Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Likanje :(

Likanje :(

Ve , ki imate polno izkušenj. Kupujem likalnik, nevem kateri se bolje obnese, navaden likalnik na paro ali likana postaja? Prosim svetujte. Hvala

Vsekakor likalna postaja. Če izbereš še tako, ki ima višjo moč pare in ki jo lahko polniš brez ugašanja si pa že zmagala. Edino likat boš vseeno morala :)))

se podpišem 🙂

Ali ima kdo tako likalno postajo iz Hoferja, je OK?
http://hofer.si/si/html/offers/2867_23401.htm
Ker ni ravno poceni, ne bi kupila “kar nekaj”.

kolikor jaz vidim ima likalnik meni zelo veliko pomankljivost …ne moreš sproti dolivati vode ampak jo moraš uhladiti ..jaz mam podobnega iz leklerka in je bil maj ko 30 eur ….sej lika super ,samo se skrije pred likalnio postajo ,ki omogoča sprotno dolivanje vode….

Likalno postajo. Pred kratkim sem kupila Boschevo in je super.

Bosheva likalna postaja te pride 20-30€ več in je boljša. Že samo to, da ti likalnika ni potrebno ugašati in čakati, da se ohladi za dolit novo vodo je dosti vredno.

Kakšna je pa razlika med parnim likalnikom in likalno postajo?

postaja ima ločeno posodo za paro, v kateri je para pod pritiskom (do 4 litre vode gre not). parni likalnik ima pa samo tisti deci vode not, kolikor lahko natočiš v likalnik, pa tudi pod pritiskom ni.

O, hvala, zdaj pa vem!

Za tiste, ki imate likalno postajo, na kaj moram biti pozorna pri nakupu?
Gledala sem tefalovo, jo ima big bang v akciji. Ali je katera druga priporočljivejša boljša…

kolikor jaz vidim ima likalnik meni zelo veliko pomankljivost …ne moreš sproti dolivati vode ampak jo moraš uhladiti ..jaz mam podobnega iz leklerka in je bil maj ko 30 eur ….sej lika super ,samo se skrije pred likalnio postajo ,ki omogoča sprotno dolivanje vode….[/quote]

Jaz v čisto navaden likalnik vedno dolivam vodo med likanjem. Tudi slučajno mi ne pade na pamet, da bi ugašala in ne vem kaj. Tako delam že od pamtiveka in ni bilo nikoli problemov. Dajem pa vedno destilirano vodo.

In jaz bi kupila raje likalnik. Ker je bolj enostavno. Sem imela tisto sranje od Elne. In predno to naštimaš, imam že petkrat zlikano. No, aparat sem dala mami, pa ga tudi ona ne uporablja.

Glede odpiranja je govora o likalnih postajah. Odpri likalno postajo brez ohlajanja in pridemo samo še na pogreb. Zato se te ”nove” kjer se voda nalije v zunanji rezervar odlične.

Vprašanje primerjaj moč, pritisk, način nalivanja vode in poiskusi primit še v roke, da vidiš kako ti ročaj ustreza.
Sama imam Bosch ampak Tefal je tudi več kot odlična firma.

kolikor jaz vidim ima likalnik meni zelo veliko pomankljivost …ne moreš sproti dolivati vode ampak jo moraš uhladiti ..jaz mam podobnega iz leklerka in je bil maj ko 30 eur ….sej lika super ,samo se skrije pred likalnio postajo ,ki omogoča sprotno dolivanje vode….[/quote]

Jaz v čisto navaden likalnik vedno dolivam vodo med likanjem. Tudi slučajno mi ne pade na pamet, da bi ugašala in ne vem kaj. Tako delam že od pamtiveka in ni bilo nikoli problemov. Dajem pa vedno destilirano vodo.

In jaz bi kupila raje likalnik. Ker je bolj enostavno. Sem imela tisto sranje od Elne. In predno to naštimaš, imam že petkrat zlikano. No, aparat sem dala mami, pa ga tudi ona ne uporablja.[/quote]
jaz mam boshevo likalno postajo ,notri gre liter vode ,dolivam med likanjem ..
sam likalnik je lahek za držat ,pritisk ima bistveno večji ,posledično hitreje zlikaš…
nemogoče primirjat likano postajo z navadnim likanikom …

In jaz bi kupila raje likalnik. Ker je bolj enostavno. Sem imela tisto sranje od Elne. In predno to naštimaš, imam že petkrat zlikano. No, aparat sem dala mami, pa ga tudi ona ne uporablja.[/quote]
ne razumem, kaj imaš za štimat? vse, kar rabiš je, da počakaš, da se para segreje. ampak ta čas pač počneš kaj drugega, ne rabiš zraven stat in štet do tristo, da bo.

se podpišem “kaj maš za štimat”. Jaz si ponavadi parno postajo vklopim, vmes pa si razvrstim oblačila, zložim kar ne likam in ponavadi je parna postaja prej “prjat” kot imam jaz vse pripravljeno za likati. je pa res, ni je čez likalno postajo. Jaz imam Boschevo in sem zelo zadovoljna. Posoda z vodo je posebej, tako da ko mi zmanjka vode, samo vzamem to posodo od likalnika, nalijem vodo, zopet priklop in ni treba nič čakati, pa že likam.

ne razumem, kaj imaš za štimat? vse, kar rabiš je, da počakaš, da se para segreje. ampak ta čas pač počneš kaj drugega, ne rabiš zraven stat in štet do tristo, da bo.[/quote]

Avtorica je verjetno mislila likalno prešo: http://www.ceneje.si/dom-in-vrt/umivanje-in-pranje/dodatki-za-umivanje-pranje/elna-likalna-presa-opal_-_CX001FDE3F To je pa res cela omarica skoraj …

Jaz imam likalnik Tefal Aquaspeed. Najboljša pridobitev desetleja – ker vanj lahko nalijem navadno vodo iz pipe, destilirana je celo odsvetovana.

Ni je likalne postaje, ki bi jo zamenjala s tem, pa še veliko manj prostora zavzame.

Jaz imam likalno postajo, pa je sploh ne uporabljam, ker se mi zdi navaden likalnik na paro dosti okretnejši in lažji. Vodo dotakam kar iz pipe, sproti.

z paro ker ti bo lažje likat

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close