Likanje srajc, help me
Tri ure sem likala 8 srajc. Men to ni normalno, pa še zlikane niso v nulo. Dejte mi povedat, kako ve rešujete ta problem. Mož MORA biti vsak dan v srajci in kravati v službi, tako, da nujno potrebujem rešitev, ker se mi bo drugače odpinkalo 🙂
Nov likalnik? kakšen? Finta v pranju? Sušenju? Ali naj poiščem nekoga, ki to obvlada in plačam?
Help me, morda bo prišlo še kateri prav.
In tnx 🙂
Ko se srajce posušijo, jih lepo raztegni mogoče čez stolico, da se ti ne zmečkajo. Likaš najprej pod ovratnikom, nato hrbtno stran, potem sprednje dve strani, nato rokave in nazadnje ovratnik. To moraš delati s parnim likalnikom. Paziti moraš, da ne narediš več “črt” na rokavih.
Če tega ne obvladaš prav dobro, ti priporočam, da ti mogoče to pokaže kakšna starejša sorodnica ali soseda, ki to obvlada.
Tri ure za osem srajc, ne vem no, a se hecaš. Še v življenju nisem likala 3 ure na mesec, pa smo 4 članska družina in nikoli ni nobeden v zmečkanih cunjah.
Srajce peri posebej po caa 10 naenkrat. Ne vem, ali imaš sušilec, če ga imaš, je pol dela že narejenega, če ne, pa vsako posebej obesi na obešalnik, da se posuši, pa glej, da se ne presušijo. Če se težko likajo zaradi materiala, jih pred likanjem malo pošpricaj z vodo, nič ne šparaj z njo in zvij, da se navlažijo, po ene pol ure pa veselo na delo, kot je napisala Tina. V kolikor se še težko likajo, jih vrzi proč in kupi kvalitetne srajce, ne čisti bombaž, naj ima ene 20 do 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kaj sintetičnega notri, se lepše nosi, lepo lika in se ne poti v njej zaradi visokega deleža bombaža.
Vaja dela mojstra. Jaz sem v svoji karieri zlikala že pribl 1200 srajc in na ta račun prišparala 360.000 SIT (kar ne morem verjet), kajti moj mož vsak dan umaže eno srajco (razen v nedeljo). Najbolje je kupit tiste, na katerih piše, da ne potrebujejo likanja. Jaz jih vseeno zlikam, vendar gre hitro. Ima pa tudi nekaj takih, ki se zelo težko zlikajo, vendar so zelo lepe. nisem jih vrgla stran, pač pa sem kupila štirko, srajco našpricam, potem gre pa kot po maslu.
Najprej ovratnik, potem rokavi, potem spredni del, nato hrbet, na koncu pa še rame – tako delam jaz.
Vedno pa likam s paro. Sedaj imam 3 min/ na srajco, se pravi, da bi zlikala 8 srajc v malo manj kot pol ure.
Meni je škoda tistega denarja, raje si vsak mesec (iz moževega žepa) kupim kaj zase.
Draga, kupujte kvalitetne srajce, če je le mogoče! Pri nas srajc ne likamo. Kupimo Jupiter, Olimp, pa še nekaj se jih dobi “brez likanja” ali “lahko likanje” (te so fertik v 5min, če je sploh treba). Opereš 5-7 srajc, obesiš na obešalnike, raztegneš, poravnaš in – spraviš v omaro. Hvala bogu zanje. Za vse drugo je tukaj sušilni stroj. Likamo enkrat na 2 meseca, kako posteljnino, par hlač. Materiali so krivi, moža kar obdrži. Evo, za božička mu (si) kupi eno ali dve, pa preizkusite.
Na zdej…jaz pa sama nosim srajce in mi zato tudi menjava moža ne pomaga.
No resno, jaz imam bele srajce in daaaaleč najboljša rešitev je sušilni stroj. Perem jih vedno ločeno, samo srajce skupaj, posušim malo manj kot do suhega in takoj obesim. Potem jih je z likalnikom treba samo malo popravit (ovratnik, manšete), če je huda frka tudi to ne :-)))
Se pa še spomnem ko so se sušile na zraku….joj niti pod razno nikoli več. Rajši perem na roke kot da bi sušila na zraku 🙂
Tudi moj mož mora biti vsak dan v srajci in jih likam sama. Imam navadno likalno desko in navaden parni likalnik. Srajce operem normalno s pisanim perilom, obesim takoj na obešalnik in obešalnik obesim na stojalo za sušenje.
Vladka
Škoda denarja. Sem kupila in stoji v kleti. Par let sem likala s tem, ampak z likalnikom gre hitreje in lepše. Posebej, če se da perilo v sušilnik, predno naravnaš, je z likalnikom že zlikano.
In kakor so ti gor svetovale. Obvezno kupuj samo srajce z oznako brez likanja. Lepo obesi na obešalnik in zlikana je tik tak.
Punce, hvala za vse nasvete. Bom spremenila par stvari, manj “nabutala” boben in sušila na obešalnikih. Srajce niso bile ravno poceni, vse nad 10.000sit, je pa res, da je največji problem s tistimi iz 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bombaža.
Če to me zanima,kje prodajajo srajce Olimp in Jupiter, ki so omenjene tu?
Forum je zaprt za komentiranje.