Letalo
Prvič bom sama potovala z letalom, kjer bom morala poleg vsega še presedat (na Dunaju). Do zdaj sem se vozila samo z direktnimi linijami. A mi lahko kdo (ki ima več izkušenj) opiše postopek prestopanja oz. presedanja ali kakor koli naj že rečem. Kako je s prtljago? A se chekiram samo enkrat? V glavnem čimveč informacij, da se malo umitim…
Hvala
Hojla! Nič se bat, je simpl, vse ti piše pred nosom.Dunajsko letališče ni tako gromozansko kot napr. v Frankfurtu.Čekiraš se enkrat, najbrž na Brniku, predvidevam.Potem, ko stopiš z aviona na Dunaju, pa slediš tabli, kjer piše connected flights(oz.nekaj takega).Potem se pa samo še postaviš pred prava vrata in počakaš na let.Prtljago ti pa že avtomatsko prevekslajo na drug avion.LP in srečno pot
kot tipičen aerofobik se z letali ne obremenjujem.ker ne letim z njimi.trudim pa se čim hitreje leteti z svojimi nogami.trudim se z ” country crooss trekinkom ” najprej do cilja.če je še čas pa up and downhill.
kondicija mi je hvaležna.en tak trening / 3 ure / poveča kondicijo vsaj za 5 % !
sem malo zašel z teme.prijetel let želi
lord wales
Nič se bati, ni nič hudega, tako kot je rekla Nineta, ko stopiš iz letala sledi tabli Connecting Flights + Gate (iz katerih vrat imaš naslednje letalo). Pred tednom dni sem se vrnil iz daljšega potovanja, kjer sem 2x prestopal na večjih letališčih. Prtljago sem oddal na Brniku, letel preko Muenchna, prtljago prevzel v Chicagu (zaradi Securitijev moraš imeti prtljago pri sebi, vendar jo hitro oddaš naprej) in letel naprej. Kam pa se odpravljaš?
no, da te malo zamorim. Nisi jasno napisala, zato ti predlagam, da ob prvem čekiranju preveriš, če se čekiraš samo enkrat. Nisi napisala, kako dolg postanek imaš. Saj ni problem, deklice pri čekiranju so običajno prijazne in ti bodo odgovorile.
Če imaš samo en čeking, je tako kot so ti napisali.
Če sta čekinga dva, pa moraš v čakalnem času pač dvignit prtljago in skupaj z njo počakat na naslednji let.
potem imaš dva leta, kar pa si napisala, da poznaš.
lp
bv
Lp.
Ponavadi je tako, da ob prvem checkiranju oddaš prtljago do končne destinacije
Npr. če letiš Brnika-Dunaja-New York, oddaš prtljago ob chekiranju na Brniku dirketno do New Yorka, in se tako na Dunaju le sprehodiš z ročno prtljago do ustreznega odhodnega “gate-a”. Ob vstopu na avion lahko povprašaš ali je prtljaga prispela na Dunaj in če je že pripravljena za New Y.. Avionske družbe imajo namreč kar dober informacijski sistem. Če imaš malo časa, ostaneš na letališču, poiščeš odhodni “gate” in čakaš na let. Če pa bi imela zelo veliko časa, pa greš lahko tudi iz letališča ven, v mesto, si kaj pogledaš in potem nazaj na letališčem, do odhodnega gate itn. V tem primeru pa moraš za iz letališča spet čez kontrole in ravno tako kot ob poti nazaj na letališče.
Verjetno pa je, da boš imela časa toliko, da boš raje ostala na letališču.
V primeru, da ne oddaš prtljage do končne destinacije, jo moraš ob prihodu na Dunaj dvigniti in nato
ponovno checkirati. Bolj zoprno. Priporočam prvo varianto.
Upam, da je bilo dovolj izčrpno. Sicer pa brez panike in srečno pot!
V.
prtljago čekiraš (enkrat) do končne destinacije…
vmes pa so dve možnosti:
1. ko si čekirala prtljago, si dobila dva boarding pass-a (to je papirček, ki ga daš v roke stevardesi, ko greš skozi gate/vrata na letalo in na katerem je označen tudi sedež itd.) – enega za let lj-dunaj in drugega za let dunaj-ny. če bo tako, potrebuješ samo eno čekiranje (v lj)
2. ko si čekirala prtljago si dobila samo en boarding pass – lj-dunaj. če je tako, moraš sama še enkrat na check-in, da dobiš novi boarding pass. kje se spet čekiraš, ti piše na monitorjih, ko prispeš na dunaj, lahko pa povprašaš tudi na informacijah
sam sem ponavadi izkusil kombinacijo obeh variant – npr. za let v avstralijo sem en check-in opravil v ljubljani, drugega pa v frankfurtu, s tem da je tadrugi pokril let frankfurt-bali-perth ne da bi se bilo potrebno ponovno čekirati
prtljago pa sem ob eni letalski karti vedno čekiral samo enkrat (kot so povedali že zgoraj pa nič ne škodi, če vmes preveriš)
@lordofwales – teb mora bit pa res dolgcajt…
Lord, a spet mladino plašiš!!!!!!!!!!! Ne vem kaj ima tvoja kondicija opraviti s čekiranjem letalskih kart, ko si avion tudi od zunaj samo na daleč videl.
Nevednica, ne ga poslušat. Ti raje pešači po domačih hribih, na Dunaj in v NY pa le z letalom.
Postopek čekiranja karte in prtljage so ti že drugi natančno razložili. Ti samo poišči številko leta na svoji karti in potem ta let spremljaj na monitorjih. Usmerjali te bodo k pravim okencem in izhodom.
Če ti še karkoli ne bo jasno, mirno vprašaj prvo zemeljsko stevardeso, na katero naletiš. Sigurno te bo prav usmerila.
Pa pravočasno bodi na čekiranju, da dobiš sedež ob oknu in po možnosti pred krilom, če hočeš tudi kaj razgleda (vsaj ob vzletu in pred pristankom)
Forum je zaprt za komentiranje.