Lesbos
Dan.
Lepo, da ste se vrnili zadovoljni z dopusta.
Mi se na Lesbos odpravljamo septembra. V katerem hotelu ste bili? Mi smo se odločili za h. Aphorite, ker se nam je zdej glih dovolj oddaljen od mesta….tako, da bomo imeli tudi malce miru.
A ste bili na tudi na organiziranih izletih? A se splaša najeti avto že pri naši agenciji ali je bolje in ceneje če se to stori tam ? Kake so kaj cene npr. prehrane?
Hvaležni vam bomo za informacije in odgovore.
LPO
Tudi mi smo se v torek vrnili z Lesbosa. Letos smo bili na tem otoku že drugič v hotelu Aphrodite.
Hotel je na mirni lokaciji 2 km od mesta, do katerega vodi tudi peš pot slabih 20 minut hoje.
Sam hotel je preprost, osebje izredno prijazno, pa tudi s hrano smo bili zadovoljni.
Bili smo dva tedna in smo si najeli avto za 11 dni za kar smo dali 264 evrov pri agenciji BEST.
To je bila najbolj ugodna varianta in veliko ceneje kot pa če vzameš avto preko Intelekte.
Na organizirane izlete nismo šli, smo si vse ogledali sami, kar nismo uspeli videti lani. Ta varianta je tudi veliko cenejša.
Cene hrane niso visoke npr. kosilo za dve osebi, ki vsebuje 8 tipičnih grških jedi in pol litra vina za 25 evrov. Se pa splača jesti v teh manjših vaseh v njihovih tipičnih gostilnah, kjer jejo tudi domačini.
Nam je sam otok tako všeč, da o njem razmišljamo tudi za naslednje leto.
Lepe počitnice!
Vsekakor si moraš za ogled otoka vzeti več kot en da.
Na otoku je znameniti okameneli gozd, pa polno idiličnih vasic, muzejev,
greš lahko na izlet v Turčijo, obiščeš terme,..
Mi smo se v teh 14 dneh skoraj vsak dan kam odpeljali.
Drugače pa je otok sam izredno miren, ni veliko turistov, na plažah ni gneče, pa tudi zabav mislim, da ni ne vem kaj, mi jih nismo iskali.
To je otok na katerem se resnično odpočiješ.
Če se boš odločil za njega, ti želim lepe počitnice.
lani sem bila v začetku avgusta na Lesbosu. Z letalom smo pristali na Mythiliniju in potem sva se s fantom odpravila direkt v Molyvos. To srednjevesko mesto je treba videt, ker je pravljicno….Sobo dobis tudi v visku sezone za 20 evrov. V agencijah, gostilnah,..govorijo odlicno anglesko.Za ceno se da z najemodajalcem pogajat. Mesto je mirno, ima par okusno urejenih lokalov, cedovito pristanisce z gostilnami in nesteto luck, ki dajo mestu zvecer prav poseben car. Iz Molyvosa se lahko z skuterjem odpravis na krajse izlete- npr. Eftalou, Petra Cena za skuter 27 evrov za dva dni.
Lesbos-ce isces po netu napisi Lesvos- ker drugace ti da polno nepotrebnih zadetkov je tretji najvecji grski otok in je veliko za videt, plaze niso prevec obljudene, tiste samotne pa ne premorejo niti malo sence. Kak teden je za Lesbos dovolj. Potem lahko gres s trajektom na sosednji otok Chios, kjer so lepe samotne plaze.
lp
ko sva s trajektom prispela v Chios-glavno mesto otoka Chios-sva naletela na totalen kaos. sla sva do prve agencije in vprasala za sobo. V glavnem mestu je bilo vse zasedeno. Predlagala nama je Mako’s place v Karfasu.-najdes na netu- kjer sva imela sobo za 30 evrov. imela sva sreco. od tam sva delala izlete z skuterjem po otoku.ker sva norca, bolje je z avtom. Na chiosu so res nekatere cudovite plaze-crna vulkanska plaza Emporius. Problem teh plaz je, da ni senc.
Mestne, urejene plaze, tako na Lesbosu in Chiosu imajo deznike in lezalnike za izposodit, tako da ni problem, le te osamljene plaze, kjer ni tusev in nicesar, nimajo sence.pa vcasih kar fejst piha.in ne cutis sonca in te lahko fejst ozge. Midva sva se z skuterjem vozila po otoku, se ustavila na lepi plazi, se kopala, sla v naslednjem bljiznjem mestu nekaj pojest,..raziskovala sva pokrajino.
posebnost Chiosa so stara mesta, kot npr. Pyrgi, Mesto…ja imela sva se zelo lepo.turistov ni veliko, razen v glavnem mestu jih je ful in okolici.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.