Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Letališče Graz

Letališče Graz

Kmalu letimo na krajši dopust iz graškega letališča. Zanima me ali je težko dostopen iz avtoceste ter ali ima dobro ponudbo storitev v čakalnici pred vkrcanjem na letalo.

iz avtoceste imas odcep, pise Thalerhof, nato samo ravno im pri enem kroznem prometu levo.
Kaksne storitve te zanimajo? Imajo kafic.

Mislila sem, če imajo kakšen duty ali kaj podobnega. Pa najbrž tudi ni veliko večji od Brnika.

vsem vam se dogaja isto kot nekaterim novinarjem ki še vedno omenjajo carino. kolikor veste djutičev za lete v evropski skupnosti ni več , so pa za čez lužne lete. kako je z tem pa poglejte na strani letališča. na strani letališča ronki ne omenjajo nobenih djutičev. ne vem zakaj vas to tako skrbi saj nimamo več carine. djutiči so trgovine brez davka.

vrednost carine , bivše da se razumemo in ddv je približno enaka, tako da veliko ne prišparamo če kupujemo v djutičih. velik del razlike je navadno povečana marža. dikler so bili djutiči niso bile cene nič manjše kot v navadnih trgovinah , če odštejemo alko in cigarete.

hrana je tako intako na pol zastonj v diskontih , tehnično blago pa ne boste tovorili na letala in presegli 20 kil.

pozabljate da smo od leta 200 , točneje od 1 maja polno pravni člani evropske skupnosti :

pravice

neomejeno gibanje znotraj eu
samo pregled osebne na meji in nobenih vprašanj
policija nima pravice do pregledov
neomejeno gibanje ob meji
neuradno je dovoljeno prečkanje meje izven mejnih prehodov , naprimer trg brez imena pri železniški postaji v novi gorici
enak tečaj za kreditne kartice po celi evropi
čezmejne avtobuse se vedno manj gleda
enake pravice zdravstvenega zavarovanja / obvezmega /
enaka obravnava v turističnih birojih
poenostavitev sklepanja zakonskih zvez
skupni razpisi

zato prosim čim manj omenjajte djutiče – to je zgodovina !

najkasneje oktobra 2006 se policija umakne z vseh mej razen hrvaške , tako a po tem datumu ostaja edina kontrola v notranjosti , av vrečke vam ne sme nihče gledati če niste sumljivi. verjamem da bodo nastale težave glede švercanja. ostra kontrola bo na šengnski meji

1 januarja 2006 dobimo evro

KJER SE KUJE EVRO – TAM ŽARI NOVA EVROPA

ko sem šel na belopeška jezera me v atečah na avtobusu nihče ni vprašal za nič – gor in dol ,
za kršilce zakonov pa naj skrbi policija v notranjosti, namesto da ne vem katerič isti pilicist zahteva isto osebno

in verjamite mi da je računalnik najcenejši če ga kupite v sloveniji , trenutno najnižja cena je 50 jurjev ! če upoštevate prtljažne stroške in carino za države izven eu plačate več. in res ne vem kaj naj v evropi počnemo z djutiči ?

popravek
in
2004
in
oktober 2007
in
januar 2007
in
se
in
opravičujem

Forum je zaprt za komentiranje.