Ličenje za bolj svetle
Pozdravljeni,
sem naravna blondinka in imam problem kako se naličiti? Kakšno maskaro naj kupim, kako naj si pobarnam obrvi? Kakšen puder naj si kupim, če sploh obstja za tako svetlo kožo kot je moja?
Vedno gledam punce kako so naličene, pa še nobene naravne blondinke nisem srečala, da bi bila lepo naličena in ne bi preveč “sfižila” obraz z premočnimi barvami.
Lp
Pozdravljena Nataša,
seveda lahko naredite zelo lep make up tudi če ste svetlopolti. res morate biti malo pazljivejši pri izbiri barv, vendar je končen izgled lahko lep . Puder naj bo iste barve kot je vaša polt. V kolekciji MF pudrov boste našli tudi zelo svetle odtenke. Barve senčil naj bodo pastelne in se naj ujemajo z barvo oblačil. Maskaro izberite v rjavem odtenku, obrvi pa pobarvajte z svetlorjavo barvico ali pa si jih pri kozmetičarki dajte kar pobarvat. Tudi šminka naj ne bo preveč izrazita (razen za posebne priložnosti), pa ne pozabite tudi na bavno bleščilo, ki ga lahko nanesete kar čez šminko.
Pri oblikovanju obraza, senčenju ličnic pa uporabite rdečilo, ki bo lepo dopolnilo barve, ki ste jih že predhodno nanesli.
Jadranka
1) POMLADNI TIP
– Polt je svetla z zlato-rumenim podtonom.
– Lasje so lahko svetli ali temnejši, ampak z “zlatimi” prameni.
– Oči: modra,sivozelena, zlatorjava; senčila naj bi bila v pastelnih odtenkih, črtalo: sivo, rjavo, modro, zeleno (maskara lahko tudi zelena ali modra- ampak topli odtenki)
– Ustnice: rožnate, koralna barva, barva lososa
2) POLETNI TIP
– Polt zelo svetla, včasih oliven podton.
– Lasje lahko rjavi ali blond, vendar s pepelnatim podtonom “mišje” blond.
– Oči sivomodre, svetlomodre, petrolejsko sive, modrozelene, lešnikovo rjave.
Senčila: hladni toni, biserne barve, lahko tudi rjava, če se ne nagiba k rdeči. Črtalo sivo, hladno modro, zeleno, turkizno.
– Ustnice: “hladna” roza – z modrim podtonom, nežna vijolična, barva melone
Glede pudra priporočam L´oreal True Match Ivory (N1 ali W1). Obrvi si začrtaj z svetlo rjavo-sivim svinčnikom npr: IsaDora odtenek Cashmere 23.
Upam, da sem kaj pomagala.
Lp,
Nočna
Forum je zaprt za komentiranje.