lifetrip
No pa da še sam odprem temo…vsekakor pričakujem post tudi od administratorke, saj potuješ edera?
No meni definitivno idealno destinacijo predstavlja Indija, saj nudi popotniku primerno raznolikost in dozo kaosa na vsakem koraku, kot tudi odmik od klasičnega kaosa Indije, če to želiš. Ravno zato se tja recimo vračam. Eden izmed večjih prihajajočih izzivov je štopanje do Indije in povratek z transibirsko nazaj, vendar to bo enkrat v prihajajočih letih. Za krajše obdobje (kakšen mesec, dva..) pa recimo tudi Bolivija….
Blagor ti, da imaš toliko časa in denarja…
Meni je npr. idealna Avstralija, ki ima vse od velemest do manjših naselij, ki jim komajda lahko rečeš vas, od bujnega tropskega rastja do puščav, ljudje so (večinoma) prijazni, pa še dela ni težko najti (če ti zmanjka denarja…)-
No, tudi v Maleziji mi je bilo zelo všeč (področje Nac.parka Taman Negara) in otoka Perhentian.
V Indiji še nisem bila, si pa zelo želim.
Do sedaj definitivno Indonezija, izziv za februar 2009 je Kuba, 2010 Avstralija, vsako leto pa še nekaj Evrope (če bo šlo vse po zastavljenih načrtih).
Srakoper iz Idije se boš težko vrnil z transibirko železnico. Transibirska železnica je razdeljena na tri dele in sicer:
– Tran sibirsko železnico do Khabarovska in Vladivostoka
– Trans mongolsko železnico do Ulan-Bataar-ja in naprej do Pekinga
– Trans mandžursko železnico od Chite do Pekinga
Vsi ti odseki so daleč od Indije, priznam pa, da je tvoja ideja o štopanju do Indije zelo zanimiva in privlačna.
ja saj to vem worms:)) z vlakom je namen štartat iz Ulan-Bataar-ja… definitivno bo potrebno vsaj pol leta za pot in ko bo službeno izvedljiva bo tudi takšen dopust spet prišel na vrsto:)) Jaz sem recimo evropo čisto opustil, ker mi nekako ne predstavlja nikakršnega izziva več, edino mogoče kakšno kolesarjenje še mogoče… Tako da tudi dopuste tam do dva-tri tedne ponavadi pobegnem ali v Indijo ali na Tajsko..
Forum je zaprt za komentiranje.