Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Lepe neveste lepo gorijo

Lepe neveste lepo gorijo

Hmm,
ja tole z zensko stranko je super zamisel. Sam kaj, ko pa bi jo bolj malo zensk volilo… na zalost…

TiNKO

ali pa na sreco?…

———————————————————————–
Avtor: Spider
Datum: 26-10-04 15:35

Vse to je navaden bulšit.

Med ženskami ni nobeen solidarnosti. če bi bila, bi zdaj predsednica Slovenije bila barbara Brezigar, tako pa so ženske množično volile Drnovška.

Pa še nakaj. marsikatera ženska mi je rekla, da ma za šefa v službi raje moškega kot žensko. Ženske šefice rade zajebavajo predvsem ženske podrejene.

Kako se boste ženske v čemerkoli zoperstavile moškim, če se med sabo koljete?

————————————————————————

Pa saj v tem je bistvo cele štorije.

Za boljše razumevanje priporočam še branje teme o najstnicah (pod naslovom “Kakšno rit…”) in potem postane zadeva kristalno jasna. Ni treba iskati primerov v eksotičnih deželah (in se tolažiti, kot pravi Tatjana, da je to nekje daleč); na obrate me spravijo stvari, ki se dogajajo tu in zdaj.

In dokler je tako, je do najmanjšega premika proti izboljšanju še svetlobna leta daleč.

Poleg tega moški, ki so za neko emancipacijo, pri ženskah sploh niso zaželjeni.

Katera pa hoče nekega pomehkuženca? Nobena.

Kr mlade punce poglejte.Za kom norijo? A za pridnimi fanti, ki se lepo obnašajo? Ma kje, za mačoti, frajerji, takimi, ki si upajo, ki jih boli kara za vse.

Dokler se dekliško mednožje navlaži na strog moški glas in trdega kurca, je jamranja ostarelih feministk odveč. Sveta ne bodo spremenile.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Daj, skrij se že enkrat in ostani tam. Ti bomo hvaležne.

>koliko žensk z opranimi možgani navdušeno pristaja na to sodobno suženjstvo in koliko jih pri maltretiranju drugih žensk prostovoljno sodeluje.

Da to vidiš, potrebno oditi v Indijo. Žal. Že prelet po forumih je dovolj.

S.

Spider, poznaš Balaševića? Iz Balade o jednom petlu:

“… koke su čudne ‘tice, uvek im srce puca
za nekim grubijanom, koji ih dobro kljuca…”

:-)))

Pošlji oblikovano (26-10-04 23:40)

Jaz ne mislim delat revolucije proti moškim, verjamem da se dogajajo tud take stvari, ampak zaenkrat se jaz z moškimi še vedno bolje razumem kot z ženskami. nikoli se ne postavim za večino, ker se je treba postavit sam zase. Pa tud redkokdo se bo zate.

Spider, a ti misliš, da se moški delite samo na “pomehkužence” in mačote?

Zame je mačo tisti, ki upošteva tudi žensko mnenje in jo sprejema kot sebi enako in tisti, ki na glas pove, da si včasih tudi sam zlika srajco, ker je bila žena preutrujena.
Pomehkuženci – kot si se izrazil so pa tisti, ki se naokoli hvalijo “da njihova baba je doma za štedilnikom, pa čaka, da on pride domov, da mu bo postregla s kosilom” tak je navadno doma najbolj pod vplivom svoje žene/punce in kaže svojo “moškost” samo pred prijatelji!

Za kom norijo brezglave najstnice pa ni pomembno, pri 20. veliko večino sreča pamet in ne želi doma “desca”, ki se mu žvižga za cel svet in še naprej!

Ženska je enaka svojemu možu, če zasluži vsaj toliko kot on.

Če moški prinese domov dvakrat več ednarja, pa ženska nima kaj piskat, ampak ima,da fura gospodinstvo, lika, pere, kuha.

Moje mnenje pač.

Spoštujem tvoje mnenje, strinjam se pa ne niti malo z njim!

Kaj pa če ženska zasluži dvakrat več? Potem to pomeni, da mož nima kaj pisknit in on fura gospodinjstvo?

Lahko.

Ampak poznam bolj malo žensk, ki bi vzele tipa, ki zasluži bistveno manj. Ponavadi ženska hoče moškega, ki je boljši od nje, ki ima več.

Ja zakaj pa misliš, da ste žesnke bile stoletja v slabem položaju in morale v vsem ubogati moške? Ker ženska ni služila denarja, moški pa je.

xtrm… ne gre za revolucijo proti moškim – mislim, da si čist napačno dojela. gre za enakopravnost, pravico in dostojanstvo. res je fino, da ti nimaš težav s tipi. nč ne rečem – js jih tut nimam, imam nekaj res dobrih prijateljev, moj frajer je princ na belem konju (ne pa nek jebeni damir alidžanović al whatever… ), ampak ni bilo pa vedno tako in morala sem iti čez nekaj težkih bitk… blagor tebi, če tega nisi nikdar izkusila. in ok – ne postavljaj se na stran večine, a katero večino imaš pa pravzaprav ti v mislih?
Tatjana definitivno ima point. Če malo pomislim za kaj bi se bilo pa res vredno danes boriti, tj se za nekaj truditi, se odločno postaviti na stran česa, kdaj pa kdaj sestaviti ali pa podpisati kakšno peticijo pa oditi pred parlament in ga obsuti z gnilimi jajci, bi rekla, da je moja družina na prvem mestu, na drugem pa bi bilo že to o čemer govori Tatjana. A dejstvo je, da se ljudje danes vse preveč trudijo biti konformisti, ma to je še slabš kot pod komunisti! takrat so mogli biti vsi tiho, danes pa tega nobenemu ni več treba, a vsi temu tiho prikimavajo. sploh pa med slovenci velja sveto pravilo: dokler ni nekaj moj osebni problem se to mene pač ne tiče.
in Tatjana ja… bodi jezna, bodi besna in ne bodi tiho. jaz sem na tvoji strani.

Spider… ja jasno, da vsaka punca hoče tipa k ma trdga kurca med nogami, če že išče tipa. a misliš, da pa feministke ne seksamo? pa včasih paše nežno, pa z jezičkom, včasih pa strastno, hitro in grobo do bolečine. temu se pač reče sporazumni seks. in to tukaj ni tema, ljubček.
pa feministka ni ženska, ki hoče kastrirati vsakega tipa. zame je feministka že vsaka ženska, ki se zna postaviti zase.

women vs women? ja in kaj je to kaj takega? to je pač politika. jasno je, da se pač ne strinjaš z vsakim.

Ponavadi ženska hoče, nekoga, ki ima več od nje – takim jaz pravim materialistke!

“Ja zakaj pa misliš, da ste žesnke bile stoletja v slabem položaju in morale v vsem ubogati moške? Ker ženska ni služila denarja, moški pa je.”

Se strinjam, da so ženske BILE, v slabšem položaju, kar pa ne pomeni, da je danes tudi tako. In res je, ženska ni zlužila denarja, danes pa ga!
Včasih celo več, kot njen mož ali fant.

Materialisti smo vsi. A ti nisi amterialistka?

Jaz sem materialist.

Pravim le, da ženska ponavadi hoče moža, ki bo zaslužil več od nje, ne pa bistveno manj.

Jasno.

Kot rečeno, med sabo se ne marate, zato boste težko stopile skupaj v borbi proti temu “mačizmu”, kot rečeno.

Ja seveda smo vsi materialisti – ampak različni.

Mene zanima samo to, kaj si bom sama lahko ustvarila oz. sedaj, ko sem poročena kaj si bova skupaj z možem lahko privoščila.

Da bi gledala na to, da najdem tipa, ki ima denar, super avto, hišo, stanovanje, vikend in še kaj, mi pa ne pade na pamet.

Saj verjamem, da veliko mladih punc želi takega tipa, ki bo že vse imel; pa mogoče imaš kakšne izkušnje s tem, da je bilo očitno, da ženska kakšnega tipa zavrača zato, ker nima najnovejšega BMW-ja….
ampak, to še ne pomeni, da je takšna vsa ženska populacija in da zaradi tega spadamo samo v kuhinjo

Jah , naravna zakonitost pač. Samica išče samca, ki bo dobro poskrbel zanjo in ne obratno.

In v tem tiči srž problema, zakaj so ženske še evdno podrejene moškim.

Lepo, si pač napredna, samozadostna ženska, enaka svojemu moškeumu, sem vesel zate. Ampak takšnih kot si ti, je mogoče 20 procentov žensk.

Veš, da so bile npr. v 19. st žene rudarjev dosti bolj enake svojemu možu, kot žene plemičev? Ker žena plemiča je bila lutka, s katero je on delal, kar je hotel. žene rudarjev pa so delale v rudniku, kot njihovi možje.

Ženske, na žalost ste same krive, da ste v podrejenem položaju, če sploh ste v takšnem položaju.

Ambiciozna ženska lahko uspe ravno tako, kot ambiciozen moški, poleg tega pa danes mnogo žensk lažje uspe, ker so (predvsem mlade) zelo brezkompromisne in so za kariero pripravljene dat vse svoje odprtince (sej vemo o čem govorim). In to je čista resnica. Mogoče niso ravno direktorce, so pa na zelo visokih položajih.

Pa še to. Najslabši kolektiv v službi je ženski kolektiv. To povedo tudi ženske same, ker je v takšnih primerih vsak dan na sporedu foušerija in vse drugo kar spada zraven.

Na žalost je tko.

Ja, naravna zakonitost, lahko bi temu tako rekli.

Spider, vem tudi to, da je zelo malo samozavestnih žensk, mogoče res samo 20% procentov, me pa blazno moti to, da nas večina moških meče vse skupaj v en koš. Ženske!
Tako, kot me moti, da ženska meče vse moške v en koš!

Mi pa ni niti malo prijetno, da moj sodelavec zasluži kar nekaj več, kot jaz z enako izobrazbo na enakem del. mestu za enakim del. stažom.
Če pa kaj rečeš, ti pa kakšen moški zabrusi, da si feministka, ki je tečnna zaradi menstruacije.

Najbrž več naredi ali pa je znal zlezti v pravo rit. Probaj še ti, pa bo, od feminizma se pa ni še nobena zredila… :)))

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

xtrm… ne gre za revolucijo proti moškim – mislim, da si čist napačno dojela. gre za enakopravnost, pravico in dostojanstvo. res je fino, da ti nimaš težav s tipi. nč ne rečem – js jih tut nimam, imam nekaj res dobrih prijateljev, moj frajer je princ na belem konju (ne pa nek jebeni damir alidžanović al whatever… ), ampak ni bilo pa vedno tako in morala sem iti čez nekaj težkih bitk… blagor tebi, če tega nisi nikdar izkusila. in ok – ne postavljaj se na stran večine, a katero večino imaš pa pravzaprav ti v mislih?

———————————————————————————————
v# sej dobro vem, kaj je mislila povedat. Ne gre za to, da jaz enbi imela nikoli težav z moškimi, to sploh ni res. Nikoli ni vse idealno, tud če zgleda. Ni človeka na svetu, ki bi mu vedbno vse gladko šlo. Gre se za to, da gre bolje tistim, ki se zavzamejo za to, ki se znajo postavit zase. Od takrat, ko se znam je čisto drugače. Dobiš toliko enakorpavnosti, pravic pa dostojanstva, kolikor sam misliš, da si jih zaslužiš. Ko je treba protestirat je ponavadi že prepozno… Treba se je prej znat cenit. Pri meni je bila situacija včasih čisto drugačna, ravno zaradi moje nizke samozavesti, nil se nisem upala, bila sem taka tiha, mirna… In dobesedno sem pokasirala od vseh po vrsti, od tipa, staršev, pa še “prijateljev”. Dane spa vsi ti dobivajo duplo porcijo nazaj. Pa nisem vesela, ker se njim sedaj vsem slabo dogaja (jaz sigurn nisem kriva za to), amapk zaradi sebe, ker sem se uspela toliko spremenit, pa dojet ene stvari, da je še zelo malo možnosti, da bi em kdo prizadel, ker niti upajo ne. A veš kako je, če si rpeveč dober, te bodo vsi holtei izkoristit, in ženske smo pač ona šibkejša bitja. Pa ne generaliziram, pa tud nisem na moški strani, da ne boš mislila. Nisem na nobeni, človeka gledam kot posameznika.

Ženska je enaka svojemu možu, če zasluži vsaj toliko kot on.

Če moški prinese domov dvakrat več ednarja, pa ženska nima kaj piskat, ampak ima,da fura gospodinstvo, lika, pere, kuha.

Moje mnenje pač.
—————————————————————–
Ja, Spider tako bi se jaz počutila, vredno za nič drugega kot za v kuhinjo, če nebi znala zase poskrbet. Tako pa ni šans, da pustim, da nekod zame skrbi pa ga moram pol slučajno še ubogat. To ni enakopravnost. Ok ni problem, če več zasluži, sam da si vse stvari, ki jih hočem met sama kupim. Pa da si stroške deliva. OK mogoče, da živim v nejgovi hiši, sam to pa njegov problem, če hoče met kdaj tud kaj pospravljeno 🙂 A mu naj še najemnino plačujem :)))) Sreča pri men tegane bo, ker ne bom živela z moškim, dokler ne bom imela svojega stanovanja.

xtrm, se strinjam. To je bistvo. Človeka je treba gledati kot posameznika in ne vse na en kup metat. Tako se pride do srža problema. Do tistih, ki delajo stranje. Še več je takih, ki hočejo popravljati, a za to je treba potrpljenje. Prepričati tiste, ki jim je vseeno. In najprej, kot si dejala, je treba pri sebi razčistit.
Ne pa cel svet krivit, tako, kar na splošno.
Nisem jaz kriv za indijske tegobe, bi pa bil, če ne bi nič rekel, ko bi se šef spravil na sodelavko. Čeprav bi lahko tudi jaz čutil posledice.

pr lezenju v rit je nerodno to, da nikol ne veš, kdaj se bo rit sprdnla…:) ker pol lahko atud v nezavest padeš…:)

pa tud na hemeroide in drisko lohk nabašeš…:)

drage ženske, a veste kje se ta boj začne ?

ne pri ustanovitvi stranke, ampak pri doslednem bojkotiranju gledanja španskih limonad, kupovanja Lady, Cosmota… in ostalega šunda, različnih krem proti gubam, in predvsem pri kolegialnem obnašanju vsaj do tistih predstavnic našega spola, ki se do vas obnašajo enako

dokler pa boste dopuščale raznim novinarkam, da vam svoje subjektivne ocene vsiljujejo kot “raziskave”, dokler boste mislile, da so motnje hranjanja problemi, ki sodijo v pristojnost svetovalnih služb in dokler gospoda direktorja ne boste vprašale zakaj ima vaš sošolec več na računu kljub enakemu delu, do takrat bo vse tako kot je (pardon, še slabše)

problem ni v moških, ampak v ženskah

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close