Najdi forum

lignji

Kadar jih vidim v kakšni gostilni, se mi vedno pocedijo sline, mislim, da so to po pariško ocvrti.

Običajno lignje paniram po dunajsko – moka, jajce in droptine in so zelo dobri.

To nedeljo sem jih poizkusila po pariško, pa mi niso najbolj uspeli. Osušene sem pomakala v gostejše palačinkino testo, pa to ni to. Potem sem jih povaljaja v moki in v palačinkino testo, pa še vedno niso bili taki, kot bi morali biti.

A ima mogoče katera preizkušen recept?

tile pariski lignji se tudi meni veckrat “slecejo” 🙂
ponavadi jih najprej malo povaljam v moki,potem pa v testo /naj bo precej gosto/. pa dvakrat ni enako!? 🙂 olje naj bo zelo vroce, da stvar hitro zakrkne. k sreci jih imamo najraje na zaru 🙂 lp petra

Iz lastnih izkusenj: Najboljse so v gostilni!Doma niti ne poskusam.

Verjetno bi bile v fritezi take, pa je nimam, ker se izogibamo ocvrtim jedem.

Zadnjic je na POP TV kuhar naredil res sijajne( vsaj za pogledat).
Povaljal jih je v mesanici drobtinic in naribanega parmezana; pa ne morem se spominti, ce je bilo tudi jajce zraven – mislim, da ne. Lp

Babi, se strinjam, da so najboljši lignji v gostilni. Odkar smo morali doma prebarvati celo kuhinjo zaradi cvrtja lignjev, jih doma ne delam več.

Lp, Maja

:-))), tudi meni so že letele petarde po celi kuhinji. Nikoli več. Enkrat na dve leti v gostilni so krasni. Sicer pa jih od 1. srečanja naprej delam samo še na buzaro. Hladno olje…. Mmm, pa na Tinetove egejske sem se spomnila. Ni, da bi govoril.

Avena, na buzari so zame najboljse, potem zar, sledijo polnjeni v pecici( te so ze malo tezje prebavljivi). Egejske, s paradiznikovo omako so bile res dobre, ceprav sama dajem prednost ..na belo. Lp

Hojla, vsem skupaj. Jaz večkrat naročim kalamare v piceriji, kjer razvažajo hrano. Ker nočem čakat doma, jih grem sama iskat, ko grem mimo. Tam jih pripravijo takole: na porcijo zrezanih in lignjev ubije 2 jajca in z roko zmeša, da so vsi kosi “oblečeni” v jajce, nato jih z roko “vliva” – manjše količine v segreto olje v fritezi. Tam nič ne šprica – poka in podobno. So zelo dobri a preveč napojeni z oljem in zato zelo nasitni. Doma jih raje naredim kot Babi. Včeraj pa sem jih samo spekla na segreti ponvi brez olja, bili so čudoviti. Prav lep pozdrav Mica.

Debeljak M.

Ja na buzaro so njamsi, al pa po Zalino s porom in korenčkom. Se pa kdaj zgodi, da jih tudi ocvrem. Najboljši so mi brez jajca. Kolobarčke samo pomokam (ostra moka) in na vrelo olje. Je manj packanja, manj maščobe ‘popijejo’ in manj poka.

lp n.

Hej, v Istri nisem se nikoli videla drugacnih kot samo v moki ( Natka).
V dobri gostilni so res v uzitek; toda ne v vsaki, kjer lahko naletis na cigumi:)

Jadla sem ze nategnjene ( davno…nekoc); je bila pecialiteta gostilne.

Vecji kalamar so razrezali v spiralo, ki so jo prerezali, nategovali ( ne vem, kako) in vrgli v vroce olje. Na krozniku si dobil po obliki nekaj takega kot
doolg zavit krhki flancat. Joj, smo uzivali. Moski so vedno obljubljali, da bodo to poskusili doma; pa se niso:((( Zdaj bi mi prav teknili!!!

Mogoce bo katera poskusila in porocala. Lp Babi

…seveda ” specialiteta” :))

Prosim spretne punce, da katera naflika link teh slavnih lignjev na buzari….se že lep čas trudim na iskalniku, pa mi ne uspe. Zgubila sem potrpljenje in se obračam na vas. Takrat, ko je Babi napisala recept sem očitno zgrešila.
Lep pozdrav vsem in hvala!

Tudi jaz jih samo pomokam in ocvrem. Še nekaj, ko lignji začnejo pokati so že preveč pečeni. In najboljši so jadranski lignji, veliki so pa lahko tudi pol metra. Verjemite, ker jih moj ati vsako jesen hodi lovit.

LP!

ina.

Hej, Bina!

Sem vpisala v iskanje za dve leti nazaj ” kalamari” in je odprlo.
Pod posti ” Spet kalamari” je lani v oktobru tekla debata o njih in tudi en aktiven link je – moja pojasnila Mishiki. Tam je tudi Zalin recept z dodatkom pora in se cesa. Ko si bos prebrala, bo vse jasno.
Je zelo preprosto, ampak okusno:)

Saj bi ti poslala link, pa me vcasih zafrkava in odpre nekaj drugega.

Lep pozdrav Babi

Uf! Sem mislila, da sem samo jaz tako nespretna, da so mi najboljši v gostilni:)))

Sem zadnjič doma rekla, da bom delala filane, pa je moj samo pogledal in rekel – Kam pa gremo, saj veš, da ti jih doma ne pustim več delat!? :)))

In se tega držim:)

Drugače pa ocvrte – samo v moko in v vroče olje! In seveda, premešani z roko!

lp n.

Babi in natka*, hvala obema! Premalo nazaj sem naštimala iskanje. Zdaj imam vse podolgem in počez prekopirano, tudi golaž po istrsko in po nonino …
pa po Zalino. Zgleda, da bom z vsemi napotki le uspela premagat “rešpekt” pred pripravljanjem lignjev. Tisti v galeriji slik s srečanj v Trzinu so tako mamljivi že samo za videt, kako so bili šele zares dobri!
Lep dan vam želim!

Ko jih delam tako, jih povaljam samo v moko in pocvrem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close