Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Lidl-ove mini mozzarelice

Lidl-ove mini mozzarelice

Ja, kaj naj rečem: ODLIČNE SO!!!!

Pa nisem zaposlena v Lidlu, da ne bo pomote :))))))

Polnozrnat toast, malo narezanega paradižnika, mozzarelice, ščepec soli in sveža bazilika. Njami!

Meni so lidlove al pa hoferjeve mozarele najboljše.

jaz pa kupujem one večje, ker jo narežem med paradižnikovo solato.
so res fuuul dobre!

Ne rečem, da niso dobre, ampak za moj okus je med tovrstnimi siri, feta boljša.
Jaz feto kar naribam med solato.

feta pa mocarela nimata nič skupnega razen to da se jima reče sir 🙂

meni sta obe njamsi 🙂

feto in mozzarello primerjat je kot primerjat krompir in repo – oboje je iz zemlje, veze pa nima nobene.

Vedno sem bila prepričana, da je oboje sveži sir!!!!

Zelo rada bi vedela zakaj sta feta in mozzarela kot repa in krompir.
V čem je razlika?

Feta je ovčji, mozzarela pa “naj bi bil” iz bivoljega mleka. Itak da ni, vsaj to kar pri prodajajo.

tole mi je povedal stric Gugl!

Mozzarela JE sveži sir!

Dejansko je to stisnjena skuta iz kravjega mleka. Zelo blago soljena.
http://www.leeners.com/mozzarella.html

Feta JE sveži sir!
V Grčiji jo izdelujejo iz ovčjega in kozjega mleka, v EU dodajajo tudi kravje mleko.
Feta je slani sveži sir

Ja, punce, ne skačite na prvo žogo, no!
Najprej je treba preveriti in šele potem lahko z zagotovostjo trdimo nasprotno!

Še to:

Za mozzarelo se uporabljajo VSE vrste mleka.
Tako kot za vse sire!

Saj ni važn kaj je, samo da je dobro

pa ena škripa med zobmi

Tudi bivoljo mozzarelo se dobi pri nas – ta je pravzaprav tista “taprava”. Tiste mozzarele iz kravjega mleka so pa bolj kot ne brez okusa (v primerjavi z bivoljo). Je pa res, da je tudi cena “premosorazmerna” z okusom.

Nikoli ne kupim mozzarelle, ki ne bi bila iz bivoljega mleka. Te mini mozzarele ipd je vse brezveze in daleč od prave mozzarelle.

Edina prava je BURATTO. Zavezana v mošnjiček z mehko (tekočo) sredico.

Tiste, ki so jih pred par tedni izločili iz prodaje, ker naj bi bile zdravju škodljive?

Meni je Lidl nasplosno zakon (pa tudi nisem zaposlena tam, da ne bo pomote).
Ima vse, kar imajo ostali in to bistveno ceneje.! Vsec mi je, ker kot diskont nima le no-name produkte, ampak tudi priznane znamke. Pa prodajalci so prijazni in blagajnicarke res hitro delajo, ne pa kot v mercatorju in sparu, kjer so blagajnicari cepljnei proti hitrosti in sanjajo za blagajno, tako da je kr hudo…

meni so lidl, hofer in eventuelno spin zakon! tako cene kot ponudba.
sploh pa mal svezine na ta nas dolgocasen mercator-spar trg. se mi zdi, kot d apoznam ze vse izdelke na pamet, groza.

Se hudo strinjam z BOO. Sem kupila Lidlovo mocarelo, ta veliko, in jo dala v paradižnikovo solato. Brez okusa, kot belo žaganje. Tudi njihova feta ni dobra, je pretrda, se nič ne raztopi, to velja za majhno in ta veliko, v piksni. Čeprav veliko kupujem v Lidlu, mi njihovi siri niso všeč. Sicer je to stvar okusa. Za dosti ugodno ceno in primerno kvaliteto kupujem feto v Mercatorju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close