Najdi forum

legoland

Ali je že katera bila v Legolandu v Nemčiji. Če je bila, prosim za informacije kje natankoje, če je zanimivo za otroke 6 let in če so v bližini kaka prenočišča, ki bi si jih rezervirali preko interneta. Ali se izplača obiskati to deželo ali je vseeno, če gremo v Gardaland, ki je bliže.

Mi smo bili lani v Legolandu, letos v Gardalandu. Legoland je precej manjši. Da bi se samo zato odpeljali tja, odpade, je predaleč (cc. 100 km od Muenchna). Mi smo se nekaj dni potepali ob Bodenskem jezeru. Spali smo v mladinskem hotelu v Nemčiji v Friedrichshafnu, kjer imajo družinske sobe. Super in poceni. Rezervirali po internetu.

Tule ti pripenjam link za nemški Legoland, kjer boš dobila vse informacije glede vstopnin, kaj imajo, itd.

V Gardaland pa greš lahko samo zaradi zabave:) Mi smo sicer prespali v sosednjem kampu in si naslednje jutro ogledali še Sirmione, potem pa domov.

Oba kraja bomo še obiskali!

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

Natassa

Najlepša hvala za odgovor. Mi smo nameravali iti za vikend in prespati eno noč. Pa se ne morem odločiti ali naj sploh gremo tako daleč, ker je izrecno moja iniciativa in da ne bi zaradi oddaljenosti potem imela jezikove župe, če stvar ni perfektna. Ali lahko, prosim, s parimi stavki poveš kaj se tam dogaja ?
Hvala.

Še naša izkušnja. Tiste vožnje tam gor niti ni tako strašno dosti, saj ves čas (razen ta del v Sloveniji) voziš po avtocesti. Mi smo od meje potovali ene pet ur (vmesni postanki všteti). Smo šli tudi za dva dni (en dan je absolutno premalo, sploh, če boste šli čez vikend). Jaz bi vam svetovala, da greste, če se le da, čez teden, ko je veliko manj ljudi in se na vožnje nič ne čaka.
Linke za prenočišča imajo tudi na strani Legolanda, je pa najbrž ceneje spati drugje, če imaš čas iskati.
Gardalanda ne poznam, mi je pa pri Legolandu bilo zelo všeč, da je obvladljiv peš. In kljub temu imaš kaj za početi. Poleg raznih vlakcev, panoramskega dvigala ipd imaš tudi nekaj otroških igrišč, nekaj v stilu Minimundusa (nemška pristanišča). Pa nekaj vodnih atrakcij (drča, čolnički). Nam je bilo zelo všeč. Ampak to je čisto subjektivno. Če bo le šlo, gremo drugo leto spet.
A ja, še to, če vam bo všeč in bi to radi ponovili, si ob odhodu uredite letno karto (če kupiš dvodnevno, ti ta avtomatsko pripada), ker imate potem v roku enega leta prost vstop v Legoland. Pa po en vstop v Legolande drugje po svetu (še trije so – Danska, ZDA, VB).

Uf, sem se rapisala, če te pa še kaj zanima, pa vprašaj.

z.

Legoland je bolj primeren za manjše otroke (do 10 let). Veliko je raznih vlakcev, raznih krasnih kipov iz lego kock, lansko leto so zlagali najdaljši (na svetu) lego vlakec iz lego kock, potem imajo iskanje zlata, izredno zanič restavracijo s picami, ki se same naredijo, nekaj vrtečega na vodi. Skratka nič posebej adrenalinskega, je pa lepo in prijetno. Mojima dvema se je zdelo preveč doječkasto in smo šli potem naprej v pravi park 7flags v Drontnu.

druga,

nekaj ti je že zvezdica* napisala. Spomnim se, da imajo še avtošolo za otroke, pa vrteče skodelice, pa vlak smrti, ki je kar primeren za 6-letnike (tudi moja je bila lani 6-letnica), pa še enega, ki je za odrasle, pa kino, panoramsko dvigalo, pa safari, kjer so vse živali iz legic, pa grad.

Mi smo bili konec aprila, na hladen dan, zato smo iskanje zlata (brskanje po vodi!) kar spustili. Del parka je bil še v gradnji. Nič nismo čakali.

Zelo veliko je posnetkov pravih vasi, železnic, pristanišč ala Minimundus. Vse iz legic. Me smo imele že vsega dosti, naš oči bi pa še kar gledal…

Imajo lepo urejene in čiste WCje.

Legoland je za en dan vrh glave. Gardaland je namreč tako velik, da za prvič res potrebuješ zemljevid 🙂

Natassa

Po mojem se izplača. Mi smo bili letos maja in smo uživali. Za en dan je Legolanda dovolj, je pa fino, če prideš tja zjutraj, ko odprejo (ob 10h). Mi smo prišli tam nekje in smo ostali do konca.
Kaj se tam dogaja, so večinoma že napisali pred mano. Nekaj voženj (tematsko obarvanih – vitezi, gusarji, safari), nekaj “navadnih” voženj – otroci se lahko sami vozijo v avtu, lahko vozijo čoln, razgledna ploščad, panoramski vlakec,… Pa povsod so liki iz lego kock – živali, stavbe (kot minimundus), pa male “podrobnosti”, npr. fazan v grmovju,… Za večje imajo zdaj na novo Bionicle (nad 140 cm višine). Ogledaš si lahko tudi tovarno legic.
Nam je bilo všeč.
Za prenočišče bi vam priporočala kakšen hostel, lahko pa kaj najdete v bližnjih krajih. Malo naprej je Ulm, ki je krasen – najvišja katedrala, zelo zanimiv stari del mesta,…
Jaz bi se odločala tako, da se prvi dan gre, si še kaj pogledate, nekje prespite, drug dan greste v Legoland, prespite, tretji dan proti domu, po možnosti po drugi poti, da si lahko še kaj pogledate. V bližini in na poti je kar nekaj zanimivih krajev. Če te kaj konkretno zanima, mi napiši (lahko tudi na mail), pa ti bom povedala.
Primerno vsekakor je za vaše otroke, ali jim bo všeč ali ne pa itak nihče ne more povedat. Določene vožnje so višinsko omejene (mislim da so tri ali štiri “stopnje”. Za manjše otroke je po mojem mnenju Legoland bolj primeren kot Gardaland, tam se spomnim je na večini atrakcij meja 140 cm. Bistveno dlje kot Gardaland pa ni. Do Gardalanda rabiš cca štiri ure, do Legolanda pa cca pet – iz LJ. Ves čas je avtocesta, za Avstrijo rabiš vinjeto pa nekaj stanejo tuneli, v Nemčiji ni nič za plačat.

super ste, punce. samo še ena prošnja. Na web strani legolanda ne najdem nekih linkov za namestitve. ALi mi lahko pomagate še okolli tega, kje naj iščem in če ima katera kakšno priporočilo. Hvala stokrat.

Za hostle poglej na http://www.jugendherberge.de. Mi smo tukaj rezervirali v Fuessnu (smo šli na Neuschwanstein) in je bilo krasno – lep in čist hostel, imeli smo svojo sobo, samopostrežni zajtrk – za dve noči smo plačali 50 EUR.

Pa poglej na forumu Kam in kako na počitnice – malo poišči z iskalnikom, tam je nekdo pisal o prenočišču v Guenzburgu, od katerega se do Legolanda odpraviš kar peš.

Tukaj je stran s partnerskimi hoteli. Pri njih dobiš tudi vstopnice.

Uživajte!!

z.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close