Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Lepe neveste lepo gorijo

Lepe neveste lepo gorijo

Lepe neveste lepo gorijo

Jezna sem. Hudo jezna. Divje besna. Ta svet me spravlja ob živce in globalna vizija sveta me sili na bruhanje. Drama v meni se seli na ves svet, ki postaja dramatičen. Ali pa je prav nasprotno? Dramatičnost svetovnega trenutka se je naselila tudi v moji notranjosti. Mednarodne odnose podoživljam tako, kot da bi bili moji osebno. Norost sveta kot da se je naselila v moji glavi ter mi pije življenjsko moč in energijo. Prizadeta sem in ponižana. Krivica, ki se godi na kateremkoli koncu sveta, je pravkar prizadela mene osebno. Ni mi več do polemike in razprav. Preveč je bilo besed brez odmeva. Vzela bom puško in odšla v osvobodilni boj. Kot da ni nikogar drugega, ki bi si upal zakričati: Gospodje, vi ste navadno govno!! Ja, vi, prav vi, ki ste tako udobno nameščeni v vseh mogočih zborih, parlamentih, takšnih in drugačnih organizacijah, ustanovah in fundacijah z Organizacijo združenih narodov na čelu. Ozrite se naokrog in poglejte, v kakšno smrdljivo mlakužo ste spremenili ta svet, v kakšen kazenski bataljon ste spremenili človeštvo. In še posebno se zamislite, kako pod vašim patronatom in blagoslovom poteka najbolj sistematičen genocid v zgodovini človeštva: genocid nad ženskim spolom ali povedano enostavneje – iztrebljanje žensk.

Ženske so zdaj najmanj zaščitena vrsta na planetu in nad njo poteka pravi pokol. Večinoma nekaznovano. Da pretiravam, pravite? Kako pa bi potem razložili zmanjševanje števila žensk v svetovni populaciji? Začnimo kar na začetku, pri zarodkih ženskega spola. Menda ne boste rekli, da še niste slišali za množične splave ženskih zarodkov v populacijah, kjer je življenje moškega vredno nekajkrat več od ženskega. O tem, koliko žensk je tako splavljenih in odplaknjenih v smrdljive kanale, se seveda molči. In verjetno tudi niste slišali za to, da je v delih sveta, kjer živi največ pripadnikov človeške rase, umrljivost ženskih dojenčic v prvih desetih dnevih življenja za več kot polovico večja od umrljivosti moških dojenčkov. Pa veste, zakaj? Ker jih izstradajo, izžejajo, podhladijo ali preprosto pustijo ležati kjerkoli že, najraje na kakšnem smetišču. Vsa Azija se spreminja v pokopališče ženskih trupelc, zaradi česar je samo v Indiji razmerje med moškimi in ženskami tako zelo porušeno, da bo v prihodnjih generacijah žensk preprosto zmanjkalo. Že zdaj naj bi bilo žensk za 35 milijonov (!!!) manj kot moških. So jih toliko preprosto pobili? Po mojem in mnenju in sodeč po najnovejših posnetkih, ki mi jih televizija prinaša v dnevno sobo, bi si upala trditi, da je tako. Kajti glede na statistike, po katerih se rodi približno enako število novorojenčkov enega in drugega spola, je skrajno nenavadno, da bi tolikšno število žensk kako drugače poniknilo z zemeljskega površja. Nekaj podobnega velja za Kitajsko, kjer umor pande kaznujejo s smrtno kaznijo, umor dojenčice pa je postala nekakšna podeželska nacionalna folklora. Če kmetavzarja dobijo, najbrž plača nekakšno kazen, da bi ga resneje kaznovali, tako kot za poboj pande, pa zagotovo ne. Afrika? Je doba suženjstva res stvar zgodovine? Jap, v političnih deklaracijah najbrž res. Milijoni pohabljenih žensk z obrezanimi, iznakaženimi spolovili, množična posilstva, kamenjanje kot oblika kazni za prešuštvo ali namišljeno prešuštvo in še in še. Ta seznam zločinov proti ženskam nima konca. Islamskih držav ne bom niti omenjala, ker mi že spomin na ženske pingvine vzbuja srh in grozo.

In potem si rečemo, ah, saj to se dogaja nekje daleč proč, pri nas je drugače, kako lepo je živeti v dobri stari Evropi, kako super se imamo pri nas doma. Jap, seveda, tukaj je vse drugače. Mar res? Lepo vas prosim, ne slepite se, tukaj ni prav nič drugače, le nekoliko bolj civilizirano. Namesto da bi ženske zakurili kar v domači kuhinji, kot to počnejo v Indiji, jih obdelujejo s pestmi večkrat po malem. Temu se potem reče “nasilje v družini”. To ni nobeno nasilje v družini, to je nasilje nad ženskami! To je enak tihi genocid, kot v nekaterih deli sveta poteka bolj, v drugih pa manj hrupno. Učinek je enak. Mrtva ženska telesa in strte ženske duše. Pozor – glavni vzrok nasilne smrti žensk v zahodnih državah so poškodbe, zadane od moškega, ki naj bi bil njen partner! Nekaznovano oziroma blago kaznovano (kar je eno in isto) pretepanje ter izživljanje v zahodnem svetu je le drugačna oblika načrtnega splavljanja, stradanja, sežiganja, kamenjanja na vzhodu. Afriški, indijski ali kitajski kmetavzarji niso kaznovani za svoje zločine. Kaj pa slovenski, so ti morda kaznovani? Se vam zdi leto dni pogojne kazni za posilstvo kakšna kazen? Se vam zdi šestmesečni zapor za nekajletno spolno izživljanje dedka nad vnukinjo sploh kakšna kazen??? To je genocidna in ne kaznovalna politika. In taka politika kroji mojo, tvojo, našo usodo.

Toda zdaj smo vendar Evropejci, zdaj bo vse drugače. Prihajajo novi, boljši časi, za nas bo skrbela Unija in njeni komisarji. Takole napovedujem: če bo kadarkoli prišel v evropski vladi na kakršnokoli funkcijo kak fašistoiden tip Buttiglionijevega kova, se že v naprej odpovedujem skupnemu evropskemu državljanstvu. Lahko mi podelite sudanskega, če želite, saj ni med njima nobene razlike. Tip, ki izjavlja, da so samske ženske škodljive, da je namen zakonske zveze rojevanje in ne hedonizem, in da ženske tudi sicer sodijo za štedilnik, nikdar ne bo moj predstavnik v kateri koli ustanovi – ne tukaj ne v Bruslju ne kjerkoli. Ko je neki slovenski kmetavzar pred več kot desetimi leti želel odpraviti pravico žensk do splava, smo se zbrale in metale jajca v cenjena vrata poslanskega hrama. In veste kaj – če bo treba, jih bom šla metat še na kako evropsko lokacijo. Če se mi želi kdo pridružiti, vabljeni! Kajti ne bi dvakrat rekla, da ne bomo v to prisiljeni. In to že kmalu. Lovke nazadnjaštva in mračnjaštva so neusmiljeno dolge in segajo od najbolj zarukanih populacij do “razsvetljenih” Evropejcev. Eni ženske zavijajo v plahte in jim čez glavo nadevajo vreče, drugi jih slačijo prek vseh možnih meja. Tam nekje na vzhodu si dekle misli, da si mora, preden gre iz hiše, čez glavo nadeti mrežo, tukaj misli, da mora po ulicah galopirati tako rekoč brez obleke, s popolno dosegljivostjo vseh svojih oblin. V “tretjem svetu” jim ne dajo jesti, vendar – ali je tukaj kaj drugače? Ponekod ženske umirajo zaradi lakote, drugod zaradi anoreksije. Ni naključje, da so si fotografije izstradanih žensk nerazvitega sveta in zahodnih manekenk tako podobne.

In že smo pri večnem vprašanju, koliko so/smo ženske same udeležene v tem peklenskem bureku, koliko žensk z opranimi možgani navdušeno pristaja na to sodobno suženjstvo in koliko jih pri maltretiranju drugih žensk prostovoljno sodeluje. Tako kot v Indiji – ta me je v zadnjem času res do konca razdražila – kjer nevesto, ki ni dovolj “rentabilna”, ki torej ne prinaša dovolj velike dote – tašča in svakinja preprosto polijeta z bencinom in zažgeta. Številke gredo v deset tisoče. Sežgane ženske, ki jim je podkurila ženska roka. Vam je ta simbolika znana? Vas spomni na kak dogodek, ki ga je gotovo doživela vsaka med nami, ko je strup prišel na žensko z ženske strani? Ljubosumnost in grizenje za pozornost gospodarja. Zelo pasje. Žal tudi pogosta oblika obnašanja nekaterih degeneriranih žensk, tako zelo prizadetih v procesu dresure, da so pozabile na svoje poreklo, ki zahteva dosmrtno zvestobo svoji vrsti. Kajti če se prekršiš zoper sestrstvo, zoper žensko solidarnost, ostaneš brez same sebe. Postaneš ženska brez identitete. Kastriranka. In veliko jih je takih. Mednje sodijo tudi tiste, ki si utirajo kariero med rjuhami. Posmeh vsem ženskam, vsej vrsti in dodaten razlog za nizko vrednost, ki jo ima ženska v sodobnem svetu, za preziranje ženske pameti in omejevanje njenih potencialov na spolne organe.

Ne, ne, v 21. stoletju tega preziranja ženskega intelekta, vsaj v naši civilizaciji, nihče ne bo priznal naglas, današnji nazadnjaki bodo uporabili drugačne besede – take, ki povzdigujejo rodnost in se hudujejo nad njenim “usihanjem”, pri tem pa obtožujoče s prstom kažejo na samske, neporočene, karieristke … Ko bo govor o pomoči samohranilkam, bodo oglušeli na tisto uho, pridigali o vseodrešujočem pomenu družine in očeta ter pri tem mirno pozabili na podatek, da se največ zlorab nad otroci dogaja prav v “družini” … Sodobni nazadnjaki izvajajo tihi genocid nad ženskami tudi tako, da omejujejo brezplačne ginekološke preglede, da najsodobnejšo kontracepcijo prestavljajo na samoplačništvo in zaostrujejo medicinske pogoje za priznanje pravice do svobodnega odločanja o rojstvu. In tudi tako, da zakone, ki naj bi “družinske” nasilneže spravili za zapahe, puščajo nedotaknjene …

Totalna revolucija, samo to je rešitev. Totalno predrugačenje tega sveta, ki mu vladajo nazadnjaški, mačistični kmetavzarji.

Tatjana, ti je izostala menstruacija?

sej jo boš dobla

Uf, saj verjamem, da je tole zanimivo ampak, če se komu da narest mini povzetek.

no sejj…odgovori so replika na peti odstavek ;)..kaj več tudi ni za pričakovat na tem forumu…

Sem predelala veliko literature na to temo, reagirala podobno kot ti – pred desetimi leti.

Zdaj pa sem študirana tajnica (od nečesa moram živeti) in vse kar lahko naredim je, da kakšnemu mačističnemu direktorčku kdaj pljunem v kavo, preden mu jo z nasmeškom in vso skrbjo postrežem.

Otrok ne bom imela, ker ne mislim biti zreducirana v reproduktivno funkcijo samo zaradi dejstva, da lahko rodim. Imam pa partnerja, ki me sprejema takšno kot sem. In se trudim, da ne premišljam preveč o tem o čemer pišeš.

Sem pa že metala jajca v parlament pred desetimi leti, protestirala v akciji Ženske proti vojni, se trudila osveščati itd, itd. Večkrat sem naletela na zaničljiv odgovor žensk, ki so danes na lastni koži občutile prejšnje zmote in mi zdaj dajo prav. Pa kaj jim to pomaga?

Aja, še nekaj… Ne se sekirat, ko dobivaš butaste odgovore.

Ene ženske bodo naredile vse za pohvalo moških, kako so one pametne in razumne, nas ostale pa daje menstruacija… Ne vidijo še, da so v istem zosu, če ne še hujšem…

Tatjana, te razumem in podpiram.

In namesto da bi ženske prebrale in se zamislile (ter dojele, da nima smisla spraševat, komu zvoni, ker zvoni vsem nam), bodo še naprej besno hujšale in se mazale (da bodo sočnejši ulov), razpravljale o Sanjskem moškem, delale doktorate iz Lady in gledale butaste mehiške nadaljevanke. Vem, da niso (niste) vse take, ampak dajmo si priznat, da jih je pa veliko.

In začetek spreminjanja sveta je spreminjanje sebe. Kolikokrat se uprete, ker dobite nižjo plačo od moškega? Kolikokrat ste potencialnega delodajalca poslale k vragu, ker vas je vprašal, kdaj boste noseče? Znorele, ker so vas tako ali drugače izrabili partnerji, očetje, nadrejeni, politiki itd.?

In lepo prosim, ne jamrat, da morate pač zaslužiti za preživetje. Tudi jaz moram. In zamislite si, da če bi bilo vse strah in če ne bi nihče izrazil nobene pobude, bi še danes živeli v votlinah!

Tatjana8….ce bos ustanovila stranko, sem notri.
Podtalnih organizacij ne maram, se manj nekih obskurnih drustev in
organizacij, polnih parol in v lovu na denar.

Metanje jajc se mi zdi skoda hrane, pa se ….popucajo jih potem itak
spet zenske…snazilke…pa tezko grejo dol, ko se enkrat zasusijo.

Bi pa delovala na podrocju ozavescanja (predvsem zensk, da ne bo
pomote), sem tudi za akcije v smislu drzavljanjske nepokorscine…
recimo v primerih sodniskih nesmislov, policijskih podcenjevanj in
nereagiranja…ignoriranja ustanov…

Jaz si zamisljam eno skupino zensk (cim bolj stevilcno), ki bi se vsaki
zrtvi, ki jo je izigral nas sistem (sodniski, zdravstveni, socialni itd),
pridruzile v tihi stavki….ali protestu.
Zrtve pri nas so itak same krive in jo ponavadi fasejo se enkrat…od
drzave…mogoce bi si pa kdo premislil, ko bi bilo namesto ene objokane
reve pred njim 30-50 precej besnih bab…. ;-))

Če želite bit žrtve ste si smae krive

Sem zraven!

“VSE JE RES!”

Če imam jaz kdaj kakšen podoben izbruh, mi pravijo, da sem zagrižena feministka, ki sovraži moške, zato ker…..

Mimo grede, moj sodelavec je bil moj sošolec v srednji šoli in potem na faksu; dobra prijatelja, včasih rivala, drug drugemu velika pomoč sva koncala in diplomirala, jaz en teden prej kot on! Ampak, to pri teh stvareh ne igra vloge; oba oddala prosnjo v podjetje, oba sprejeta, oba postavljena na enakovredno delovno mesto – oba imava enak naziv; on ima vsak mesec 55.000 sit več na računu, kot jaz.

In še nekaj…jaz ne živim v Indiji in hvalabogu da je tako…če pomislim kake so moje možnosti da rešujem svetovne probleme ugotovim da so vodje mnogih organizacij moški….ok…pridemo dalje…Ampak očitno samo s totalno revolucijo

Tatjana, jaz te čisto podpiram. Vendar na žalost je tvoje pismo samo kapljica v morje, včasih, ko prikazujejo po TV kaj, kar si opisala, ne morem niti gledati, zlasti obrezovanja deklic, seveda je še toliko tega sranja in gorja, kar bi spremenila samo vojna pomoje, takrat bi se vsi borili za golo preživetje in bi vse drugo ne bilo več važno.

Delno se strinjam, čeprav mislim, da en sam ne more spremeniti oz. izboljšati razmer. Tako pač je in krive smo si same, zakaj pa preživite cele popoldneve pred šporgetom? Zakaj možu likate srajce, ga pedenate od spredaj in zadaj? Zakaj rojevajo nekatere, kot da je to njihova dolžnost?
Zato, ker so vas tako naučile vaše mame! In ve boste to naučile vaše hčerke in one bodo učile vaše vnuke in ……

Da smo ženske v takem položajo so krive- ŽENSKE. Dokler bodo take ki bodo, čeprav potihoma, podpirale to tradicionalno ureditev med spoloma , bodo gorele ženske v Indiji, deklice v Afriki bodo še naprej obrezovali, v Evropi pa bodo samohranilke še vedno obravnavali kot manjvredne poročenim ženskam….

Men se pa zdi, da so Moški ogrožena vrsta

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

BitchY, to je bolj posplošeno, kar si rekla, da smo si krive same in relativna stvar je kaj so nas starši naučili.
Jaz ne preživim celih popoldnevov pred štedilnikom, že zato ne, ker ne maram kuhat in zato, ker navadno pridem kasneje iz službe kot mož in med tem časom že on pol pripravi in skuha; od spredaj in od zadaj pa streževa drug drugega, jaz njega prav toliko kolikor on mene; kar se pa tiče rojevanja – navadno neizobraženi moški mislijo, da so oni glavni pri teh zadevah, kdaj se bo družina povečala, verjetno ravno zaradi takih neizobraženih žensk, ki rojevanje jemljejo kot dolžnost ali pa kolikor jih bo bog dal;
po tradiciji svojih mam, so šle naše stare mame; danes je tega vedno manj, se mi zdi. Jaz mogoče nečesa ne bom naredila ravno zato, ker moja mama pravi, da je tako “normalno”, da se tako spodobi

Ženska! ja se strinjam, ampak takih nas je bolj malo veš.
Vaska bo trdila, da ona pa že ne….
Ja ja že tukaj na forumu jih je zelo zelo veliko.
Ne pravim, da je to slabo, ampak podrejanje je eden od razlogov zakaj tako delajo z nami!

Nič vam ne manjka. A sploh veste, ve greste v Global zastonj, za moške je jurja vstopnine!

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Veš Spider, ženske zahtevamo vse kaj drugega kot zastonj vstop v Global.

Še od mene en glas. Sem z vami! Tudi jaz sem se pred leti poglabljala v to, v bistvu pa vidiš da so nekatere same nastrojene proti svojemu spolu in se hočejo podrejat. Enastovno ni jim pomoči.

Dokler nas je tako malo tistih ki hočemo nekaj spremenit in tako veliko nesamozavestnih žensk ki se pustijo pretepat moškim in to v civiliziranem svetu, bo žal ostalo tako!

Če ustanoviš kdaj kakšno skupino sem zraven!!!
Drugače pa edino kar nam lahko pomaga je samostojnost in neodvisnost od moških.

Vse to je navaden bulšit.

Med ženskami ni nobeen solidarnosti. če bi bila, bi zdaj predsednica Slovenije bila barbara Brezigar, tako pa so ženske množično volile Drnovška.

Pa še nakaj. marsikatera ženska mi je rekla, da ma za šefa v službi raje moškega kot žensko. Ženske šefice rade zajebavajo predvsem ženske podrejene.

Kako s eboste ženske v čemerkoli zoperstavile moškim, če s emed sabo koljete?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

ja BitchY, očitno nas je res bolj malo takšnih in tako kot je rekla anita. tiste, ki se še vedno hočejo podrejat, jim pač ni pomoči.
Moj mož je bil tudi od doma navajen, da se dela delijo na ženska in na moška – sem mu v štartu povedala, da pri meni taka veza ne deluje, da bom jaz tekla iz službe kuhat, pu postregla s kosilom in potem pomivala posodo, medtem, ko bo on sedel pred TV-jem in gledal fuzbal tekmo; je sicer trajalo dobri dve leti, da se je zmigal, ker je videl, da sem se po kosilu tudi jaz usedla pred TV in je umazana posoda stala še dva dni v koritu, pa tašča me je grdo gledala, v stilu “kaj se pa greš?!”
ampak, jaz se smatram enakopravno moškim, za druge, ki se želijo podredit, mi je pa vseeno; moti me samo to, da manjsina ne bo nič spremenila. Žal.
Lep dan vsem ponosnim in močnim ženskam v tem moškem svetu!

In kaj si naredila do sedaj, da bi bilo bolje? Metala jajca! Pozivaš na revolucijo. Krvavo? Pobiti čimveč ljudi? 35 milijonov moških? Potem bo najlažje pobiti fantke, otroke. Da boste vsaj številčno enake.
Jogurti so bolj uspešni. Z njimi se je začela morija po Jugoslaviji. Po tvojem okusu?
Tudi zaradi živčnih nasilnežev, kot si ti, je svet takšen…
Pamet v roke. Na miren način se da tudi veliko narediti. Le traja in traja. Na hitro rešiš le, kot že sama praviš, z revolucijo. Da potem postaneš enaka kot oni, proti katerim bi se borila… A žal ti nimaš časa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close