Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Legolend Nemčija

Legolend Nemčija

Hi!

Konec junija ali v začetku julija si želimo iti v Legolend. Smo družina z dvema otrokoma (5 in 8 let).
Šli bomo s svojim avtom. Če je kdo že bil v Legolendu bi mi bila vsaka informacija dobrodošla. Ali res obstaja neka soba, kjer loviš kocke in kolikor jih ujameš, toliko je tvojih?? Sin se namreč tega najbolj veseli.
Kje prespati? Ali se še kaj drugega izplača pogledati v bližnji ali malo daljši okolici?

Hvala za vse informacije že v naprej…

Mika

Samo za legoland si vzemi 2 dni (gneča!) sicer je pa Bavarska precej zanimiva – v bližini je Ulm, cca 150 km južno je Garmisch, Fuessen, Neuschwanstein, Innsbruck …

Mi gremo konec maja ali začetek junija. Bom poročala.

Gneča?? Ja, se mi je kar zdelo? Ali je podobno kot v Gardalendu? Tam smo namreč vsako leto, sedaj bi pa seveda malo spremenili in doživeli še kaj drugega.

Mika

Gneče je kar precej, večina atrakcij je vključena v vstopnino, za dve je (bilo pred 2 letoma) potrebno doplačati. Poglej na njihovo internet stran (malo poišči po netu). Kraj, kjer se nahaja je Guenzburg.

Kje ste pa spali? Rabim kakšno ugodno varianto.

Mi smo obiskali Legoland na Danskem poleti 2001. Mogoče je v Nemčiji kaj drugače, ampak morda ti bodo pomagale naše izkušnje.

Kot je bilo že povedano, najbolj mi je v spominu ostal GUŽVA. Na kakšne bolj zanimive stvari je bilo potrebno čakati tudi po 45 minut. Priporočam, da si za ogled vzamete 2 dni, ne vem pa, kako je potem z vstopnicami. Bile so prav drage, mislim da bi bilo potrebno plačati tudi za otroke od 2 let naprej, tako da smo našega malčka (3 leta) kar prešvercali mimo vhoda. Kot vse ostale stvari na Danskem je tudi tukaj vse zelo drago, zato vzemite hrano in pijačo s seboj. Zelo pogost (in prav nič čudaški) je prizor, ko se družina sprehaja po Legolandu, oče pa nosi v rokah veliko hladilno torbo dobrot.
Glede primerjave z Gardalandom: pravzaprav tega ne moreš primerjati. Medtem ko je Gardaland precej adrenalinski, v Legolandu tega ni. Vse atrakcije so zelo miroljubne, poudarek je na konstrukcijskih značilnostih lego kock. Zelo primerno za otroke.

Lepo se imejte.

lp

v okolici je nekaj Youth Hostlov – vendar na Bavarskem velja omejitev, da v YH ne smeš spati, če si >27 let (razen v primeru, da gre za družino). Ker je to kar “prometna” destinacija, moraš obvezno prej rezervirati.

O hvala, švejk. Zelo sem vesela linka o YH. Tole nam bo prav prišlo, ker smo družina.

Mag, tudi tvoje informacije o utripu v Legolandu so zelo dobrodošle. Tamala bosta definitivno uživala.

Tudi Augsburg je lep, pa morda se lahko zapeljete do Bodenskega jezera (Insel Mainau).
ALi pa se ustavite še kje na poti nazaj (odvisno sicer, kje boste šli – Salzburg, od Salzburga proti LJ je tudi en zanimiv grad (mislim, da se reče Werfen), kjer imajo veliko ptic ujed, ki si jih lahko ogledaš,…

V tolazbo: mi smo bili tam lani med prvomajskimi prazniki in bilo je PRAZNO. Stanovali smo v manjsem druzinskem hotelu v vasici iz katere pes prides do parka. Lepe pocitnice.

Neža, ali imaš mogoče naslov od tega hotela? To mi je namreč zelo všeč, da je zravenj parka!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close