Najdi forum

Lepote Hvara

A je že bil kdo v Vrboski na Hvaru – hotel Adriatic?

Kje so tam kake lepe plaže (morda skrite?) in kaj se splača na Hvaru pogledati – razen večjih mest? Kakšna mala, lepa vasica morda, lepa cerkvica?

Podelite z mano karkoli, vesela bom.

Hvar je res najlepši otok v Dalmaciji!
Midva s fantom sva bila pred štirimi leti v Jelsi na dopustu kjer so zelo boge plaže tako, da sva se malo vozila naokoli. Letos pa sva bila na drugem koncu Hvara v Milni (to je zadnji zaliv pred mestom Hvar). svetujem ti, da se z avtom zapelješ po stari cesti iz Vrboske proti Jelsi in potem čez “hrib” ne vem kako naj ti razložim ampak ne po glavni cesti (če gledaš Hvar je mesto Hvar ravno na drugem koncu kot Vrboska in Jelsa) kjer so nasadi lavande – sploh če ti ta rožica diši (jaz sem čisto obsedena z njo – v kopalnici in povsod drugje po stanovanju imam šopke in v omari dišave in prfum s tem eteričnim oljem :)) je res lepo ko si na vrhu Hvara je razgled enkraten in še pogled na tista vijolična polja res nekaj nepozabnega (moj nasvet)…
kar je pa res nujno da greš če si na Hvaru je pa uvala Zarače in gostilna oz. konoba Zorače !!!tam je pa enostavno svetovni ambijent. sicer je malo skeri pot do tja po takem klancu da ti zna prestavo iz druge vn metat 🙂 pa po makedamu ampak ko pa prideš tja je pa res kot v raju – mizica za jest je čisto na robu čeri in vse kar vidiš je samo neskončno morje in enostavno moraš tam sedeti do sončnega zahoda 🙂
to bi bilo to z moje strani drugače pa lepe in ne tako zelo obljudene plaže v Milni kjer je tudi par odličnih konob 🙂
pa menda da se splača pogledati tudi velo in malo Grablje (nad Milno) midva sicer nisva uspela ampak menda je tudi lepo…

pa brezskrben oddih želim!
Maja

Lep razgled je iz najvišjega vrha otoka, to je Sv. Nikola. Do vrha je več pešpoti iz različnih koncev otoka (npr. iz Sv. Nedelje mimo jame) in tudi cesta je speljana do vrha. Priporočam obisk ob lepem vremenu, predvsem ob sončnem vzhodu ali zahodu je pogled na okolico enkraten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close