Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lek Mengeš

Lek Mengeš

Dela kdo v Leku Mengeš, kakšne so razmere, sodelavci, plača, možnost napredovanja, kakšni so kriteriji, da te lahko odpustijo. Je proizvodnja enaka kot na Verovškovi?
Vem, da je dokaj kontaminirano delovno okolje, koliko časa moraš delati, da pride do te kontaminacije?

Lek = sranje kar se tiče dela

edina pozitivna stvar tam so redne plače…

Dobro, slišal sem, da so plače ok, koliko za 5. stopnjo? Prevoz, malica, je plačano? Koliko je nočnih?

Dobro, slišal sem, da so plače ok, koliko za 5. stopnjo? Prevoz, malica, je plačano? Koliko je nočnih?[/quote] Odvisno kam padeš in kaj delaš. Stopnja ne pomeni veliko. Pa pri kateri agenciji si.

če boš zaposlen preko zunanje agencije, potem je vprašanje kakšni so pogoji po katerih sprašuješ

če boš direktno pri leku zaposlen (malo verjetno), so pogoji boljši…ampak spet ne kot bi si človek mislil. Lej, lek ni več tisto kar je nekoč bil preden ga je kupil Novartis.

Ljudje so pod hudim stresom, okoli leta 2010 se je eden v Mengšu celo vrgel iz stavbe…in je zaključil svoje življenje. Če ne verjameš vprašaj kogarkoli ki dela tam.

Kot vem zaposlujejo le preko agencij, po enih dveh letih te vzamejo za redno. Oseba, ki dela tam, je zadovoljna, urnik pa kakor za koga, dela se v izmenah po en teden, šest dni v tednu, potem si en cel teden prost. Plača kar nekaj čez jurja, za malico je poskrbljeno, od dela pa se ne pretegneš, verjetno pa je odvisno, kje si in kaj delaš.

Napreduješ, sodelavci so v redu. Glede kontaminacije pa ne vem.

Odvisno za katero delovno mesto kandidiraš..

Če za v. stopnjo: potem boš operater 3. Delal boš 4 izmene, vikendi in prazniki adijo, plača bo 900 bruto,, ker boš delal izmensko…odvisno od oddelka, večina obratov je totalnih strupov. Same učinkovine, ki se ti počasi nalagajo v telo. Po ene dveh letih boš dobil operater 2, 1000 bruto. Pa mogoče boš videl tudi lekovo pogodbo, če boš tiho, delal vse in se prilizoval šefu. KLASIKA pač. Sam plača ti na Lekovi pogodbi ne bo šla nič gor, edin res plus je dobiček v marcu, ki je približno vsako leto enak okoli 800eur. Maja je regres okoli 800 eur. in božičnica decembra tudi okoli 800 eur. lp

Ti tabletkar, pozabil si sicer napisati, da je 900 bruto osnovna bruto plača začetnika, na kar pa dobiš če cca 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dodatkov za izmensko delo. Poled tega, če si priden in zavzet vsaj 1-2x letno kakšnih 200 EUR bruto pa božičnico, ki je v všišini še ene plače pa vsakega marca še 13 plačo.
Plačajo ti tudi prevoz. Če se voziš iz ljubljane je to cca 100 EUR in malico (juha, glavna jed, solata,in dodatek sadje ali jugort)

Če vse to skupaj seštejem (mesečna plača, božičnica 13 plača) imam jaz po skoraj dveh letih približno 300 EUR višjo plačo kot moja punca, ki je učiteljica v osnovni šoli,

Šef mi je obljubil, da septembra dobim Novartisovo pogodbo na nedoločen čas.

Pozabil si napisat da malico po malici neseš v wc:-))

Če ne boš delal na 4 ali 3 izmene in če nisi oddaljen vsaj 30 km, potem pričakuj neto začetno plačo manj kot jurja…Jaz delam na 4 izmene, razvoj, 20 let delovne dobe, prevoz 250 €, pa dobim malo čez 1500…če mene vprašaš, je to plača za en drek, če gledamo overall- zahtevnost, odgovornost, pogoji in sistem dela, delovna doba, kako stoji firma, itd.

Delovni čas in klima je odvisna čisto od tega, v katerem oddelku delaš. Plače pa so tako kot so zgoraj zapisali.

Zakaj konstantno iščejo kader?

Racionalizirajo poslovanje.

Ne samo da novi delavci ze zaposlujejo prek agencij,tudi obstoječi se outsourcajo na hčerinske družbe malo po malo.

Za plačo velja tako kot so napisali.
Zaposlujejo pa na veliko. Ko sem jaz prišel v Mengeš pred 6 leti (2 leti agencija, 1,5 let DČ, nato pogodba na NDČ) nas je bilo skoraj pol manj kot danes.

Vsako leto proizvajamo več, pred enim letom smo zalaufali še enega najmodernejših obratov v Novartisu. Za zaščito zaposlenih je odlično poskrbljeno,

Jaz sem full zadovoljen. Super kolektiv, super šef. Lani sem začel študirat ob delu, plača firma.

Otroke že imaš?

Če ne, dobro razmisli, če ti je mar do svojega genskega materiala…. Jasno, lče delaš v stiku s sodi s surovinami. Če si pa piarničar in analiznik v laboratoriju s končnimi izdelki, se ti pa ni kaj hudega za bat. RAzen ko hodiš mimo, tudi malo kasiraš, samo ne toliko kot tisti, ki delajo direkt s surovinami.

zato, ker delo v skladišču in proizvodni ima opravek z zdravju precej škodljivimi snovmi ( predvsem za mlade, v fertilni dobi, za tiste, i že oddelajo svo in so genski material že prenesli, je OK, samo taki težko zdržijo nirmiranje v 4-ih izmenah) – zdaj pa eni nehajo prej, eni pa zaradi zdravja pogruntajo, ko malo preberejo etikete kemisjkih spojih na sodih, da če hočejo met potomce OK, da je treba drugo službo najti. In takemu podjetju se ne izplača potem s prijavami in odjavami, pogodbami za zaposlitve – dela sourcing kadra za njih agencija in večinski kader v proizvodnji je zaposlen preko agencije, ker je manj dela z menjavo, ko se tega zahoče ali delavcu, ali podjetju.

Racionalizirajo poslovanje.

Ne samo da novi delavci ze zaposlujejo prek agencij,tudi obstoječi se outsourcajo na hčerinske družbe malo po malo.[/quote] Te hčerinske firme pa padajo pod druge korporacije. Se kar zanimivo prepleta.

Ni vse zlato kar se sveti.

[/quote]

Kot avtorja teme me zanima ali lahko pred pričetkom dela izbiraš kje boš delal, v katerem oddelku, npr oddelek s skoraj nič strupenih snovi ali te dajo kamor je trenutna potreba.

Kaj je to »piarničar«?
Kaj dela analiznik?
To so dela bolj v laboratoriju?
A za navedeno moraš imeti potrebno izobrazbo (farm. t., kem. t.)?

[/quote]

Kot avtorja teme me zanima ali lahko pred pričetkom dela izbiraš kje boš delal, v katerem oddelku, npr oddelek s skoraj nič strupenih snovi ali te dajo kamor je trenutna potreba.

Kaj je to »piarničar«?
Kaj dela analiznik?
A za navedeno moraš imeti potrebno izobrazbo (farm. t., kem. t.)?[/quote]
Kakšno imaš pa sam?

Kaj je to »piarničar«?
Kaj dela analiznik?
A za navedeno moraš imeti potrebno izobrazbo (farm. t., kem. t.)?[/quote]
Kakšno imaš pa sam?[/quote]

Ah, Gradbeni tehnik,

Od 2010 ji je izgubilo borbo proti Leku kar nekaj: eden je počakal v kadi, eden je šel na zadnji pohod na Veliko planino, eden je pod stresom spregledal vlak, naš sodelavec na 24 je spil zadnjo pijačo.
Ja krut je ta svet…

Od 2010 ji je izgubilo borbo proti Leku kar nekaj: eden je počakal v kadi, eden je šel na zadnji pohod na Veliko planino, eden je pod stresom spregledal vlak, naš sodelavec na 24 je spil zadnjo pijačo.
Ja krut je ta svet…[/quote]
Pozabil si na enega, ki se je zaštrikal.

Vrgel se je zarad babe, ne pa zarad službe. Iz prve roke povem. Nič ne rečem, men se zdi mal prehuda, da se skoraj vsako leto fenta en ali dva, ampak nikol nisem slišal da bi se neposredno zarad stresne službe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close