lep pozdrav iz egipta
Pozdravljena!
S prijatelji se poleti odpravljamo v Egipt za kakšen mesec (vroče bo, samo ni druge možnosti zaradi študentarije)! Ker bomo potovali čimbolj budget pa me zanima predvsem naslednje:
– kje do najcenejše letalske vozovnice
– koliko v povprečju stane dvoposteljna soba na noč
Hvala za odgovore
Tadej
za trca:
za letalske vozovnice je najboljs, da vsak dan spremljas internetne strani razlicnih letalskih druzb (verjetno si ze slisal, da nas je vecina, ki smo sli v egipt, letelo iz minhna ali dunaja), glede sobe je pa tako razlicno… odvisno, kje si- v katerem mestu, potem v katerem predelu mesta, blizu oz. kako dalec od necesa, kaksna je kategorija hotela… midva s fantom zbirava cenejse hotele, ne pa tudi najcenejse- ki so velikokrat obupni! tako sva placevala do zdej v povprecju 1500- 2000 sit za oba (po nekod z zajtrkom, ponekod brez).
za bojana v.:
kaksna kelnarca??? jst pa se nikol v zivljenju nisem kelnarla!! 😉
kaj pocnem? veliko potujem in si ogledujem vse mogoce! trenutno pa sem v dahabu, kjer mislim se malo pocivat (po enotedenskem potepan ju po egiptu). tu nameravam ostat en teden (pa dva ni manj ali dan vec)…
se kaksno vprasanje?
…je pa fajn, da imajo skoz po egiptu internet cafeje… le kaj bi brez interneta! ;-))
lp
petra
kaj pocnem… nedolg tega sm se ustala, zdej pa nameravam it mal okol pogledat- sej razmisljam, kje bi kaksno metlo dobila, da bi se otresla teh obupno vztrajnih arabcev, ki bi na vsak nacin radi kaj prodali… 😉
drugac pa po pravici povedano- tale dahab- sploh ni nc posebnega! ne vem, kaj imajo drugi (popotniki, ostale turiste cist razumem) tko za hvalit tu. cene prenosisc so iste kot drugot po egiptu, le hrana je drazja! tako draga ni bila nekjer, se v kairu ne! ce bi vedela, da bo tako, bi raje se dan ali dva ostala v luxorju, kjer mi je blo se najleps.
lp
petra
Hvala za odgovore!
Zanima me pa še naslednje:
– ali lahko vizo za egipt kupir kar na letališču v kairu, ali je potrebno prej po njo v Budimpešto? Kako sta glede vize uredila vidva?
– če je tam polno cyber kafejev, ali se da tudi pretočiti slike iz digitalnega fotoaparata na njihove računalnike in potem zapečt na cd? Pesti me pomanjkanje prostora na karticah, ker ponavadi na potovanjih zelo rad slikam 🙂
– torej lahko za 2 osebi na dan računam po 40$ nekje (1200$ za 2 osebi za en mesec)? poceni soba, poceni hrana, ogled kakšne znamenitosti in prevozi? Kaj misliš glede takšnega proračuna? Koliko imata stroškov vidva skupaj na en dan? Približno?
Saj vem, da veliko sprašujem glede cen in denarja, samo, me trenutno pesti neko pomanjkanje – izpiti so na vidiku, pa nebom mogel nikjer nič zaslužit, ker je veliko učenja 🙂
Hvala za odgovore!
Tadej
oj!
se opravičujem, ker tko pozno pišem… sem šele prišla z egipta, pa niti nisem mela časa pridt do računalnika…
midva sva vizo kupila na letališču v hurgadi, stala je 15 usd (za enga, seveda).
ja, povsod po egiptu se da it na internet, le cene uporabe interneta se lahko zeloooo razlikujejo… tudi slike lahko daš dol pr njih, sam za vsak slučaj mej s sabo kabel, ker glede tega ne vam, kako je- če imajo tudi kable ali ne. midva sva itak sproti brisala slike, tko da sva jih na koncu mela ene 260… drugač pa tam dobiš tud cd… ne spomnim se cene, ampak se mi zdi, da je stalo okol 800 sit (v luxorju, lahko je drugje čisto drugačna cena).
joj, glede denarja je pa tko; čist odvisno, kam nameravaš, kako nameravaš pridt tam, kaj si misliš ogledat, kako, s kom, kaj si nameravaš privoščit…….. milijon stvari! po moje bosta imela preračunano več kot 220000 sit dovolj za en mesec.
koliko sva midva dnevno porabila, ti žal ne morem povedat- vse je odvisno od cene nočitve (seveda, tudi od ostalega). midva sva za vse skupaj (letalo minhen- hurgada, marsa alam-minhen, vlak lj-minhen in nazaj, vse nočitve, hrana, pijača, izleti, vsi prevozi po egiptu- tudi od železniške v minhnu do letališča in nazaj, kr neki spominkov, pa še kr neki ur uporabe interneta ;-), viza,…v glavnem vse!) okol 120,130 tisoč na osebo!!!
aja, pa še to se je zgodilo! :-)) na letališču v minhnu so nam ob prihodu rekli, da so na letalu 3 potniki preveč in nama ponudili možnost, da letiva najprej iz minhna v frankfurt, nato pa iz frankfurta v hurgado. vse skupaj bi se tako zamudila 2,5 ure. in sva razmišljala…in razmišljala… pa sva si rekla, ah, sej je itak vseen… sej nas tam nobeden ne čaka, a ne?! pa sva šla- proti plačilu, seveda! ;-)) vsak bova dobila po 200 eur zaradi te “neprijetnosti”….. fajn, a ne?! :-))
trco, če imaš pa še kakšno vprašanje, pa kr napiš! upam, da bodo od zdej naprej odgovori mal hitrejši! 😉
lep dan!
petra
Forum je zaprt za komentiranje.