leanpaya ki so ga odvetniki poslali, da z mano prekinjajo mesecno placevanje sinovega računalnika in pogodbo, ter da mora takoj poravnat 1500eur. To mi je hči poravnala. Če bi imela v petek še 1700 bi mi tudi to, pa do torka ne bo imela. Sem ji hvaležna za pomoč, jezna sem pa nanjo ker mi očita da z njim ne ravnam prav in mu ne znam rečt NE, ter da me bo finančno z novimi fintami ogrozil. Zato je hitro reagirala, da se mi banka ne usede na stanovanje zaradi dolgov.
Šnelca, a ti res tako zelo sovražiš svojo mamo, da tole pisariš? Glej, si ful razpoznavna. Je to z mamo res? Je res toliko v limitu in ji ti pomagaš? Torej boš zdaj avto prodala, pa ne upaš o tem pisat kot Šnelca, ker se bojiš napadov nase? Glej, jaz ti verjamem, sem ti pa vedno svetovala, da se spokaj stran. Ampak ti ne zmoreš, saj vem.
Anonimno 4370, 30.07.2023 ob 13:32
Ma nisem tvoja hči ???. Ti nisi dobra mama, ampak bolnica, ki se ji približuje polna luna.
Pa kdo je ta Šnela? ??????
Ena 40+ letnica, ki je pred časom tukaj razkladala o tem, kako je njena mama popolnoma podvržena sinu, kako mu vse zdaje, on pa kriminalec. Ona, po drugi strani je pa idealna hči, vedno pomaga staršem (zdaj je ostala samo mama), nihče pa ji nič ne vrne. Ona daje, drugi pa samo jemljejo, posebno brat. Vsi smo ji svetovali, naj se pobere na svoje, naj prekine toksično zvezo, ampak ne zmore, duševne težave pa to….
Lelolalu, 30.07.2023 ob 12:57
Hčerka je zame dolžna skrbet, vcepila sem ji strah od malih nog. Čakam da čimprej proda en avto in mi da denar 1700evr za povrnit limit. Itak je taka da od mene ne bo zahtevala da ji vrnem, četudi bo sama lačna, ker taka je. Sinu se pa res ne smem zamerit, želim da bo jutri poslovnež. Edino hčerko moram utišat da mi ne soli pamet in me ima za neumno pa finančno neodgovorno. Hčerka je zoprna po očetu, ona hoče imet vse pošlihtano, red v življenju, red v odnosih, red v stanovanju, tako je tudi on bil kot ona. Položnice poplačane redno in takoj. Vse tipi topi, da me je velikokrat znorel.
AMEN.
Hvala za nasvete. Upajmo da bo jutri vse urejeno. Ali da se bo vsaj dalo sklenit dogovor. Kredit, nekaj položnice. Za hrano mi ostane 150 evrov, od tega rabi sin za kavice in cigarete. Hči mi prinese okrog 300-350eur hrane na mesec, kar je premalo za naju s sinom. Ko vidi sina da ima denar 50, 100evr na mizi mu začne težit zakaj ne kupi on hrano, zakaj ne plača s tem denarjem kako položnico. Da mora ona sebi kruh odžirat. Tukaj začutim njen bes, ona ne razume saj on ne živi sktomno kot ona. On igra športne stave in če dobi 40 eur zapravi tisti dan za cigarete, nekaj kavic, pizzo zunaj. Ona beseni. Opozarjam jo naj bo tiho ker je zelo nevaren in jo lahko tako udari da bomo imeli še drug pogreb. Hčerki ko povem da me boli srce ker sta kot pes in mačka mi odvrne, da onadva nimata nič skupnega, da sta si preveč različna ona poštena, dobra duša, on pokvarjen.
joj šnela, 30.07.2023 ob 13:36
Ena 40+ letnica, ki je pred časom tukaj razkladala o tem, kako je njena mama popolnoma podvržena sinu, kako mu vse zdaje, on pa kriminalec. Ona, po drugi strani je pa idealna hči, vedno pomaga staršem (zdaj je ostala samo mama), nihče pa ji nič ne vrne. Ona daje, drugi pa samo jemljejo, posebno brat. Vsi smo ji svetovali, naj se pobere na svoje, naj prekine toksično zvezo, ampak ne zmore, duševne težave pa to….
Aha. Razumem.
Bi bilo smešno če takih ne bi bilo ogromno pri nas. Neodgovornih, psihično bolnih, na stopnji razvoja triletnika odraslih, ki živijo kot da jutri ne obstaja in javkajo kot največje žrtve sistema, države in vseh. Ne dojamejo nikoli da so žrtve samo samih sebe. V naravi bi taki že zdavnaj izumrli, mi jih pa umetno držimo pri življenju in jim omogočamo da ta svoj šit še na naslednjo generacijo prenašajo.
Lelolalu, 30.07.2023 ob 13:58
Hvala za nasvete. Upajmo da bo jutri vse urejeno. Ali da se bo vsaj dalo sklenit dogovor. Kredit, nekaj položnice. Za hrano mi ostane 150 evrov, od tega rabi sin za kavice in cigarete. Hči mi prinese okrog 300-350eur hrane na mesec, kar je premalo za naju s sinom. Ko vidi sina da ima denar 50, 100evr na mizi mu začne težit zakaj ne kupi on hrano, zakaj ne plača s tem denarjem kako položnico. Da mora ona sebi kruh odžirat. Tukaj začutim njen bes, ona ne razume saj on ne živi sktomno kot ona. On igra športne stave in če dobi 40 eur zapravi tisti dan za cigarete, nekaj kavic, pizzo zunaj. Ona beseni. Opozarjam jo naj bo tiho ker je zelo nevaren in jo lahko tako udari da bomo imeli še drug pogreb. Hčerki ko povem da me boli srce ker sta kot pes in mačka mi odvrne, da onadva nimata nič skupnega, da sta si preveč različna ona poštena, dobra duša, on pokvarjen.
Šnelca, a je že tako hudo, da zdaj moraš že avto prodajat da poplačaš bratove dolgove? Poglej, mama je pač v tem, ne moreš je spremeniti, očitno si je zadala, da je njena usoda, da jo sin na kant spravi. Ti pa bi lahko zbežala, lahko bi šla, če bi sprejela to odločitev in če nisi finančno odvisna od mame?! Očitno nisi, če ti njej daješ denar. Ampak ti vedno znova skušaš mamo spreminjat, jo opominjat, da si ti tista vredna ljubezni, ne tvoj brat. Ne boš uspela s tem. Če do sedaj nisi, ne boš nikoli, saj to veš.
Zakaj je enostavno ne soočiš s tem, da si ti opravila. Da ne boš več prodajala svojega premoženja in ji keš nosila, da naj pač spi tako, kot si je postlala. Seveda potem ne smeš več prihajat na kosila in se pri njej zadrževat. Saj imaš svoje bivališče, ne? Ko ti bo jokala, ne popuščaj, čim prej prodaj stanovanje, kjer stanuješ in na drugi konec Slovenije. Zakaj zaboga ostajaš? Saj veš, da bosta na koncu ti in mama ostali brez vsega, ne? Tudi na stanovanje se vam bodo usedli upniki. Menda ja nisi toliko obupana, da ti je vseeno, če potoneš skupaj z mamo, samo da ji boš lahko rekla: Saj sem ti rekla? in boš mislila, da potem bo pa spregledala. Ne bo!! Tudi ko bo brez stanovanja in bo klošarila okoli, bo sinu dala zadnjo skorjo kruha. Očitno ima neko krivdo v sebi, da je narobe postopala do sina, ko je bil otrok, in zdaj se bo do konca življenja za to hotela odkupit. Ne moreš tega spremenit!
jah no, 30.07.2023 ob 15:25
Šnelca, a je že tako hudo, da zdaj moraš že avto prodajat da poplačaš bratove dolgove? Poglej, mama je pač v tem, ne moreš je spremeniti, očitno si je zadala, da je njena usoda, da jo sin na kant spravi. Ti pa bi lahko zbežala, lahko bi šla, če bi sprejela to odločitev in če nisi finančno odvisna od mame?! Očitno nisi, če ti njej daješ denar. Ampak ti vedno znova skušaš mamo spreminjat, jo opominjat, da si ti tista vredna ljubezni, ne tvoj brat. Ne boš uspela s tem. Če do sedaj nisi, ne boš nikoli, saj to veš.
Zakaj je enostavno ne soočiš s tem, da si ti opravila. Da ne boš več prodajala svojega premoženja in ji keš nosila, da naj pač spi tako, kot si je postlala. Seveda potem ne smeš več prihajat na kosila in se pri njej zadrževat. Saj imaš svoje bivališče, ne? Ko ti bo jokala, ne popuščaj, čim prej prodaj stanovanje, kjer stanuješ in na drugi konec Slovenije. Zakaj zaboga ostajaš? Saj veš, da bosta na koncu ti in mama ostali brez vsega, ne? Tudi na stanovanje se vam bodo usedli upniki. Menda ja nisi toliko obupana, da ti je vseeno, če potoneš skupaj z mamo, samo da ji boš lahko rekla: Saj sem ti rekla? in boš mislila, da potem bo pa spregledala. Ne bo!! Tudi ko bo brez stanovanja in bo klošarila okoli, bo sinu dala zadnjo skorjo kruha. Očitno ima neko krivdo v sebi, da je narobe postopala do sina, ko je bil otrok, in zdaj se bo do konca življenja za to hotela odkupit. Ne moreš tega spremenit!
A tega ne veš da ona ne more prodat stanovanja in zate se ne more selit??? Šele ko proda si lahko novo kupi in gre v Maribor, Ljubljano, Kranj. Prej ne. Pa tudi nima kje drugje za parkirat, nima lastnega parkknga kot pre njih.
šnelca je tista ki v okolici pomaga, rada s sosedi poklepeta. Takoj priskoči na pomoč. Je pa iskrena in moralna. Njene besede o bratu in mami so na mestu. Ima red v glavi. Upam da ji uspe se odselit nazaj v Lj. Naj svoje oddaja, pa gre gor. Smo se pozanimali v okolju in videli stvari kako v resnici so. Tudi vi imate to možnost, sosedje brata zelo dobro poznajo. Tudi vedo da ga ščiti v škodo drugih. Onadva sta pokojnega možq- fratelovega očeta uničila, njen sin ne žaluje za njim, žena samo finančno žaluje, ker ji manjka njegova penzija. Šnela je uredu punca, noben nima zle besede o njej za povedat v ulici.
POPRAVEK
Tudi vedo da ga ščiti v škodo drugih = mama ga ščiti čeprav on zadnje leto krade kot sraka okrog in to znosi materi dokler ne proda. Tudi policija prihaja in ga iščejo, nekateri so jo pogruntali in ga iščejo celo po vseh sobah, vedo da ga skriva in ščiti. Včasih ga ščiti, včasih pa se nanj dere in se jo sliši čez dve ulici. Skratka sosedje vedo da ga ženska biksa, ne vedo pa kaj je vzrok za tako zavoženo osebo. Je zagledana v lastnega sina? Ali sta zamenjala vloge.
Šnelca je taka da njegovo ukradeno nese lastniku in se mu opraviči, ter predlaga prijavo na policijo. Njena mama pa ga pri miru pusti čfe ukrade, saj to proda in ima denar, ima mir pred njegovih teženjem za denar. Ne zaveda se da pada v velike težave in da on hodi okrog odvetnikov ter da bo kmalu letela iz stanovanja ven in bo vse njegovo. On ima posle z mafijo iz tujine in vse obale.
pajade273, 30.07.2023 ob 12:51
Ma to ima Šnela spet svojih pet minut. 🙂
Šnelca to ne more biti ker:
– njena mama je dipl. fizioterapevtka, ki je k hiši nosila denar, služila tudi samoplačniško
– s svojim denarjem je poleg financiranja stroškov v hiši kupila 2 stanovanja, v katerih živita njen sin in Šnelca
– Šnelca je zadnja, ki bi materi dajala denar, ker še sama ne more preživeti in visi na materini dojki enako kot njen brat
– brat od Šnelce nima svojega avtomobila
Je pa tole trol tema, jasno.
ČE SMO NATANCNI, ne bo držalo. Živi v bloku in ne v hiši. Brat ima avto. Vemo da je naredil nekaj prometnih tudi s telesnimi poškodbami in da so mu avto odpeljali. Sestrin avto je pa tudi porazbil. Govorili smo s človekom ki je prometno videl z okna in ve vse podrobnosti. Sosedje vejo da ga je sestra prijavila glede nasilja. V okolici pa krade, hodi z nožem, grozi da bo koga pobil. Sosedje upajo da ga bo kdo odselil, saj je prenevaren in nepredvidljiv za okolico. Pa tudi ne prenesejo ga več. Pisali so na krajevno skupnost, policijo, center za socialno delo. Ne želijo ga več v svoji bližini. Prejšnjo soboto malo pred 18 uro je hodil z nožem po ulici da bo eno klošarko zabodel.Kako se je končalo ne vemo.
Šlela ima besede na mestu, 30.07.2023 ob 16:30
ČE SMO NATANCNI, ne bo držalo. Živi v bloku in ne v hiši. Brat ima avto. Vemo da je naredil nekaj prometnih tudi s telesnimi poškodbami in da so mu avto odpeljali. Sestrin avto je pa tudi porazbil. Govorili smo s človekom ki je prometno videl z okna in ve vse podrobnosti. Sosedje vejo da ga je sestra prijavila glede nasilja. V okolici pa krade, hodi z nožem, grozi da bo koga pobil. Sosedje upajo da ga bo kdo odselil, saj je prenevaren in nepredvidljiv za okolico. Pa tudi ne prenesejo ga več. Pisali so na krajevno skupnost, policijo, center za socialno delo. Ne želijo ga več v svoji bližini. Prejšnjo soboto malo pred 18 uro je hodil z nožem po ulici da bo eno klošarko zabodel.Kako se je končalo ne vemo.
Šnela, tebe je tvoja familija pokopala, očitno si popolnoma zglajzala.
Forum je zaprt za komentiranje.