Legoland v Nemčiji
V kratkem se imamo prvič namen odpraviti v nemški legoland. Tiste, ki že imate izkušnje naprošam za podatke o ključnih točkam-mesta katerim moramo slediti, da pridemo po najkrajši, najvarnejši in najhitrejši poti do tja (morda imena krajev).
Dobrodošle bodo tudi vaše izkušnje oz. doživetja, ki ste jih na poti tja/nazaj in pa seveda tam, doživeli. Mi bomo prespali 1/2 ure iz Legolanda, sicer pa že imamo 2-dnevno karto.Hvala za vaš trud.
Ulm je krasno mesto. Če imate en teden lahko podaljšate pot do Stuttgarta in si tam ogledate Wilhelmo, enega lepših živalskih vrtov. Če greste bolj proti jugu imate potem recimo Bodensko jezero ali Neuschwanstein ali kaj podobnega. Lahko podaljšate tudi do Schwarzwalda. Zanimive reči so tudi ob tej poti v Avstriji ali recimo Munchen, ampak to je tako blizu da zadošča že kdaj kakšen vikend. Se splača pogledati od Ulma dalje, kamor vas pač bolj vleče.
Mi smo se lih tri dni nazaj vrnili.
Tako kot je zgoraj napisano, Avstrija, Muenchen, Stuttgart, 30km pred Ulmom je izvoz. Za Legoland je izvoz Gunzburg. Že na actocesti ti piše Legoland. Potem pa samo še oznakam slediš in si tam. Sploh ni težav za najti.
Ne pozabite n sončno kremo. Če imaš majhne otroke in ne želiš, da hodijo mokri preveč okrog imej tudi kaj za preoblečt. Sicer smo se mi na soncu sušili, na najbolj mokri ladji so pa kar majce dol dal. 🙂
Dobro, da ste si izbrali 2 dni. Mi smo imeli le enega, pa je bilo premalo. Na ta glavne stvari smo siceršli, ampak moji bi seveda radi šli na VSE.
Na poti do tja smo si mi ogledali še tehnični muzej v Muenchnu, na poti nazaj pa smo skočili v Stuttgart v živalski vrt -ki ga tudi v Muenchnu seveda imajo. Tako smo mi bili tri dni. En dan tehnični, drug dan Legoland, tretji pa živalski.
Sem pa vidla kmalu za mejo imajo še en zabaviščni park. Samo ne vem kaj in kako je tam. Potem ima Markus Wasmeier tam svoj muzej, itd. Veliko idej lahko dobiš že s tem ko se voziš in so napisi na avtocesti.
Se pravi, da moramo slediti poti v Muenchen-Stuttgarrt-Ulm in ko se peljemo v relaciji Ulm je na avtocesti tabla za Legoland/Gunzburg? Koliko časa vožnje lahko računamo za pot iz Munchna do Legolanda?
Ja, sem slišala, da je tam zelo drago; pijača in hrana. In vsi pravijo tudi, da je zelo fajn. Mislim, da je to res treba izkoristit, ko so otroci mali, k so večji je to po moje že itak mimo in jih zanimajo bolj kakšni zabaviščni parki v Italiji ipd. Upam le, da tisti čas ne bo deževalo.
Hvala za pomoč.
Munchen Legoland je tam okrog ene ure vožnje. Včasih malo eč, včasih malo manj. Odvisno kako je cesta. Zdaj je v Munchnu delo na cesti bilo in smo za 25km potrebovali eno uro in pol.
Glede hrane je bilo zdaj še v pizzamaniji akcija all you can eat. Za odraslo 10, za otroke 6€. Imaš pa vse zraven, hrano in pijačo. Ne vem pa, do kdaj bo akcija trajala.
Forum je zaprt za komentiranje.