Najdi forum

Letalske karte

Pozdravjleni!

Letos smo se odločili da ne bomo potovali več z agencijo, in me zanima sledeče:
– za vse ki sami kupujete letalske karte, me zanima preko katere spletne strani se da rezervirat ugodne letalske karte in koliko prej je rezervacija najbolj ugodna?? Sva dva odrasla in dva otroka, stara 8 in 14 let.
Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Nekega pravila ravno ni, načeloma je bolje rezervirat čimprej.
Preko katere spletne strani… ha… Tega je pa malo morje, odvisno, od kod in kam bi šli.
Lahko iščeš direktno pri letalskih prevoznikih, npr. nizkocenovni Ryanair, Easyjet, Wizzair, Vueling… Ali pa na spletnih straneh, ki čekirajo več letalskih prevoznikov, npr. edreams, momondo, skyscanner… Skratka, tega je malo morje in za ugodno varianto je treba kar malo truda in klikanja, ni, da bi kar šel na neko določeno spletno stran npr. dva meseca pred odhodom in rezerviral najugodnejši let.
Jaz sem za zadnje tri poti (po Evropi) imela letalske karte cca 4 – 6 mesecev pred odhodom.

Res je, da nekega pravila ni. Odvisno pač kam in kda greš. Mogoče se expedio in podobne, booking.com itd. Potem je tudi odvisno za koliko časa greste, koliko prtljage mislite vzeti. Nizkocenovniki so sicer po sami ceni karte lahko ugodni,, samo kaj, ko tisti res poceni sedezi gredo hitro in jih ni ravno veliko. Ko potem dodaš še strošek prtljage in raznorazne ostale stroške ti zna cena vozovnice hitro narasti blizu rednih prevoznikov. Prav tako moraš upoštevati da je let lahko iz Muenchena, Dunaja,Benetk,Milana in temu moraš prišteti še čas vožnje tja in nazaj (tole slednje je ena bolj zoprnih zadev ob vračanju),bencin, stroške parkiranja,cestnin. Kaj pa vem. Jaz veliko potujem. Nazadnje bil pred kratkim v Copenhagenu in sem na Adrii uspel dobit povraten let za 200 evrov. Z Dunaja pa okoliških so se pa nizkocenovniki sukali krepko čez, ker ali ni bilo direktnih letov. Če so pa biliV so bile pa cene v dnevih, ko sem jaz šel višje. Brez,da računam še pot do Dunaja. Pa tudi časi odhodov so nemogoči. Ponavadi letijo pozno popoldne tja in opoldne nazaj. Tako,da bi praktično izgubil tudi dva dneva tam. Vsekakor primerjaj cene direkt pri prevoznikih, tako nizkocenovnih in rednih in tistih, ki jih ponujajo popotniški portali. Za vse izberi enak datum odhoda in povratka, število odraslih oseb – samo pazi 8 let je še otrok, 14 se pa šteje ponavadi kot odrasel potnik. In zapiši na list papirja. Dodaj stroške prevoza do kakega tujega letališča in nazaj, upoštevaj vsa doplačila. Ne vem, jaz osebno se za 50 ali sto evrov razlike niti pod razno ne bi vozil v Muenchen in nazaj. Če ste štirje pa se mogoče splača. Odvisno tudi kak budžet imate itd.

Nasvet – naslednjič, ko sprašuješ raje postavi konkretno vprašanje in ne kr tako na splošno. Razen, če se še niste odločili kam in kdaj. Potem se tudi lažje svetuje in pomaga.

Ho, hvala za dogovore. Letos smo potovali na Srilanko preko agencije in je drago.
Naslednje leto, v mesecu avgustu se bomo najbrž odpravili v Dominikansko republiko, in sprašujem za ta kraj. Npr. Muenchen – Puerto Plata…gledala sem airberlin, s katerim smo že potovali, le moram še ugotovit kdaj ne najugodneje….hvala za pomoč.

Cen za naslednji avgust še ni, niti ni še voznih redov.

Sem pa direkt gledal Air Berlin in Condor ter Expedio.

Za najkasneje kar nudijo sedaj je april in sicer odhod 14.04.2013 in povratek 28.04.2013

3 odrasli in en otrok – MUC-POP(PUERTO PLATA)-MUC
Povratne;
AIR BERLIN: 3156,OO EUR
CONDOR: 4000,17 EUR
EXPEDIA: 3911 USD

Pa še november letos: odhod 11.11.2012, povratek 25.11.2012
AIR BERLIN: 3.362,00 EUR
CONDOR:3850,17 EUR
EXPEDIA:enako kot aprila

Torej lahko avgusta pričakuješ podobne cene – mogoče malo odstopanj, kot so vidna že zgoraj.

Agencije ponavadi ponujajo komfortne hotele in hrano po naših standardih. Če ste navajeni tega in nameravaš še posebaj najemat hotele z 4 zvezdicami se ti to odkrito povedano ne izplača.

Se pa najdejo karte že za 500 eur po osebi, včasih celo manj. Samo pri teh varjantah moraš pa biti izredno fleksibilen kar verjetno družina z šoloobveznimi otroki ni.
Skratka, če pričakuješ in zahtevaš nivo agencijske storitve, te bo tole in najemanje hotela prišlo absolutno dražje.
Če pa ste pripravljeni spati po hostlih,pri domačinih, kjer sobe ne nudijo ničesar drugega razen postelje in umivalnika ter mogoče vecejke in so brez klime, ter ste se pripravljeni prehranjevati po uličnih stojnicah in majhnih domačinskih beznicah(hrana garantirano najboljša tako na ulici kot v beznicah), je pa to lahko zelo dobra izbira. Mogoce je beznica malo prehud izraz, pa dajmo reč raje pajzl.
Lep dopust, tako ali drugače.

Hei,
Hvala za trud in obširno sporočilo.
Hja, glede teh “pajzlov”, smo kar občutljivi. Nismo neki nobl, ampak glede nato, da gremo na dopust in da smo doma nenehno tempirani, tudi meni, kot staršu paše da se malo odpočijem.
Do sedaj smo potovali z agencijo in kot kaže, bomo še naprej, ker se najbolj izplača.
Če sam poiščeš hotel in sam rezerviraš karte, te pride dražje, pa še transferja do hotela nimaš, moraš sam iskat, tako pa imaš vse.
Sem včeraj govorila z enim izmed vodilnih v agenciji, kateri mi je dejal, da ljudje večkrat razlagajo, da se z agencijo ne izplača, pa ni res. Povedal je, da imajo zato toliko ceneje, ker imajo posamezne agencije v določenih hotelih zakupljene kapacitete, prav tako letalske prevoznike, zato je vse toliko ceneje.
Bom prečekirala po agencijah. Če sedaj gledam in seštejem za nazaj vse dopuste-hotele in letalske prevoznike smo plačali ceneje kot bi si rezervirali sami.
Hvala še enkrat.

No tole, kaj se splača in ne splača z agencijo, je seveda zelo relativno.
Za destinacije izven Evrope sicer nimam izkušenj, pa če greš na dopust v hotel s komplet hrano in vsem, potem je agencija verjetno res cenejša.
Mi se potikamo bolj po Evropi, pa ne hodimo na tiste klasične dopuste v smislu teden ali dva plaže in kopanja, ampak se še malo potepamo okoli. Vedno v lastni režiji. V večjih mestih, za nekajdnevne izlete (npr. London, Pariz…), vedno vzamemo hotel z zajtrkom, če smo na kakšni destinaciji teden ali več, pa apartma. Če ob taki namestitvi poiščeš še ugodne letalske karte, pride zadeva skoraj pol cenejša kot z agencijo. Preverjeno. Seveda bo pa vsaka turistična agencija rekla, da se z njimi bolj splača 🙂

Hja, ampak dopust zame ni dopust, če moram bit v apartmaju in kuhat. Kuham 355 dni v letu in tistih 10 dni ali 14, se rada pustim razvajat, da imam malo miru. Ker je to zame dopust, da sem čist na off , brez skrbi in da uživam – vidim čimveč kraja kamor potujem in da sem comfort.

V takšnem primeru, je pa potem agencija dejansko ceneje, sploh ker povsod razerviramo All inclusive – zdaj še zarad otrok.
Vsak izbere tisto, kar mu najbolj paše in ustreza.
Hvala za odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close