Letovanje preko Ministrstva za javno upravo
Lepo pozdravljene
Mogoče je katera izmed vas že kdaj letovala v počitniških kapacitetah Ministrstva za javno upravo. Zanimajo me predvsem Umag, Dajla, Mareda, Novigrad in Červar. Zanima me predvsem, kakšna je kje plaža, ali je kaj sence, skratka, če je primerno za enoinpolletnega otroka.
Za vse informacije se zavaljujem.
Lp
Mi smo bili pred tremi leti v Novigradu (Karpinjan). Apartma je bil sicer velik, a oprema je bila res že v zelo, zelo ubogem stanju. Plaža je bila kakšnih 500 m stran, sence je bilo veliko, plaža betonska in skalnata, v vodi pa da ne govorim, kaj vse je plavalo… :((
Mene tam več ne vidijo.
Umag – Špina in Pelegrin – sama nastanitev je še kar primerna za majhne otroke (ni pa noben luksuz, da se razumemo), objekti so v mirnem naselju, zvečer je hitro mir (beri: nič se ne dogaja). Je bolj naselje vikendov. Plaža je bolj kamnita, skalnata, tudi sence ni veliko.
Dajlo zares odsvetujem – stanovanja so sicer dovolj velika, ampak zanemarjena, plaža je čez glavno cesto, majhna, ob njej je veliko vikendaško naselje, kjer si je vsak prisvojil svoj košček obale (v Špini ni tako hudo), tako da te gledajo kot marsovca, če si drzneš okopati tam. Je ena plaža cca 5 min z avtom, ampak ni sence, tako da za malčka spet ni primerna. Pa v stanovanju in okrog hiše je ogromno, res ogromno komarjev!
Novigrad – stanovanja so v bloku na glavni ulici, ki pelje proti centru mesta, nad gostilnami oz. pizzerijami. Če te to ne moti (blok), je meni mesto zelo všeč, je urejeno, ogromno sprehajalnih poti okrog in okrog mesta. Trgovine, tržnica, zvečer prijetni sprehodi … Kopanje priporočam pri hotelih Maestral in Laguna – prodnat zalivček, primeren za majhne otroke, otroško igrišče, … Sence tudi tu ni prav dosti, jo pa najdeš ob plaži kampa Sirena v neposredni bližini.
Ostalih lokacij ne poznam, se pa bojim, da so vsi objekti v bolj žalostnem stanju, saj se jih po mojem res že od juge naprej ni kaj dosti obnavljalo. Zakaj že? Tudi po mojem je cena previsoka glede na ponujeno, pa če upoštevaš še, da moraš objekt sam čistiti, pa da ti obračunajo boniteto, ne vem, če je še tako ugodna varianta.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.