Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lesena miza, ki se sama dviga in odgovarja (paranormalno?)

Lesena miza, ki se sama dviga in odgovarja (paranormalno?)

Ja, bila sem v gostilni, kjer smo s pomočjo energije vrteli mizo. Vem o čem govoriš.

In, je miza odgovarjala po resnici?

Pač tiste negativne no, nisem hotela uporabljati besed kot so hudič, satan, entiteta…[/quote]
Kdo zdaj?
Satan je toznik,kaca ali hudic je skusnjevalec ta dva nista ista lika. Entiteta je pa povezana z njima kako?
Kaca te vabi v skusnjavo da bi sama pridobila,toznik da bi pridobil ti sam torej pridobis lahko dobro ali slabo odvisno od tvoje volje ali odlocitve. Kaksno vlogo ima entiteta?

Poznam gospo, živi v naši bližini.
Pred leti sta z možem kupila hišo, jo dokončala, se preselila in čez nekaj let hišo prodala, se ločila….
Menda so v hiši živeli duhovi, cca 10 duš, ki so jih nadlegovale, spale zraven njih v postelji, jim nagajale, metale pribor z mize, odpirale vodo……
Verjamete? Jaz ne. Mislim, da se je gospe malo odpulilo, mož je dobil popizditis in se ločil, ko je ugotovil da ona samo okrog izganjalcev hudiča hodi.
Se je pa to dogajalo na hribu nad Ljubljano, gor je tudi ena znana cerkev, pa cel kup enih verskih srečanj, klicateljev duhov….. po moje je reva pod vpliv padla.

Sem kar nekaj let živela na Koroškem in imam prijateljice, ki so to mizo “obiskale” ter pravijo, da deluje in pravilno odgovori na vprašanja o starosti, spolu otroka itd. Me ima ful, da bi šla še sama, a se bojim, ker ne vem, ali so na delu dobre ali slabe sile.

Čakajte, pa kaj se ti mora dogajat v glavi, da greš na Koroško spraševat leseno mizo po starosti svojega otroka????
Tudi hudičevo čudno, da ne veš ali imaš fantka ali deklico…… no ja….. po vsem tem prebranem mi je marsikaj jasnega.

Pač tiste negativne no, nisem hotela uporabljati besed kot so hudič, satan, entiteta…[/quote]
Kdo zdaj?
Satan je toznik,kaca ali hudic je skusnjevalec ta dva nista ista lika. Entiteta je pa povezana z njima kako?
Kaca te vabi v skusnjavo da bi sama pridobila,toznik da bi pridobil ti sam torej pridobis lahko dobro ali slabo odvisno od tvoje volje ali odlocitve. Kaksno vlogo ima entiteta?[/quote]

Ne vem, jaz sem jih pač naštela, kar sem se spomnila.. nimam pojam, kaj je kaj, ampak ti si očitno podučen-a. Pač človek pomisli, da mogoče kakšen ne najbolj prijazen duhec kaj sugerira, ampak upam, da ne. :))

Jaz mislim, da pravilno odgovori takrat, ko mi vemo pravilen odgovor ali pa točno vemo, kaj si želimo, da bi bil odgovor, če vprašamo za prihodnost. Nimam pa dovolj izkušenj, da bi lahko trdila. Ko si tam in se začne dvigovat, si itak malo šokiran in jaz sem imela kar prazno glavo, sploh nisem vedela, kaj vprašati, niti nisem upala na začetku. V drugo bi razmislila in vprašala kakšne konkretne stvari, od takih, ki jih mogoče vem, pa so se izgubile v podzavesti, do takih, ki jih ziher ne vem, lahko pa jih preverim (na netu recimo). Tako bi lažje ugotovila, kako deluju, kdaj in zakaj odgovori pravilno ali ne… ker se tudi zmoti, da ne bo kdo mislim, da vse pravilno odgovori. Ali pa da odgovor, ki nima smisla. Neke črke našteje, ki si jih zapišeš na list, pa ne pomenijo nič. To se je nam zgodilo.

Te koroške mize ne poznam, sem pa kot najstniška pobudnica zbrala nekaj punc in smo poizkusile s kozarcem in črkami… kar nam je uspelo, je bilo tako srhljivo, da se tega nisem več šla –

razen še enkrat cca 10 let kasneje, zaradi nekega dogodka.

Napovedi in odgovori preko kozarca in črk so bili spet neverjetno točni, govorim o jasni napovedi prihodnosti. Šlo je za opis nekega dogodka, ki se bo zgodil na točno določen dan v tednu… le da ta dan ni prišel takoj v tednu ki je sledil, ampak cca 1 mesec kasneje, ko smo stvar že skoraj pozabili kot pač napačno napoved in bili potem ob uresničenju toliko bolj šokirani.

Tega se ne bom več šla – čeprav ne dvomim, da bi verjetno ponovno uspela vzpostaviti stik; ker pa menim, da je bolje, da skrinja ostane zaprta, je to izzivanje zame zaključeno in vsakemu radovednežu bi priporočila enako.

Se strinjam, taka vprašanja postavljati je malo brez veze. To postaviš na začetku, da vidiš, če deluje. Potem je pa smiselno preveriti, če prav odgovori tudi na vprašanja, za katera nihče za mizo zanesljivo ne ve odgovora, niti ga nikoli ni videl/slišal, da bi ga imel recimo v podzavesti. Ali pa kaj za bližnjo prihodnost, da potem vidiš rezultat … Ker odgovori kdaj tudi narobe. Dvomim, da imaš preko ene mize dostop do univerzalnih odgovorov. To bi blo preveč enostavno. To še najboljše jasnovidke nimajo. Nekaj vidijo in povejo, ampak je vse zavito v meglice, ker verjetno čisto vse niti ni dokončno in določeno, nekaj pa sigurno je.

A to ti našteva črke in potem tvoriš stavke? Ker nam je miza s pomočjo števil kao napovedovala črke (1 dvig = A), pa smo si zapisovali, ampak se ne da nič razbrati, kar ene črke nametane. Razen, če obstaja kakšna posebna abeceda in je treba odkodirati, v kar močno dvomim… Smo vprašali, če gre po slovenski abecedi in je bil odgovor da. Ampak nič nismo znali iz tistih črk razbrati. Ne vem no.. :/

Kdo zdaj?
Kaca te vabi v skusnjavo da bi sama pridobila,toznik da bi pridobil ti sam torej pridobis lahko dobro ali slabo odvisno od tvoje volje ali odlocitve. Kaksno vlogo ima entiteta?[/quote]

Ne vem, jaz sem jih pač naštela, kar sem se spomnila.. nimam pojam, kaj je kaj, ampak ti si očitno podučen-a. Pač človek pomisli, da mogoče kakšen ne najbolj prijazen duhec kaj sugerira, ampak upam, da ne. :))[/quote]
Najbolj verjetna moznost je dzin seveda ce verjamemo da vse to nasteto tudi obstaja.
V mitologiji so predstavljena razlicna bitja ki lahko povzamejo neko podobo v popolnosti npr.se utelesijo ali pa so samo obris osebe,zivali itd nekateri lahko spreminjajo podobo nekateri so domaci samo v eni in uporabljajo le to.
Clovek je kar verjame in vidi tisto kar verjame.
Se nikoli nisem videla ali zacutila ne duha ne kakega drugega paranormalnega bitja po vsej prebrani in prestudirani literaturi bi ga ze morala.Razlaga je preprosta v resnici ne verjamem v to, rada pa berem in preucujem take zadeve.
Razne table cira cara zadeve, magicni obredi in temu podobno so pri meni ostale le teorija brez vsakrsnega dozivetja.
Moj moz recimo je nasprotje on verjame v vse zivo,tudi v drakulo pa ceprav ve da je vampir mitoloski in tudi literarni,filmski itd..lik..
Enkrat so lucke utripale v dnevni sobi, moj odziv je bil a bom spet nove zarnice kupovala,njegov pa to je bil duh njegove pokojne babice..
Clovek prav vsak posebej je mentalno,energijsko in tudi duhovno zelo unikatno in zakomplicirano bitje.

A to ti našteva črke in potem tvoriš stavke? Ker nam je miza s pomočjo števil kao napovedovala črke (1 dvig = A), pa smo si zapisovali, ampak se ne da nič razbrati, kar ene črke nametane. Razen, če obstaja kakšna posebna abeceda in je treba odkodirati, v kar močno dvomim… Smo vprašali, če gre po slovenski abecedi in je bil odgovor da. Ampak nič nismo znali iz tistih črk razbrati. Ne vem no.. :/[/quote]

Abeceda je že napisana, dodatno imaš ‘da’ in ‘ne’ ter izhodiščno mesto za kozarec, kamor se sam vrne po zaključenem odgovoru. Sicer pa je šel kozarec po črkah in tako sestavljal besede. že to črkovanje je bilo kar dolgotrajno. Si ne predstavljam, kako dolgo bi bilo, da bi npr določeno število premikov pomenilo posamezno črko…. saj se ti zmeša. Že brez napovedi. Na začetku je šlo tudi zelo počasi, potem pa vedno hitreje. Precej strašljivo je bilo tudi to, da je ob vsakem premiku kozarca rahlo počilo v lesenem opažu v bližini… močna energija vsekakor. Kot rečeno, pustite pri miru.

A to ti našteva črke in potem tvoriš stavke? Ker nam je miza s pomočjo števil kao napovedovala črke (1 dvig = A), pa smo si zapisovali, ampak se ne da nič razbrati, kar ene črke nametane. Razen, če obstaja kakšna posebna abeceda in je treba odkodirati, v kar močno dvomim… Smo vprašali, če gre po slovenski abecedi in je bil odgovor da. Ampak nič nismo znali iz tistih črk razbrati. Ne vem no.. :/[/quote]

Abeceda je že napisana, dodatno imaš ‘da’ in ‘ne’ ter izhodiščno mesto za kozarec, kamor se sam vrne po zaključenem odgovoru. Sicer pa je šel kozarec po črkah in tako sestavljal besede. že to črkovanje je bilo kar dolgotrajno. Si ne predstavljam, kako dolgo bi bilo, da bi npr določeno število premikov pomenilo posamezno črko…. saj se ti zmeša. Že brez napovedi. Na začetku je šlo tudi zelo počasi, potem pa vedno hitreje. Precej strašljivo je bilo tudi to, da je ob vsakem premiku kozarca rahlo počilo v lesenem opažu v bližini… močna energija vsekakor. Kot rečeno, pustite pri miru.[/quote]

BTW te ouija board so ponekod tretirane kot igrače za otroke

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Par tednov nazaj sva bile tam s prijateljico..nimam pojma kako se dviguje..sva jo premikali sem in tja..denar ni fora, ker ne placas
Za razne familije z razlicnim stevilom otrok je zadela, za neko zadevo je rekla, da sw bo nadaljevala, pa se ni…ostalo bomo videli in upam, da se je se kje zmotila
Vsekakor pa zanimivo

Ljudje, ki tega niste doziveli bi res lahko izklopili svoja modrovanja.

To, ko slišim kake take pravljice, me spominja na tisto, ko so ti babice pa dedki vbijali v glavo, da so te štorklje prinesle … pa da božiček obstaja itd … Pač, to je pač tak pogovor, resen in prepričljiv. 😀 Jaz umiram od smeha, ko kaj takega berem. 😀 😀

Nočem biti žaljiv, ampak, če se ti to dogaja, ipd, k psihiatru, pa to takoj.

To, ko slišim kake take pravljice, me spominja na tisto, ko so ti babice pa dedki vbijali v glavo, da so te štorklje prinesle … pa da božiček obstaja itd … Pač, to je pač tak pogovor, resen in prepričljiv. 😀 Jaz umiram od smeha, ko kaj takega berem. 😀 😀

Preveri preden koga kam posiljas in ne pametuj prevec

Zaljiv si pa ze bil

Pa ne samo to … le kaj se ti lahko zgodi, če mizo začneš gnjavit, in ji boš šel/šla na živce? A te bo z nogami po glavi, te bo z zgornjo po glavi ali kaj se bo zgodilo? 😀 😀 Verjetno se bo duh naselil vate, in boš skakal kot kengoru vsakič, ko boš hotel korak narediti :’D. Dajte no, ljudje, zresnite se. Dejstvo je, da duhov ni, duhove si sami izmislimo, enako demona itd itd … Pač, eni vidijo bele miši, drugi pa poskakajočo mizo itd.

Clovestvo je narvnano tako da v nekaj vedno verjames. Samo mrtev clovek je brez vere. Ne cuti,ne zaznava,ne razmislja itd..
Nekateri verjamejo v duhce,prikazni,cudezne predmete,drugi v naravo,tretji samo vase ali v bliznje ali v popolne neznace z dolocenim znanjem. Kaj pa je vera? Nic drugega kot zaupanje v nekoga,nekaj. Nekateri zaupajo torej verujejo vase da bodo vse uredili izboljsali,drugi v drugega cloveka polagajo svoj up,tretji pa v neko visjo silo cetrti v paranormalna bitja. Ko te kaj zanima in isces info.pogledas na net torej pologas svoj up v izum clovestva ampak ce crkne elektrika baterija pac to inf. Poisces pri drugem viru.. Ce te boli glava gres v lekarno polagas svoj up v izum clovestva ce lekarna ne dela gres k stari sosedi po caj. Ce tudi tega ni nastopi zadnji up lahko tudi v obliki 2 viskijev od katerih zaspis,torej nic drugega kot polaganje upa v nekaj ali nekoga da bo odgovoril na tvoja vprasanja ali ti izboljsal neko situacijo.V bistvu sploh ni tako zapleteno.

Ne vem, zakaj eni nabijate o VERI in temu, kaj vse naj bi eni verjeli… A sploh berete, o čem gre?
Ne gre za to, v kaj verjamem, ker bolj malo verjamem sploh, gre za to, kaj sem VIDELA in doživela. Pa nisem bila sama, veliko nas je bilo na kupu. Vsi pri zdravi pameti, mimogrede. Eni pač mislite, da ste najpametnejši, če niste še ničesar doživeli ali videli. Nikoli ne sodim o nečem, o čemer nimam pojma.
Ko boste enkrat nekaj videli, pa vas bo itak kap, očitno. Ali pa niti svojim očem ne boste verjeli. Ker raje ostajate pri svoji ozko in strogo omejeni zaznavi. Niti prilike s ne daste, da bi se vam obzorja širila. Po moje vas je le grozljivo strah vsega, kar vam ni poznano. Svoje (pod)povprečno in enolično življenje boste preživeli kot ovca, glavna briga vam bo kuća-posao-kuča-posao… potem pa konec in čao. Zakaj potem sploh živite, če vas nič ne zanima in v nič ne verjamete? Čemu ste tukaj in čemu vztrajate v tej brezsmiselni agoniji, ki ji pravite življenje? Zato, da smetite Zemljo in delate gužvo? Odžirate hrano in smešite same sebe? Ljudje ste res hecni, niti centimetra od nosu ne vidite.

Vazno, da ti nisi ovca in da si samo ti pametna in razgledana. Ker ostali nismo pomolili glave dlje kot do Ljubljane in se nismo v svojem malo daljsem zivljenju nic doziveli, nic VIDELI, nic izkusili, niti izobrazeni nismo, pa tudi jezikov ne obvladamo,

Bravo, sveta preproscina.

In vsa svarila, ki so ti jih servirali, so tudi brez veze. Boste pa ja vi, mladci izobrazeni in razgledani, ki ste VIDELI, najbolke vedeli.

Lep pozdrav od slepe, nevedne in neuke.

Se zelo strinjam.
Če nekdo z uspe dobiti stik z vesoljem, z dušami pokojnih, naj tega ne izkorišča, naj ne sprašuje za številke lota, ki bodo zadele,ali ne sprašuje, kdaj je bil rojen, itd.

Vesolje, duša, ali angel niso vroča linija, ali splet, kjer se sprašuje bedarije in se tudi dobi bedast odgovor.

Skratka, take “stike” je treba spoštovati.Tudi zato,ker so dani le redkim!

Tisti pa, ki v te stvari ne verjamete, to temo obvozite, ne pa, da se iz ljudi, ki so kaj takega doživeli, norčujete.

Poklon boldanemu tekstu,oziromaavtorici.

Kljub internetu je, sem prepričan, število bedakov vsak dan večje. To sicer težko razumem.
Očitnokljikajosamopo-neukn ostih,drugerazlage ni.

Človeštvo ni od prihoda spleta prav nič napredovalo. Žal.
Pojavljajo se nove vojne, ljudje so mislijo, dasozaradi spleta čedalj ebolj pametni.

Vendar, kako to, da so odšli v neznano morala, etika in zdrava pamet?
In kako to, da je število pohlepnežev vsak dan večje, ter da je čedalje več revnih?

Mislim pa, da bomo za vse napake prav kmalu plačali…

Bi sla to mizo pogledat iz cistega ferbca,ampak odgovor ze vem. Tud premaknila se ne bi. Enkrat smo sli v neko staro bajto duhove cakat. Ma ne samo enkrat,smo imeli v mladosti razne podvige. Jaz nisem nic vidla eni so pa prestraseni do kosti ven leteli. Jaz jim verjamem da so kaj videli ampak jaz nisem vidla ne cutila nic. Zdaj v dobi te tehnologije so mozne najbolj neverjetne prevare tako da sploh ne verjamem ne v letece predmete ne v duhove ne v prikazni. Veliko bolj kot duhci me plasijo ljudje ti so resnicni in znajo biti res nevarni.
Jaz bi rada kdaj kej prakticnega da ne bo samo teorija ampak ocitno ne bo nic s tem.

Grda resnica, imaš popolnoma prav. Tudi oni niso tega nikoli doživeli. Samo pametujejo tu gor kar so slišali od drugih in zgodbo malo priredijo, da so kao to doživeli, da še to drugim v glavo vbijejo … Iz ene ovce na drugo ovco.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close