Likalnik za lase
Čao punce!
Zdaj sem si prebrala vsa sporočila na tem forumu o likanju las…pravite, da so najboljši likalniki GaMa. Šla sem gledat njihovo spletno stran pa vidim, da imajo en nov model in sicer KERAMIČNI LASER -ION , ki naj bi prav pripomogel k boljšemu zdravju las. Stane okrog 22.000. Je kar velik strošek, zato preden se za to odločim sprašujem, če ga morda katera ima in če je to res možno, da izboljša zdravje las?
Kaj pravite?
lp
Koliko ta likalnik izboljša zdravje las, ravno ne morem reči, saj veš, vseeno gre za likalnik, s katerim z visoko temperaturo gladiš lase… Je pa res, da ga sama že nekaj časa zelo redno uporabljam, moja frizerka pa se nad stanjem mojih las nič ne pritožuje in mi vedno skrajša le konice. Naj še povem, da so moji lasje, četudi močno skodrani, zelo tanki – pa ni videti, da bi jim redna uporaba tega likalnika kaj škodovala. Pravzaprav so po uporabi zelo sijoči in lepi na pogled.
Je pa dotični likalnik vsekakor vreden svojega denarja, to lahko trdim, saj ni prvi, ki sem ga preizkusila, je pa noro učinkovit in res gladi tako, kot je treba. Sama si niti las ne posušim z okroglo krtačo, kot pred likanjem stori frizer, ampak jih samo natrem z ustreznimi preparati za glajenje (Collistar) in posušim med česanjem (tako da niso čisto sfrkani, so pa po takem sušenju seveda bolj krep). Potem pa samo nadaljujem z likalnikom, delo je opravljeno v cca 20. minutah (imam stopničasto postrižene lase do ramen, zelo goste).
Jaz ti nakup priporočam. Mislim, da ne boš razočarana.
LPE
Rajši se sprijazni s tem, da imaš kodre.
Je na dolgi rok daleč najbolj poceni in zdravo (da likalnik nič ne uničuje las, ni res).
Se je treba pač sprejet takšen, kakršen si. Ne rečem, če uporabiš likalnik enkrat za kakšno posebno priliko, če pa za nobeno ceno ne moreš sprejeti, da imaš pač kodre in misliš to vsake tri/štiri dni počet in si kvarit lase, hm, no ja … Mogoče je bolje malo več delat na samozavesti?
Ja saj..meni je tudi zadnjič frizerka rekla, da si ona že kakšno leto ali dve po vsakem pranju las lase še polika. Pa ima ful lepe.
Samo je pa res kar strošek tale likalnik…zaenkrat še samo razmišljam ali bi ali ne…kolikor sem prebrala so te likalniki od GAMA res dobri in jih nobena nebi dala stran.
Pa ni vse samo v tem, kot pravi Janis, da se sprejmeš, da si takšen kot si.Mislim, da če si zadovoljen s svojim videzom, da se ti potem samozavest ful dvigne. Je pa videz nekaj takega na kar res lahko vplivaš in spremeniš. Zakaj potem ne?
Zakaj bi hodili naokrog taki kakršni si nismo najbolj všeč in se prepričevali, da je važna samo notranja lepota. Saj tu se ne gre za nekaj takega, pri čemer ne moreš nič storiti (velikost na primer).
Meni peglanje las pomeni prihranek časa. Operem, sfenam, zlikam in imam urejeno frizuro do naslednjega pranja (1x tedensko). In odkar uporabljam Gamin likalnik, se mi tudi v vlažnem vremenu lasje ne sfrkajo.
Če bi želela hoditi naokrog z lepo urejenimi kodri, ki mi jih je dala mati narava, bi se praktično morala s svojimi lasmi, s pranjem vred, ukvarjati vsak dan. Ko jih umijem, so sicer lepi. Samo da ne omenjam, da mi to, da kodri ne štrlijo vsak po svoje, vzame več časa kot peglanje. Nisem obsedena s svojim videzom, saj pri vseh otrocih in psih, za katere moram poskrbeti, tudi ne morem biti (pa tudi ne da se mi), vseeno pa ne morem v službo, kjer imam na dnevnem redu sestanke s strankami (in moram spoštovati nek nenapisan kodeks urejenosti), hoditi čisto zmeštrana in skrepana v glavo. No, naslednji dan po pranju so lasje seveda zavozlani (naravno kodrasti lasje so hudir – pa bog ne daj, da bi jih normalno razčesal, saj si v glavo takoj tak, kot metla), po svoje štrleči… Ni druge rešitve, kot da potem od torka do petka hodim naokrog s čopom ali figo na glavi…
Likalnik je pri meni praktična rešitev problema. Sicer pa so to “popravki” videza, ki so dokaj nedolžne narave – saj si tudi svoje svetle trepalnice za v službo potemnim z maskaro…
Jooj, če si misliš kupiti likalnik, si raje kupi res dobrega, kot en poceni pofl, ki ti bo samo kradel čas, učinka pa nobenega. Četudi peklensko drag, je Gamin likalnik vreden svojega denarja (sicer pa tudi peglanje las pri frizerju s pranjem stane 5, 6000 SIT, tako da se ti nakup hitro izplača). Samo navodila upoštevaj (pozanimaj se, kateri preparati bodo tvoje lase najbolje zaščitili pred visoko temperaturo), pa bog ne daj likati mokre ali vlažne lase!
Pa da ne bo kdo mislil: ne, nisem prodajalka Gaminih izdelkov…)
No tudi jaz si bom upam nekega dne omislila tale GAMA likalnik. Stvar je v tem, da če nimam zlikanih las zgledam kot neka babica ne glede na to kako modno sem postrižena. S fizuro nimam nobenega dela za nekaj dni po tem, ko si polikam lase, zjutraj se samo počešem in imam frizuro kot iz salona. Res je, da likanje na dolgi rok uničuje lase zato si dajem gor razne maske pa nevem kaj še vse… Saj meni bi bilo tudi bolj všeč, da bi imela take valovite kodre, ki lepo padajo in ne štrlijo vsak na svojo stran vendar imam jaz une večje kodre, ki delujejo kot iz 50 let groznooo. Je pa tudi moja frizerka pametovala, da si sama ne bom znala lepo zlikati las, pa kaj še!
Forum je zaprt za komentiranje.