Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Letos so se pavšali na HR spet podražili

Letos so se pavšali na HR spet podražili

Do kdaj bodo ljudje pripravljeni toliko plačevati?

Nekateri bodo zmeraj, nekateri niso nikoli, nekateri smo pa nehali.

Cena pavšala je odraz ponudbe in povpraševanja. Dokler bodo kampi polni, je podražitev pametna odločitev.

Z novo sezono pridejo tudi novi ceniki
Večina kampov na hrvaški obali je že objavila cenike dnevnih kampiranj in pavšalov za prihajajočo poletno sezono. Na portalu Avtokampi.si, kjer redno spremljajo ponudbo kampov v Sloveniji in njeni bližini, ugotavljajo, da jo veliko kampov lanske cenike pavšalov podražilo za okoli tri odstotke oziroma za od 50 do 70 evrov. Nekateri kampi pa v novo sezono vstopajo z občutnimi podražitvami. Precej dražji bodo na primer pavšali v kampu Valkanela pri Vrsarju, Polari pri Rovinju, Selce pri Crikvenici in Park Soline v Biogradu. Pocenitev niso zaznali nikjer.
Za okoli tri do pet odstotkov bo dražje tudi kampiranja dnevnih gostov.

Medtem ko se cene pavšalov za štiri osebe v hrvaški Istri in Kvarnerju večinoma gibljejo od dveh do dobrih treh tisočakov, pa v nekaterih kampih za najboljše parcele tik ob morju zahtevajo nekajkrat več.

Najdražje v Lanterni
V Lanterni pri Poreču je tako treba za večjo parcelo z elektriko in vodo ob morju odšteti od šest do sedem tisoč evrov. Tudi v Valkaneli pri Vrsarju se najboljše parcele tržijo za od 4.600 do 6.700 evrov, v kampu Polari pri Rovinju pa od 5.600 do 6.500 evrov.

Med najdražjimi kampi v Kvarnerju sta kampa Krk in Bunculuka na otoku Krk. Za najbolj atraktivne parcele je treba odšteti okoli 5.500 evrov.

Mi vsak petek letimo kampirat v Turčijo, in v nedeljo zvečer nazaj. Res je veliko vožnje a pavšal je skoraj zastonj.

Mi smo zadnjih 8 let hodili za prvi maj za en teden v kamp. Treba je priznat, da se je kamp v tem času konkretno razvil, postal kar luksuzno opremljen (bazeni, igrišča, dogajanje, restavracije…), res na nivoju. Zaposleni prijazni, čisto, opremljeno.
Ampak letos ne gremo več, enostavno za tako ceno ne grem. Ne dvomim pa, da bo vseeno poln.
Mi gremo letos raje v hribe.

Ja dokler folk plačuje, zakaj pa ne?
Meni lahko dajo pavšal zastonj, pa se ne grem vlačit dol v tisto gnečo na cesti in na meji vsak vikend.
Aja, tisti, ki imajo pavšal, se menda nikol ne vozijo v gneči. Vsaj tako pravijo.

Kot je meni znano gre vse v tej smeri, da pavšale čisto ukinejo, ker niso dovolj donosni. Sploh v ta boljših kampih, kjer bi jih zamenjale mobilne hiške. Potem bodo pavšali ostali samo za tiste, ki si jih bodo še lahko privoščili. To zdaj je ena podedovana oblika cenenega turizma, ki jo na Hrvaškem večinoma prakticirajo samo Slovenci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close