Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika liker iz mareličnih koščic

liker iz mareličnih koščic

kako naj se ga lotim…imam recept pa me zanima….ali ko stolčem vse dam v zganje lešnik-tisto v pešli in lupino….kam postaviti na sonce v ssenco…za kolik časa

je še kak nasvet

hvala inlp

mihana

lahko še mi dobimo recept? hvala

Hej, sem zelo nevedna, kar se likerja tice.

Vem pa, da vsebujejo marelicna jedrca dolocen odstotek strupenih snovi, tako kot grenki mandeljni.

So recepti, ki vsebujejo prav doloceno kolicino tega dodatka ( jedrca ali esenca grenkih mandeljnov) za res prefinjeno aromo in grenkobo. Recimo italijanski amaretti ( grenki poljubcki): mandeljni + nekaj jedrc grenkih mandeljnov ali jedrc marelic – res malo in tocno doloceno.

Ko kuham marelicno marmelado, stolcem kaksne tri koscice in vse skupaj s koscico vred zavijem v gazo in dodam zraven zaradi arome. Potem odstranim

Dve leti in pol nazaj je bilo govora o tem. Strup ni tako nedolzen. Nocem strasiti, toda bolje je biti previden:))

Lep pozdrav Babi

Rels je, marelične koščice vsebujejo zelo nevaren strup, zato z njimi previldno.

na kulinariki pa delajo ta liker na litre in ga ful hvalijo

evo link
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4410

vsak nasvet dobrodošel

lp

mihana

Ne gre samo za marelične koščice, tudi češnjeve in slivove npr.
Vse te koščice so lahko v žganju zelo strupene.
Vsebujejo namreč AMIGDALIN iz katerega nastaja CIANOVODIKOVA KISLINA.
AMIGDALIN se izluži samo v primeru, če so koščice poškodovane-zlomljene, ali zdrobljene.
PREVIDNO TOREJ !

Se je že zgodilo, da so se ljudje npr. z češnjevim žganjem, ker niso odstranili pešk in delali žganje, MOČNO ZASTRUPILI.
Pri marelicah so nevarne že 2 peški

pa sej tudi likerja se ne popije na litre…..in tudi vsak dan ne ali kako??

ali ima katera izkušnje s tem??

lp

mihana

Jaz delamm liker iz breskovih koščic in takrat, ko sem dobila recept so me posebej opozorili, da morajo biti breskve in ne nektarine ali marelice, ne bi pa vedela zakaj,
če katera želi recept ga napišem.

no prosim pa daj….

lp

mihana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close