Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice let v Kanado in ZDA

let v Kanado in ZDA

POzdravljeni

ker se bliža let, bodo dobrodošle kakršnekoli informacije in nasveti.

Kako je tam z nakupi, kakšne so cene, kaj se splača tam nabavljat? menjat tukaj ali tam?

Kakšen uporabne nasvet, kako najboj praktično spakirat kovček?

ali doma preverjate težo kovčka (za ročno prtljago in navadno) pred odhodom na letališče?
hvala in lp

Z leti in bivanjem čez lužo nimam izkušenj.
Sicer pa preverjam težo kovčka, kadar letim z nizkocenovci, v izogib kakšnim dodatnim stroškom na letališču.

Kako spakirat? Ja pač pripraviš si tisto, kar rabiš, pa poskusiš čimbolj racionalno zložit v kovček.
Mogoče bo tole kaj pomagalo 🙂
Al pa tole.

Mi smo bili letos pomladi 3 tedne v ZDA. Za menjavo ti priporočam da tukaj, velikih razlik pa ni, čeprav večinoma se plačuje s karticami, lahko tudi dviguješ na bankomatih.

Nakupi – obleke predvsem v outletih smešno poceni, blagovne znamke cca 3X ceneje kot pri nas. Pazi na prometni davek, ki je med državami različen, mi smo recimo kupovali v Oregonu, kjer ga ni, v sosednji Kaliforniji bi na iste cene plačali še skoraj 10% davka. Elektronika je lahko problematična, ker so poceni cene predvsem v spletnih trgovinah, izjema Apple. Mi smo uporabali varianto, da smo kupovali preko spletne strani Walmart – nato pa izbereš trgovino, v kateri prevzameš stvari osebno, imajo tudi dvo-tri tedenski rok, ko lahko vse izdelke vrneš brez vprašanj in dobiš denar nazaj. Mi smo recimo kupili nek izdelek, potem pa smo fa čez en teden v neki trgovini videli še 10% ceneje in smo ga lepo vrnili v Walmart in kupili cenejšega. Na splošno je pri trenutnem tečju nad 1.4 $ za EUR v ZDA vse cenejše za vsaj 15%, edina izjema na celem potovanju so bile smučarske karte :))

Če rabiš še kaj nasvetov kar vprašaj, poznam kar nekaj trikov za do 20% cenejše motele, najeme avtov in podobno…

Ja – prtljago pa je kar primerno predhodno stehtati, za nazaj pa to lahko narediš na letališču, saj imajo povsod tehtnice, potem pa pač prilagodiš posamezne kose prtljage da kakšen kos ne tehta preko meje.

Lp
Miha

Hvala

kako pa je Miha s čekiranjem prtlage?

Katera je bolj pod drobnogledom (ročna ali tista ki je nimaš pri sebi?
Kam bi spravil sliko ki jo neseš za darilo?
Ali jo tehtajo oz. kako preverjajo ustrezno velikost in težo?

Kako je z nabavo dobrega mobilca ali Ipada?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close