lignji
Kadar jih vidim v kakšni gostilni, se mi vedno pocedijo sline, mislim, da so to po pariško ocvrti.
Običajno lignje paniram po dunajsko – moka, jajce in droptine in so zelo dobri.
To nedeljo sem jih poizkusila po pariško, pa mi niso najbolj uspeli. Osušene sem pomakala v gostejše palačinkino testo, pa to ni to. Potem sem jih povaljaja v moki in v palačinkino testo, pa še vedno niso bili taki, kot bi morali biti.
A ima mogoče katera preizkušen recept?
Iz lastnih izkusenj: Najboljse so v gostilni!Doma niti ne poskusam.
Verjetno bi bile v fritezi take, pa je nimam, ker se izogibamo ocvrtim jedem.
Zadnjic je na POP TV kuhar naredil res sijajne( vsaj za pogledat).
Povaljal jih je v mesanici drobtinic in naribanega parmezana; pa ne morem se spominti, ce je bilo tudi jajce zraven – mislim, da ne. Lp
Hojla, vsem skupaj. Jaz večkrat naročim kalamare v piceriji, kjer razvažajo hrano. Ker nočem čakat doma, jih grem sama iskat, ko grem mimo. Tam jih pripravijo takole: na porcijo zrezanih in lignjev ubije 2 jajca in z roko zmeša, da so vsi kosi “oblečeni” v jajce, nato jih z roko “vliva” – manjše količine v segreto olje v fritezi. Tam nič ne šprica – poka in podobno. So zelo dobri a preveč napojeni z oljem in zato zelo nasitni. Doma jih raje naredim kot Babi. Včeraj pa sem jih samo spekla na segreti ponvi brez olja, bili so čudoviti. Prav lep pozdrav Mica.
Hej, v Istri nisem se nikoli videla drugacnih kot samo v moki ( Natka).
V dobri gostilni so res v uzitek; toda ne v vsaki, kjer lahko naletis na cigumi:)
Jadla sem ze nategnjene ( davno…nekoc); je bila pecialiteta gostilne.
Vecji kalamar so razrezali v spiralo, ki so jo prerezali, nategovali ( ne vem, kako) in vrgli v vroce olje. Na krozniku si dobil po obliki nekaj takega kot
doolg zavit krhki flancat. Joj, smo uzivali. Moski so vedno obljubljali, da bodo to poskusili doma; pa se niso:((( Zdaj bi mi prav teknili!!!
Mogoce bo katera poskusila in porocala. Lp Babi
Hej, Bina!
Sem vpisala v iskanje za dve leti nazaj ” kalamari” in je odprlo.
Pod posti ” Spet kalamari” je lani v oktobru tekla debata o njih in tudi en aktiven link je – moja pojasnila Mishiki. Tam je tudi Zalin recept z dodatkom pora in se cesa. Ko si bos prebrala, bo vse jasno.
Je zelo preprosto, ampak okusno:)
Saj bi ti poslala link, pa me vcasih zafrkava in odpre nekaj drugega.
Lep pozdrav Babi
Uf! Sem mislila, da sem samo jaz tako nespretna, da so mi najboljši v gostilni:)))
Sem zadnjič doma rekla, da bom delala filane, pa je moj samo pogledal in rekel – Kam pa gremo, saj veš, da ti jih doma ne pustim več delat!? :)))
In se tega držim:)
Drugače pa ocvrte – samo v moko in v vroče olje! In seveda, premešani z roko!
Babi in natka*, hvala obema! Premalo nazaj sem naštimala iskanje. Zdaj imam vse podolgem in počez prekopirano, tudi golaž po istrsko in po nonino …
pa po Zalino. Zgleda, da bom z vsemi napotki le uspela premagat “rešpekt” pred pripravljanjem lignjev. Tisti v galeriji slik s srečanj v Trzinu so tako mamljivi že samo za videt, kako so bili šele zares dobri!
Lep dan vam želim!
Forum je zaprt za komentiranje.