Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Let za Egipt-Hurgado

Let za Egipt-Hurgado

6.7 -petek letimo za Egipt-Hurgado.Gremo preko Palme ,papirjev še nismo dobili kdaj je ura polete.Ali še kdo potuje ta dan?Gremo z Adrio-kakšen je obrok na letalu,da vem zaradi otrok,Hvala

S čarterji sem letela večkrat v Grčijo, in zadnje čase je bil obrok kvečjemu en sendvič. Ker je let v Egipt le daljši, bo mogoče tam malo več, nisem pa prepričana. Za otroke nesite nekaj s seboj, da ne bodo lačni. Pijače se na letalo ne sme nositi, lahko pa se potem kupi v Duty Freeju, dobi pa se tudi na letalu (brezplačno), vendar ne takoj po poletu.

Podatke o letu ipd boste dobili nekaj dni pred odhodom, sicer pa lahko pogledate tudi na spletni strani letališča (www.lju-airport.si) za odhode (kliknite vsi odhodi) kak dan prej.

Čarterji imajo včasih zamudo, tako da se pripravite tudi na to.. Torej dovolj hrane, pijače (ki se čez carino ne sme nesti) in po potrebi igrač.

Let je daljši kot v Grčijo, zato je na letalu obrok morda celo dva (torej obrok in prigrizek), se ne spomnim, pa bi se gotovo če bi bilo česa premalo saj sem imela tri otroke s sabo.
Vodo imaš pač v steklinici do kontrole, tako kot pač povsod. Potem ko čakaš, pa imaš tudi možnost še kaj kupiti na Brniku. Tudi let nazaj ni problem ker imajo na letališču Hurgada pač vse kar rabiš.
Preveri na Palmi, če moraš vizo v Hurgadi plačati sama Če ne, je mogoče fino da imaš s sabo dolarje za to, čeprav boš tudi z evri z lahkoto not prišla.
A ja pa če rabiš egiptovske funte, jih imam neki za prodat, da bo za prvo silo.
V hotelu včasih ni menjalnice (vprašaj PAlmo) in bankomat včasih (beri skoraj nikoli :)) ne dela.

Joj zlati ste,hvala za odgovore.Poznam ja sistem da se ne sme vnašat pijača čez kontrolo.Ko smo leteli na Djerbo sem v kovček dala 3 fruce 1,5 litra,saj se lahko pije neohlajen.Pa smo potem to imeli v sobi v hotelu,če je bila žeja ponoči.
Viza je všteta v ceno letovanja,vsaj tako so mi rekli.Hotel ima 5* tako da bo gotovo vse ok.

Vse bo ok, samo otroci na 40 stopinj bodo preč prišli. V tem času tudi ponoči ni manj kot 30 stopinj. Če boste imeli dobro delujočo klimo, bo šlo.

Ni tako kritično. Bila lani, pa je bilo menda 42 stopinj, toda v senci je čist ok. Na soncu res pripeka…toda to je drugačna vročina. Suha. Tukaj je težje pri 30 kot tam pri 40.

Verjetno je ob 14H. Na letalu dobite slo obrok, kavica, čaj, žemljo, kak riž in košček mesa ali testenine. Let traja 4 ure ! V hurgadi letališču je veliko za kupit, tam je menjalnica, čeprav te bodo preganjali Plamovci za transfer do hotela. Vzami sabo jopo (otrok!), ker tam klima v busih dela na polno in si na antarktiki ! Adria ne bo imela opaznih zamud. Menda gre sdedaj čez tudi voda !

Vsem hvala za odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close