Letos bo padla Sardinija
Ker vem, da ste tukaj tudi popotniki, predvsem družine, s koristnimi nasveti, se obračam na tiste, ki ste že bili na Sardiniji. Smo štiričlanska družina, otroka nista več majhna, šli bi na letalo in najeli avto. Je šel že kdo to varianto? Kako to izgleda cenovno? Šli bi za 14 dni. Kakšen nasvet glede nastanitve? Varianta je kamp, apartma, samo obvezno ob morju. Mogoče letos bolj severni del, jug pa za kdaj drugič.
Pa prosim, ne prestavljat na popotniške forume, ker je tam manjša frekvenca, prebrala sem itak že vse.
Nisem bila, me še čaka. Hrvati imajo odličen forum. Po njihovih nasvetih smo šli v Chinque terre. Vse je bilo tako kot so napisali. Še celo najcenejšo trgovino s spominki smo našli. Informacij je ogromno.
V google vtipkam: putovanja forum hr enter
turizam-forum.hr enter
zgoraj na strani je izbira Evropa ali Hrvaška, izb.
poiščeš Italija
poiščeš Sardinija
Vredno je prebrat. Lepo se imejte.
Si mogoče mislila ‘Cinque terre’ v Italiji? Tisti ‘Chinque’ pa je mogoče kje v Španiji.
Sardinija je krasna ampak, če želite na morje, pojdite obvezno na severni ali vzhodni del, proč od večjih mest in velikih pristanišč. Jug je povsem onesnažen, sever in vzhod je sanjski.[/quote]
Ja italijanske sem mislila. Bili smo cca 1 mesec pred naravno nesrečo. Forum sem našla zato, ker moja mladina sicer odlično vozi avto, ampak misli, da ni problem najti turistične znamenitosti-in potem se vozimo kot bedaki in ne vidimo vsega.
Iz osebne izkusnje: bili veckrat na severo-vzhodu in severo-zahodu. tja smo sli z avtom in na trajekt v Livornu. Vedno smo kampirali.
Na vzhodni strani je zelo lepo, se posebej otocje Maddalena. Ampak, za moj okus prevec naroda, skratka “konzerva” turizem. Na zahodni strani je tudi zelo lepo, meni osebno bolj vsec. Mi smo poskusili par kampov, najbolj nam ustreza Torre del Porticciolo. Je manj oblegan in bolj na samem. Blizu je nekaj zanimivih tock, kot recimo jama Nettuno in klifi ob tej jami, mesto Alghero, potem se nekaj lepih plaz ob obali proti severu – recimo Argentiera, Stintino. Meni je bil to en tak zelo lep dopust. Je pa za vse to treba imeti avto, ker je kamp res odmaknjen: povezava do zemljevida
Če greste za 14 dni, pa še kampirali bi, se vam verjetno res bolj splača iti z avtomobilom, tudi mi smo šli z avtom (pa samo za 10 dni). Mi smo najemali apartma(ja), ampak niso bili tako ob morju kot smo vajeni s Hrvaške (res pa je, da smo bili za prvi maj in nam kopanje niti ni bilo prioriteta).
Cena? Podobno kot na Hrvaškem, le dodaj daljšo vožnjo in ceno trajekta (ki vozi 6-8 ur).
Ne, ne bi kampirali. Bungalov ali mobilna hišla. Ali pa apartma. Vožnje je res veliko, pa trajekt ni poceni.
Za letalske karte sem izračunala, da bi prišlo 330 za štiri.[/quote]
Samo ko tem 330 prišteješ še stroške za vožnjo od doma do letališča, najem avta na Sardiniji in vožnjo od tamkajšnjega letališča do tam, kjer bi radi bili, ne vem, če nisi že na slabšem. Trajekt so v zadnjih letih nekaj podražili, ampak vseeno se splača preveriti tudi to možnost, sploh če boste šli na severni del.
Tudi mi smo bili pred leti na čudovitem severnem delu otoka. Najeli smo hiško v zalivu Costa serena – prelepo pa še ob morju je.
Forum je zaprt za komentiranje.