Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Levica proti dvigu plač…

Levica proti dvigu plač…

a mi lahko kdo tole razloži… kje je keč? Zakaj so prosti, zakaj referendum? Če se komu da razložit. Hvala!

*proti

Čisto enostavno. Pri nas sta Levica in Desnica zamenjani. Leva stran (nasledniki pobijalcev) so še vedno lastniki enormnega premoženja, medijev,…,  in se jim jebe za delavce, upokojence, zavzemajo se za migrante, splave, pedre, naša Desnica pa je družinska, državotvorna, zavrača migrante, dviga delavcem in upokojencem dohodke ….

Vsekakor trenutne “Levice” s spakami a la Violeta od aprila (razen, če volitve “odpadejo”, kar niti ni tako nepredstavljivo) več NE BO v parlamentu. Nekatere podgane se skušajo usidrat drugje.

Komentiram samo naslov: je napačen. Levica je samo proti dvigu že itak najvišjih plač (vlada je namreč predlagala večje povišanje plač pri že sedaj najvišjih plačah, povišanje najnižjih plač pa bi bilo minimalno. Proti temu je bila Levica.) To je pač del njihove ideologije, da se ne smejo povečevati premoženjske razlike med ljudmi v družbi. Korektno. Podpiram.

Aha, ja to pa je logično… seveda…. ko se dvigne plača najbolj plačanim za 5% je to lahko cela plača za nekoga z dna lestvice.

Jaz tudi ne razumem dviga minimalne plače… konstantno se dviga minimalc, kaj pa mi ostali? Saj bomo kmalu pol vsi na minimalcu. Jaz z visoko izobrazbo in moja čistilka imava skoraj isto plačo.

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 20.01.2022 ob 08:07

Čisto enostavno. Pri nas sta Levica in Desnica zamenjani. Leva stran (nasledniki pobijalcev) so še vedno lastniki enormnega premoženja, medijev,…,  in se jim jebe za delavce, upokojence, zavzemajo se za migrante, splave, pedre, naša Desnica pa je družinska, državotvorna, zavrača migrante, dviga delavcem in upokojencem dohodke ….

Vsekakor trenutne “Levice” s spakami a la Violeta od aprila (razen, če volitve “odpadejo”, kar niti ni tako nepredstavljivo) več NE BO v parlamentu. Nekatere podgane se skušajo usidrat drugje.

Žal je včeraj antipaticni Mesec povedal resnico, ki jo iz izračunom lahko tudi sam preveriš.

Tisti ki že zdajmasovno kupujejo nepremicnine kot kapitalski vložek in imajo visoke plače, bi pri taki davčni prevetritvi plač dobili cca 600eur višjo plačo, večina na nižjih do povprečni plači le 20-50 evrov več na mesec.

Itak so že odpravili davek na luxus pri avtomobilih ki stanejo toliko kot povprečno stanovanje.

Za bogato peščico je to krasen predlog! In razlika med bogatimo bo še večja.

Lahko pa izračunaš za koliko evrčkov se ti bi povečala placa.

Meni žal en drobilec za eno boro košarico živil, nekaterim pa za enomesečno najemnino v Ljubljani.

BDW, 20.01.2022 ob 08:14

Aha, ja to pa je logično… seveda…. ko se dvigne plača najbolj plačanim za 5% je to lahko cela plača za nekoga z dna lestvice.

Jaz tudi ne razumem dviga minimalne plače… konstantno se dviga minimalc, kaj pa mi ostali? Saj bomo kmalu pol vsi na minimalcu. Jaz z visoko izobrazbo in moja čistilka imava skoraj isto plačo.

Ne. Niti približno nimata enake plače. Ti lahko z njo udobno preživiš, ona ne more. Ko boste ta pohlepni nehali gledati plačo kot nekaj, s čimer se vam dviga družbeni ugled (pa čeprav za to naredite točno toliko ur kot snažilka), bo končno nekaj več pravice na tem svetu. Odgovornost in zahtevnost dela (v smislu potrebnega znanja) seveda tudi mora biti ustrezno poplačana, a ni reba, da zato tisti na minimalcu ne morejo preživeti. Imam večkratnik minimalca, bila sem pa nekaj časa tudi na minimalcu. Poznam torej oboje, le neizmernega pohlepa po denarju ne poznam.

Takole935, 20.01.2022 ob 08:19

Ne. Niti približno nimata enake plače. Ti lahko z njo udobno preživiš, ona ne more. Ko boste ta pohlepni nehali gledati plačo kot nekaj, s čimer se vam dviga družbeni ugled (pa čeprav za to naredite točno toliko ur kot snažilka), bo končno nekaj več pravice na tem svetu. Odgovornost in zahtevnost dela (v smislu potrebnega znanja) seveda tudi mora biti ustrezno poplačana, a ni reba, da zato tisti na minimalcu ne morejo preživeti. Imam večkratnik minimalca, bila sem pa nekaj časa tudi na minimalcu. Poznam torej oboje, le neizmernega pohlepa po denarju ne poznam.

Kakšen pohlep?

Čistilka z OŠ minimalce 1074,43 bruto – 761,98eur neto

Referent z visoko izobrazbo 1300,00 bruto – 896,07 euro neto. Z veliko odgovornostjo zakonskih postopkov… 7 let šolanja več kot čistilka.

V gospodarstvu še magistri na minimalcih. Dostojnih plač ni!

Šola razvrednotena, privatniki ki zaposlujejo, zaposlujejo za minimalca. Na drugi strani pomanjkanje tehničnega kadra in obrtnih delavcev.

O, 20.01.2022 ob 08:46

Kakšen pohlep?

Čistilka z OŠ minimalce 1074,43 bruto – 761,98eur neto

Referent z visoko izobrazbo 1300,00 bruto – 896,07 euro neto. Z veliko odgovornostjo zakonskih postopkov… 7 let šolanja več kot čistilka.

V gospodarstvu še magistri na minimalcih. Dostojnih plač ni!

Šola razvrednotena, privatniki ki zaposlujejo, zaposlujejo za minimalca. Na drugi strani pomanjkanje tehničnega kadra in obrtnih delavcev.

Ti si očitno nepismen. Še tisih 800 evrov si ne zaslužiš….

Pišem počasi, da boš ja razumel: vlada je dala predlog, da se najbolj povečajo visoke plače, nizke pa le malo. Tudi tvoja nikakršna plačica, pa čeprav ni minimalc, bi po tem predlogu bila povišana le minimalno.

Res je hecno, ko se krvavo bodejo med sabo največji reveži. Bogata elita (z zaslužki iz tranzicije, kot jo je zastavila Demosova vlada) pa bogati vedno bolj….

Takole466, 20.01.2022 ob 08:53

Ti si očitno nepismen. Še tisih 800 evrov si ne zaslužiš….

Pišem počasi, da boš ja razumel: vlada je dala predlog, da se najbolj povečajo visoke plače, nizke pa le malo. Tudi tvoja nikakršna plačica, pa čeprav ni minimalc, bi po tem predlogu bila povišana le minimalno.

Res je hecno, ko se krvavo bodejo med sabo največji reveži. Bogata elita (z zaslužki iz tranzicije, kot jo je zastavila Demosova vlada) pa bogati vedno bolj….

Oprosti. Mislim, da ti nisi razumel. Poglej moj prvo post.

To pa je bil odgovor na pohlepu za malo več od minimalca.

V kapitalizmu se morati sami pogajat za višje plače, ne bo se oblast namesto vas. Če se pri vseh svojih šolah, s katerimi se hvalite, niti osnov kapitalizma niste naučili, potem si več od minimalca niti ne zaslužite.

O, 20.01.2022 ob 08:56

Oprosti. Mislim, da ti nisi razumel. Poglej moj prvo post.

To pa je bil odgovor na pohlepu za malo več od minimalca.

V mojem prvem postu je napisano, da komeniram naslov, ki pravi, da je Levica proti povišanju plač.To je zavajajoč naslov in v svojih postih ti skušam pojasnitti, zakaj je zavajajoč.

Komentar o tvojem pohlepu pa je izhajal iz tvojega poniževanja ljudi na minimalcu. Sedaj razumem, da ti nisi nič na boljšem že sedaj. In lahko bi razumel, da tudi po vladnem predlogu povišic ne boš. In namesto, da bi tisti z nizkimi plačami nastopili skupaj proti večanju razlik v prihodkih med najrevnejšimi in najbogatejšimi, se usajaš nad poviševanjem minimalca… Nikar tako.

Takole466, 20.01.2022 ob 09:03

V mojem prvem postu je napisano, da komeniram naslov, ki pravi, da je Levica proti povišanju plač.To je zavajajoč naslov in v svojih postih ti skušam pojasnitti, zakaj je zavajajoč.

Komentar o tvojem pohlepu pa je izhajal iz tvojega poniževanja ljudi na minimalcu. Sedaj razumem, da ti nisi nič na boljšem že sedaj. In lahko bi razumel, da tudi po vladnem predlogu povišic ne boš. In namesto, da bi tisti z nizkimi plačami nastopili skupaj proti večanju razlik v prihodkih med najrevnejšimi in najbogatejšimi, se usajaš nad poviševanjem minimalca… Nikar tako.

Oh…

Očitno nisva na isti valovni razumevanja.

Namen ni bil poniževanja ljudi na minimalcu, le razmerja so se v Sloveniji porušila.

Beri tako kot piše.

O, 20.01.2022 ob 09:10

Oh…

Očitno nisva na isti valovni razumevanja.

Namen ni bil poniževanja ljudi na minimalcu, le razmerja so se v Sloveniji porušila.

Beri tako kot piše.

Ti kar podpiraj sedanjo vlado in njihove ukrepe, boš hitro videl, kako zanimiva razmerja bodo šele nastala…. Ampak brez skrbi, ti boš ostal revež v vsakem primeru.

dej no, kaj pa kvasiš, da jaz udobno preživim… pa kako ti to veš, a z mano živiš al kaj? dej no… ne ocenjuj drugih po sebi. Jasno!? 4 članska družina, s kreditom za stanovanje, s plačo 30. plačni razred (visoka izobrazba v JU), mož 28. plačni razred JU (srednja šola(100€ manj)… a misliš, da govorim na pamet al kaj?? a lahko preživimo lagodno in udobno??? Dej ne seri!

O, 20.01.2022 ob 08:16

Žal je včeraj antipaticni Mesec povedal resnico, ki jo iz izračunom lahko tudi sam preveriš.

Tisti ki že zdajmasovno kupujejo nepremicnine kot kapitalski vložek in imajo visoke plače, bi pri taki davčni prevetritvi plač dobili cca 600eur višjo plačo, večina na nižjih do povprečni plači le 20-50 evrov več na mesec.

Itak so že odpravili davek na luxus pri avtomobilih ki stanejo toliko kot povprečno stanovanje.

Za bogato peščico je to krasen predlog! In razlika med bogatimo bo še večja.

Lahko pa izračunaš za koliko evrčkov se ti bi povečala placa.

Meni žal en drobilec za eno boro košarico živil, nekaterim pa za enomesečno najemnino v Ljubljani.

Takole935

Ne podpiram predloga te vlade.

Ne vem pa, ali ne znaš brati in povezovati postov ali pa imaš težave z razumevanjem besedil

Levica je proti družbeni neenakost, a po drugi strani bi samo nekaterim tistim z najnižjimi dohodki višala plače kar je nepravično. Zakaj bi samo nekdo dobil 5% večjo plačo? Ali vsi ali pa nobeden. Ni država dolžna skrbeti za to da bodo državljani preživeli, to je možno samo v Evropi, ki ima še vedno neke komunistične oz. solidarnostne ideje. Če se ne znajdeš je to tvoj problem in si zanj odgovoren sam.

Niti minimalna plača se ne bo dvignila, samo izplačevalci do višine minimalne plače se bodo malo prerazporedili.

Sedaj si pripravljajo s pomočjo Jelinčića  še zakonske podlage, da jih ne bodo mogli preganjat za vse kraje narodu, pol so pa zmagali.

Vsi sprejeti zakoni v zadnjih 2 letih je potrjenih samo zaradi njih.

Fino se je hvalit kaj vse so komu dali, na čigav račun?

Ljudje pa še kar verjamejo tem bombončkom.

Pri plačah bo tako, tisti, ki so kradli so si nagrebli veliko, nihče jim nič ne more in tisti, ki imajo že sedaj veliko, bodo imeli še več, tisti spodaj bodo še bolj spodaj in se jim s tem ne bo poznalo nič, denarja za “bombončke” pa ni več.

Laik312, 20.01.2022 ob 09:20

Levica je proti družbeni neenakost, a po drugi strani bi samo nekaterim tistim z najnižjimi dohodki višala plače kar je nepravično. Zakaj bi samo nekdo dobil 5% večjo plačo? Ali vsi ali pa nobeden. Ni država dolžna skrbeti za to da bodo državljani preživeli, to je možno samo v Evropi, ki ima še vedno neke komunistične oz. solidarnostne ideje. Če se ne znajdeš je to tvoj problem in si zanj odgovoren sam.

znadje se pa samo tisti, ki ima dobre veze… kaj ne?!?!?!? Kdo nam je kriv?

Nesposobneži, ki se imate za tako izobražene, ne dojamete, da je redno poviševanje minimalcev tudi v vašo korist. Delodajalci vam plač ne višajo, ker za njih višjih plač niste vredni oziroma jih s svojim delom ne zaslužite. Torej vam je v interesu, da vas minimalci čim prej dosežejo, potem boste pa vsako leto avtomatično deležni tiste povišice in vam ne bo treba mignit zanjo, tako kot že zdaj ne mignete, da bi se z delodajalci pogajali, ampak samo jamrate po forumih.

Višje plače so populizem.

Če je SdS do zvišanja plač naj zmanjšajo prispevke za zaposlene in prevetrijo plačni sistem.

To se ne bo zgodilo, ker je je lažje populistično reklamirat “višje plače” medtem ko so ta zvišanja smešna pri delavcih z nizkimi plačami, se pa bodo poznala direktorjem in ostalim visoko plačanim.

Kruha in iger za rajo.

Igre se že. Razni Šovi ki poneumljajo.  Drobtinice pa so že padale.

Zakaj 5%? Zakaj ne vsem 50eur višje plače?

Niti ne skrivajo več, da si želijo čim večje razslojenosti družbe. Spodaj drobtinice, zgoraj bogatija.

Takole935, 20.01.2022 ob 08:09

Komentiram samo naslov: je napačen. Levica je samo proti dvigu že itak najvišjih plač (vlada je namreč predlagala večje povišanje plač pri že sedaj najvišjih plačah, povišanje najnižjih plač pa bi bilo minimalno. Proti temu je bila Levica.) To je pač del njihove ideologije, da se ne smejo povečevati premoženjske razlike med ljudmi v družbi. Korektno. Podpiram.

Tisti z najnižjimi plačami že sedaj plačujejo minimalno davko (kar je ok), ampak je logično, da jim ne moreš toliko zmanjšati davkov kot drugim. Tako ali tako jih ne plačujejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close