Lendava
v Lendavi se je bograč, dobra restavracija je Lovski dom https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1057701-d12309591-Reviews-Lovski_Dom-Lendava_Prekmurje_Region.html
v tistih koncih pa je meni najbolša hrana v Brunarici pri Bukovniškem jezeru.
Definiraj kaj je zate dobro. Lendava je še vedno po principu kvantiteta ne kvaliteta.
Hvalijo Lovski dom, jaz še nisem šla. Če si v teh koncih je nujno jest bograč, langoš in dodole. Ni pa to prav lendavska zadeva (bolj prekmurska, madžarska).
Vsak Lendavčan ti bo rekel, da moraš obvezno na sladoled k Neđoju (nasproti cerkve), osebno sem mnenja da je voden in je vseeno kaj vzameš, ker so vsi okusi enaki. So pa kepice res ogromne. Osebno priporočam kavarno in slaščičarno Torteraj slabih 100m višje, ki ima res top sladice, njihova Pavlova je za umret.
Pri Vinariumu so občasno stojnice s hrano, jaz jih sicer zmeraj ko pridem nekako zamudim, je pa baje lušno. Klasika je picerija Popaj (skrita lokacija, za Sparom), ima pa res lep vrt. Njihova verzija gibanice (na pici) je v bistvu kar nice. Burgerji so žalostni. Če imate čas se pa NUJNO zapeljite v Mursko Soboto v steam punk bar Bunker. Burgerji in oprema so awesome. Sicer pa ne vem, koliko si stara in kaj je sploh “your thing”. Mogoče povej, koliko si stara, koliko vas bo in za koliko časa greste, pa lažje svetujem. 🙂
Predlani. Me je to naše prekmurje totalno razočaralo kar se tiče kulinarike.
V restavracijah kjer naj bi se dobro jedlo in naj bi bile nek odraz prekmurja. Smo dobili zgolj zasoljeno ceno , hrana- nasplošno/ kvaliteta hrane daleeeč pod nivojem ,nekaj skup zmetano / spacano na količino celo tisto kar so poimenovali dodole pa dvakrat čoft zalit z maščobo . Pred leti( cca 10 let nazaj) se spomnim drugačne kilinarike. Od Baranje in njihovega bograča, do Rotunde in gosjih jeter…. tega ni več. Rotunda sploh, smo prišli s kolesom nas je starejša ženska dobesedno spodila ??
Lendava je sploh ena žalost.
Evo, piši:
Lovski dom – želi biti na nivoju
Popaj – picerija
Bella Venecia – kinda italijanska, kvaliteta pod nivojem
Troica – navadna menza
In zdaj se mi je zataknilo, ker se ne spomnim, če obstaja še kakšna restavracija prav v Lendavi.
Kar se tiče tradicionalne hrane, nečesa, kar bi bilo prav iz Lendave nimamo, turista bi načeloma poslala na:
– langoš
– gibanico
– bograč
– kurtos kalacs
– dodole
– kruh z zaseko
Vse to je nekak značilno za naše konce, ni pa to omejeno samo na Lendavo, ampak boš enako hrano našla po večini Prekmurja in Madžarske. Mogoče omeni, da hodijo domačini v restavracije v bližnji Lenti, ker je ceneje 😛
Evo, vsako leto mamo event imenovan dan špargljev, to poguglaj pa bogračijado poguglaj. Mislim, da smo še zmeraj Evropska prestolnica bograča.
Malenkost 🙂
Jaz sicer že kar mnogo let ne živim več v Lendavi, sem pa tam odraščala in se občasno še zmeraj vračam na obiske, tko da čisto z vsemi eventi nisem na tekočem.
Poleg Bogračijade vsako leto poteka še Lendavska trgatev. V začetku poletja (spomladi??) je ponavadi še Pomurski galop. Na Hotizi (dost blizu) so Ribiški dnevi (znane hotiške ribe) , tradicionalno so v Veliki Polani Polanski dnevi. Vem da je blo včasih še neko tekmovanje v kuhanju ribje juhe (to ne vem če še obstaja). Nekaj časa je bila v mestu tudi kulinarična ulica (na varianto odprte kuhne, samo bolj lokalno), žal ne vem če to še poteka.
Kaj pijemo? Jaz osebno najraje vodo, kavo ali pivo. Včasih viski in gin 😀 Drugače bi pa rekla, da smo kar znani po vinogradih in belem vinu, tako da se popije precej špricerjev. Neke tradicionalne lendavske pijače pa ni. Ali je pa jaz ne poznam, in bi morala vprašati mlajše od mene 😛 😀
Forum je zaprt za komentiranje.