Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lekadol – hudi stranski učinki

Lekadol – hudi stranski učinki

Tudi Lekadol ima svoje stranske učinke, tudi višanje pulza in driska. Ali ima kdo podobne izkušnje?

Hvala.

A noben nima slabih izkušenj z Lekadolom?

Jaz imam na lekadol hudo alergijo, zato ga nikoli več ne vzamem. Povzroči mi hudo koprivnico, otečejo mi usta, skratka, dobim hudo alergijsko reakcijo. Prav tako ne prenašam aspirina, analgina…

Hvala za odgovor.

Paracetamol nima pogostih stranskih učinkov, torej imaš smolo.

Pojem ogromno Lekadolov, pa nimam prav nobenih stranskih učinkov.

Jaz ne morem lekadola. Bruham. In ja srčni utrip se mi poviša. Moj oče je imel iste probleme.

Paracetamol ima lahko hude stranske učinke, na srečo so sicer relativno redki,  dokumentirano je bilo kar nekaj smrtnih primerov. O tem se seveda ne govori. Po besedah enega izmed zdravnikov eno izmed bolj problematičnih zdravil, sploh, ker je v prosti prodaji.

Pred nekaj leti sem dobil neke tablete proti bolečinam, prebral opis in našel podatek, da nima postranskih učinkov, ki bi vplivali na sposobnosti za upravljanje motornih vozil ali delovnih strojev. V nadaljevanju pa podatek, da se lahko pojavi kolaps, diareja, … , tu mi je prekipelo. Da se šoferju med delom pojavi diareja in to ne voliva na njegove odzive pri upravljanju stroja, da ga stisne kolaps, oteženo dihanje,… in takšno zdravilo so dovolili posredovati v promet. Iskal sem različne ustanove, ki sem jih smatral za ustrezne, da bi posredovale v tem primeru. Nisem našel takšne, ki bi se smatrala za primerno, da ukrepa v tam primeru. Pri farmaciji so menda visoki zaslužki?

Lekadol mi vedno zelo pomaga pri glavobolu je pa to max. 2x na leto, tudi proti vročini je zelo ok.

Nimam težav z nobenimi tbl, ne Aspirinom niti Lekadolom.

Lekadol večini folka nič ne prime imajo pa razne želodčne težave in s pritiskom. Večkrat pišejo tu gor.

Ce vzamem samo 500 mg, je ok.

Če jemljem redno 3krat na dan, npr.po operaciji, imam povišan utrip.

To napišejo, da se zavarujejo pred morebitnimi tožbami. Nisem še slišala, da bi lekadol komu škodil, razen seveda, če ga vzame preveč naenkrat. Treba se je držati navodil. Če pa bi človek natančno bral vse, kar piše o stranskih učinkih, ne bi vzel niti enega zdravila. Garantirano! Ampak pri določenih boleznih ni druge. Če jemlješ zdravilo v predpisani dozi in ti pomaga, lahko odmisliš stranske učinke. Če si pa alergičen na določeno zdravilo, povej zdravniku, da ti predpiše drugo. Problem je v tem, ker je danes toliko različnih informacij in nihče nikomur več nič ne verjame. Je pa včasih hecno: Ljudje ne verjamejo zdravniku, verjamejo pa nekomu, ki nekaj napiše na družabnih omrežjih. Meni je to skregano z zdravo pametjo.

Veliko lekadola/paracetamola lahko povzroca Alzheimerja.. Torej demenco.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close