Legalizacija konoplje – škodljiv projekt tobačne industrije
No, še ena malce tragična novica: film Better Go Mad in the Wild – češki film je bil ravno nagrajen, v filmu namreč zapohana dvojčka Franta in Ondra (František in Ondrej) živita v neki divjini na Češkem (več kot le na pol blazna).. psu je ime kar ”Joint”, že v trailerju Franta boža neke smrdljive travice… skratka očitna plačana propaganda, seveda so zato prejeli razne nagrade…
No, tragično je, da je Franta umrl že pri 62, izgledal pa je kot 95… (pa toliko ”zdravila” je zaužil, kajne, ali ni to paradoks?), ravno par dni po tem, ko je prejel film nagrado v Karlovih Varih (ni dvoma, da je za to hinavsko poskrbela tobačna industrija). BTW, Tobačna je tudi dolga leta kupovala Ljubljanski filmski festival, celo nagrado občinstva so podeljevali, dokler je bilo to legalno, pa še sedaj ”poskrbijo”, da se v skoraj vsakem filmu nenormalno kadi smrtonosne, rakotvorne cigarete…
Zdravko Mamić Maminjo, 15.07.2025 ob 15:01
No, še ena malce tragična novica: film Better Go Mad in the Wild – češki film je bil ravno nagrajen, v filmu namreč zapohana dvojčka Franta in Ondra (František in Ondrej) živita v neki divjini na Češkem (več kot le na pol blazna).. psu je ime kar ”Joint”, že v trailerju Franta boža neke smrdljive travice… skratka očitna plačana propaganda, seveda so zato prejeli razne nagrade…
No, tragično je, da je Franta umrl že pri 62, izgledal pa je kot 95… (pa toliko ”zdravila” je zaužil, kajne, ali ni to paradoks?), ravno par dni po tem, ko je prejel film nagrado v Karlovih Varih (ni dvoma, da je za to hinavsko poskrbela tobačna industrija). BTW, Tobačna je tudi dolga leta kupovala Ljubljanski filmski festival, celo nagrado občinstva so podeljevali, dokler je bilo to legalno, pa še sedaj ”poskrbijo”, da se v skoraj vsakem filmu nenormalno kadi smrtonosne, rakotvorne cigarete…
Pa daj ti jolbe povej kaj se ne promovira?
Si ti sploh BUDEN? Mar ti ne opaziš da se po svetu promovira čist vse kar je naprodaj kao legalno?
Pri tobaku je v zadnjih nekaj desetletjih promocija zanj zelo okrnjena, kar pa še ne pomeni, da ti jo v filmu ne bo kdo promoviral. V fimih se tudi klanje pa pobijanje promovira. Kaj se sploh ne promovira no, ti čudo od človeka, ki si se tako na tobak vrglo in na kadilce bilo česa nasploh, kot kaže. Pa saj meni ti sploh ni treba odgovarjat odgovori sebi.
Mamič ti si kot kaže zelo nefer v pogledu na dogajanje.
Kajenje škoduje prej kot pa naj bi pomagalo komu. Toda kajenje je le ena od vrsto reči na svetu, ki lahko škodujejo ljudem. Kaj je tebi, da si se na kajenje tako zapičilo ti veš in vse kar se te prebere je jasno razvidno, da so le tvoje izključno osebne tendence, nagnjenja, izkušnje, ali vidik, egocentrizem in ne splošna skrb za vse to kar botruje tvojim pisanjem.
To da pa mene ne štekaš, da imam, kot človek pravico, da se sam odločam ali si bom cigareto prižgal ali ne in ne TVOJA pa je, da ne spoštuješ drugih. Ker ne spoštuješ drugih pa pomeni, da ti nis krb za druge ampak za tvojo lastno rit IZLJUČNO IN LE TO.
Darko, Darko, darko, darko… jao… tvoje kognitivne sposobnosti so res slabe, zelo slabe. No, povej mi ti, lepo prosim, ZAKAJ se ne sme reklamirati tobačnih znamk. No, odgovori mi. Itak sem ti pa rekel, da tej temi nisi dorasel in to dokazuješ vsakič znova, z vsakim komentarjem.
Saj vem, da tega ne zmoreš. Ne boš odgovoril, ker tega nisi sposoben. Potem bi tudi ugotovil, zakaj je ubogi Franta (František) izgledal 95, star je bil pa rosnih 62, ko je umrl. In se ti bo prižgala žarnica v možganih, da so DOBRI RAZLOGI, da trava ostane nelegalna droga, kot je seveda v več kot 98% držav sveta…
Zdravko Mamić Maminjo, 15.07.2025 ob 15:16
Darko, Darko, darko, darko… jao… tvoje kognitivne sposobnosti so res slabe, zelo slabe. No, povej mi ti, lepo prosim, ZAKAJ se ne sme reklamirati tobačnih znamk. No, odgovori mi. Itak sem ti pa rekel, da tej temi nisi dorasel in to dokazuješ vsakič znova, z vsakim komentarjem.
Saj vem, da tega ne zmoreš. Ne boš odgovoril, ker tega nisi sposoben. Potem bi tudi ugotovil, zakaj je ubogi Franta (František) izgledal 95, star je bil pa rosnih 62, ko je umrl. In se ti bo prižgala žarnica v možganih, da so DOBRI RAZLOGI, da trava ostane nelegalna droga, kot je seveda v več kot 98% držav sveta…
Zakaj se ne sme reklamirat tob izdelkov? Ja zato pizda ker je bilo zlobirano v politiki za takšno zakonodajo in se uporabilo argumente za opravičevanje nje, da tobak škoduje.
Kaj nabijaš kretenizme kot nek mulc 12 letn? Kaj boš ti meni razlagalo no, ne seri, vem tok da bi se ti sesedu in ne vstal več s stola, če bi ti moje vedenja v glavo dal.
Greš se nekega čistuna s tem tobakom, nekega svetnika pa nisi svetnik. Pizda a boš svojim mulcem tud cel lajf za vratom stal d ane bodo probal kar ti ne maraš? Tvoje je da poveš da ni nekaj ok. Povedal si da čiki škodijo, da ljudje obolevajo in milijoni pred teboj so isto povedal. Kja odkrivaš neko toplo vodo če je ne?
Zdej boš ti men razlagal to kar vem , kar sem probal in o čemer sem načitan?
Moti te, če se nekje kaže prikaz čikanja, kajenja. Moti te, ker si skoncentriran na to, kot alarm za zanavanje promocije kajenja. Kot da je to edina blesarija po svetu, NE SERI.
Kaj boš ti za moj zdravje ali tujega skrbel ali si za svojega odgovoren?
Še enkrat ti povem, če bi si ga jst pržgal je TO MOJA STVAR NE TVOJA.
Da pa ti ni fajn ker bi jst kadil pa hej tud to je tvoja pravica pa tudi to da lahko poveš, da mi lahko škoduje. Ampak kot sen povedal že kao vsi vedo.
Darko, bolj si bogi, kot sem mislil. S tabo ne bom več debatiral, ker si res čist v ”svojem vesolju”, bolj kot kak zapohan reper Nipke, ki promovira travo po šolah. Bolj si mi podoben ”aktivistom” kot je npr. Krištof Bogdan Meško, glejte, samo, kako zblojen je bil že pred 11 leti, kaj je šele danes z njim, no, verjetno so ga zamenjali, vsaj upam, hehehe, njegova takratna ”prezentacija” v DZ pove več kot tisoč besed:
Kristofer Bogdan Meško // 2. JAVNA PREDSTAVITEV MNENJ ODBORA…, 2. DEL // 13. feb. 2014 – YouTube
“Maminjo daj se še za davke zavzemi da se prepovejo ker škodujejo folku.
Daj se še za seks zavzemi da se prepove, ker se z njim prenašajo spolne bolezni in zavzemi se da se prepove promocija seksi oprav za ženske s čimer descem povzročajo bujne fantazije in prispevajo k več varanju in ločitev.
Daj , kot sem povedal se zavzemi še za cukr, pa olja rafinirana, ki pkodujejo ljudem pa margarino, pa štilklce s petko da si manj babnc gležje zvije in zjebe okončine, prepovej politiko ki laže non stop in škoduje folku z lažmi in zavajanji, prepovej vse kar ni prepovedano in da bo končno gmah da se vsedemo in počakamo da nas pobere.”
Eh, darkeca pustmo, naj se zakaja s katerokoli svinjarijo (da ne boš končal kot tvoja somišljenika František in Ondrej, Darko?)… bi pa rad povedal, da mi je cenzuRTV pobrisal že 10 komentarjev, niti en sam še ni bil objavljen.-
Toliko o demokraciji, o ”svobodi govora”, toliko o tem, kaj nas prisiljujejo plačevati, prekleto zapohano idiotsko cenzuRTV,… Takle mamo: srbsko-črnogorski tobačni narko-kartel je prevzel slovensko politiko, sodstvo in javno RTV, mi pa naj zdaj še ploskamo???
Zdravko Mamić Maminjo, 15.07.2025 ob 15:56
Eh, darkeca pustmo, naj se zakaja s katerokoli svinjarijo (da ne boš končal kot tvoja somišljenika František in Ondrej, Darko?)… bi pa rad povedal, da mi je cenzuRTV pobrisal že 10 komentarjev, niti en sam še ni bil objavljen.-
Toliko o demokraciji, o ”svobodi govora”, toliko o tem, kaj nas prisiljujejo plačevati, prekleto zapohano idiotsko cenzuRTV,… Takle mamo: srbsko-črnogorski tobačni narko-kartel je prevzel slovensko politiko, sodstvo in javno RTV, mi pa naj zdaj še ploskamo???
Ne mi rečt da si šele zdej dojel da se izvaja cenzura vse in povsod?
Ti mal olajšam da boš kaj štekal glede mene in ne boš tko užaljen skoz.
Sem za promocijo TOBAKA ALI KONOPLJE? NE
Sem za prepoved konoplje in tobaka? NE.
Sem za to, da se ljudi informira o stvareh, ki so na svetu in da ima človek sam pravico da se o sebi odloča in za svoje telo določa kaj bo in kaj ne bo. Človek je sam sebi svoj gospod, kar mu je z rojstvom dano in ne da zanj, če je zase sposoben, da odloča, odločajo o njemu neki lažni bogovi ali ti maminjo ali kdo drug.
Torej, če si nekdo hoče zviti nek špinel in ga skaditi naj si ga zvije in skadi. Saj ga on kadi ne ti. Če si mu folš si ga zvij še ti.
Če bo zadet bo on zadet ne ti, ker je on kadil ne ti. Če pa si mu fouš da je zadet ti pa nis pa ga skad še ti pa boš še ti zadet.
Če ne bo mel kondicije ker kadi jo ne bo imel on ne ti, ki ne kadiš. Če si fouš ker nima kondicije zaradi kajenja kad še ti pa je še ti ne boš imel.
Če bo prej izdahnu zarad kajenja bo on ne ti, ki ne kadiš. Če si foouš, ker naj bi prej izdahnu kad še ti pa boš mogoče še ti.
Prepovedi o stvareh in sojenje pa zase zadržte, ker če vi drugim sodite tudi drugi potem se zgodi da lahko bodo sodili vam.
Alkohol ni prepovedan. Na vsak kilometer ga prodajajo.
Smo vsi tam in vsi pijani? NE.
Torej ni stvar v prepovedi ampak v človeških odločitvah. Ne naliva ti alkohol v usta gostilničar ampak ti ga v kozarec. Iz kozarca v usta pa si ga sam stresaš.
Tudi kurbe prodajajo v najem svoja telesa za mesene užitke, pa ne gredo vsi tovrstno ponudbo izkoristiti niti vsaka ni kurba in ne prodaja v najem svojega telesa.
Tobak je bil na svetu preden si bil ti maminjo. Če ti v njem vidiš težavo si ti težava ne tobak. Na kar povdarjam se strinjam, da ni dobro, da se promovira. Ampak to ne velja le za tobak ampak za mnogo stvari. Na splošno naj se škodljivo naj ne bi promoviralo. Kaj vse je škodljivo kaj vse se promovira pa lahko naštevamo na dolgo in široko.
Tako, da stvar je v družbi, stvar je na človeku, da se odloča kaj bo in kaj ne bo. In to zase ne za druge. Če njemu in drugim početje drugega ne počne škode ali iz njega žrtve potem naj se briga zase do tam kjer mu je mesto. Kajti kaj jem, kaj pijem in kadim ali ne kadim ne pijem, ne jem je moja stvar ne VAŠA NE TVOJA, če pri tem nisi ti oškodovan ali žrtev!
Darko, ali bi nehal komentirat o tej temi, za katero si dokazal, da nisi kompetenten? Pa pišeš vedno znova iste protislovne nesmisle. Si proti oglaševanju, a si za prodajo… slaboumno.
A si že prebral Sabetovo knjigo? Nisi. Sploh kaj bereš na to temo? Kje je torej tvoje znanje? Vsekakor človek z zmanjšanimi kognitivnimi sposobnostmi tega ne opazi, si pogledal video tistega S-Meška, ki sem ga pripel? To je lep dokaz napisanega.
Dobro, ti se bojiš, da ti bo kdo pulil tisto tvojo ”žlahtno” đžolico iz ust… ne bo ti. Govorimo pa o zdravju prihodnjih generacij, ti pač tega ne razumeš in nikoli ne boš razumel. Zato muč zdaj!
O cenzuri pa pišem, ker se žal večina ne zaveda, kako daleč je narko-kratel prišel pri prevzemu javnih medijev, politike in sodstva. Zakaj so že oprostili 22 narko-kartelskih majmunov s širokim vratom in nizkim čelom oz. ”balkanskih bojevnikov”? Naj vam generalna tožilka Bergant-Rakoćević razloži…
Zdravko Mamić Maminjo, 15.07.2025 ob 16:22
Darko, ali bi nehal komentirat o tej temi, za katero si dokazal, da nisi kompetenten? Pa pišeš vedno znova iste protislovne nesmisle. Si proti oglaševanju, a si za prodajo… slaboumno.
A si že prebral Sabetovo knjigo? Nisi. Sploh kaj bereš na to temo? Kje je torej tvoje znanje? Vsekakor človek z zmanjšanimi kognitivnimi sposobnostmi tega ne opazi, si pogledal video tistega S-Meška, ki sem ga pripel? To je lep dokaz napisanega.
Dobro, ti se bojiš, da ti bo kdo pulil tisto tvojo ”žlahtno” đžolico iz ust… ne bo ti. Govorimo pa o zdravju prihodnjih generacij, ti pač tega ne razumeš in nikoli ne boš razumel. Zato muč zdaj!
O cenzuri pa pišem, ker se žal večina ne zaveda, kako daleč je narko-kratel prišel pri prevzemu javnih medijev, politike in sodstva. Zakaj so že oprostili 22 narko-kartelskih majmunov s širokim vratom in nizkim čelom oz. ”balkanskih bojevnikov”? Naj vam generalna tožilka Bergant-Rakoćević razloži…
Nisem ti jst kriv, če si omejen v dojemanju. Tako je. Sem za to, da je na voljo ljudem tobak kot tudi konoplja in sem, proti promociji tega. Je to tako presneto težko razumeti tebi “KOGNITIVNI GENIJ”?
Se z zmanjšanjem ali ukinitvijo promocije zmanjša tudi obseg do koga ponudba vse pride? SEVEDA
Lahko povemo drugim svoje izkušnje o nečem? Seveda. Včasih je veljalo dober glas seže v deveto vas.
Reklama , promocija pač ni dober glas ampak načrtno hvaljenje nečesa zaradi širšega obsega in v 99 odstotkih za povečanje prodaje.
Tvoje prizadevanje maminjo pa je egoistično, egocentrično, kjer bi tvoja samovolja pohodila tujo voljo.
Med tem, ko ti delim pravičnost ti meni očitaš neumnost. Slaboumno je to, kar počneš. Ni ti všeč, ker je zoper tvojo naravnanost in poglede, ki jih imaš. In ponovno ti dajem vedeti, ni moj um pod tvojo ali bilo koga drugega navadnoriteža oblastjo.
Če bi ravnali po vaši NORI logiki bi sčasoma vse bilo prepovedano ker vse nekaj moti in vsem gre nekaj v nos. Sčasoma bi bil cel svet prepovedan in vse kar je na njem in vedno bi bili pri tem uporabljeni debilni lažni argumenti, kot je skrb za druge kaj šele za druge generacije. Tovrstno debilščino izvajajo že državne mafijske in druge skupine, ki se imajo za oblast, da zganjajo tiranijo, fašizme, lopovščine, zločine nad ljudmi z izgovorom, da delajo dobro in jim je mar za ljudi.
SKRATKA NE SERI KLAMF
Vidiš, bebec si, ki ne zna sklepati. Če se konča prodaja smrtonosnih cigaret, to SPLOH NE POMENI, da vpliva na karkoli drugega, razumeš? To misliš le ti v svoji omejeni zasvojeni glavi…
Ne razumeš ničesar, ker si kognitivno prikrajšan, tako kot Bogdan Krištof Smeško, samo smetiš po tem forumu s svojimi dolgočasnimi nebulozami. Nobene knjige nisi prebral o tem, nisi sposoben logičnega sklepanja in ne zavedaš se svojih kognitivnih ”nedostatkov”.- Žalostno vse skup!
Anonimno 4153, 15.07.2025 ob 09:07
Avtor: Bogdan K. Meško
Konoplja, zavest in zdravje
Knjiga Konoplja, zavest in zdravje je spisana v prelomnem obdobju, ko se po desetletjih izrazite odklonilnosti odnos javnosti do konoplje resno spreminja, iz prekletstva v blagoslov, oziroma se nanjo spet gleda podobno, kot se je gledalo pred njeno prepovedjo. V knjigi lahko beremo o zgodovinskem poteku dogodkov – od njene starodavne uporabe prek vzrokov in poteka njene prepovedi pa vse do njenega preporoda v zadnjih letih.
Delo obsega tudi kratko zgodovino raziskovanja zavesti, tako z vidika psihologije kot nevrologije, ter pregled najbolj znanih psihotropnih rastlin. Opisan je tudi endokanabinoidni sistem, navedene pa so tudi glavne zdravstvene raziskave vse do danes.
Pravi dragulj v knjigi pa je nedvomno predvsem pogovor s starosto konopljinega gibanja Rickom Simpsonom in njegovim asistentom Jindřichom Bayerjem, v katerem sta pojasnila bistvo in marsikatero podrobnost v zvezi z zdravljenjem s konopljo.
SKEPTIKI, VAM RES TOPLO PRIPOROČAM V BRANJE…
preberite si to knjigo, vredno branja in absolutno zanimiva
Zdravko Mamić Maminjo, 15.07.2025 ob 16:43
Vidiš, bebec si, ki ne zna sklepati. Če se konča prodaja smrtonosnih cigaret, to SPLOH NE POMENI, da vpliva na karkoli drugega, razumeš? To misliš le ti v svoji omejeni zasvojeni glavi…
Ne razumeš ničesar, ker si kognitivno prikrajšan, tako kot Bogdan Krištof Smeško, samo smetiš po tem forumu s svojimi dolgočasnimi nebulozami. Nobene knjige nisi prebral o tem, nisi sposoben logičnega sklepanja in ne zavedaš se svojih kognitivnih ”nedostatkov”.- Žalostno vse skup!
Težko se zadržujem da ti ne rečem, da si tepec butast.
Nisi sposobno držati svojega kurca možgansekga v hlačah in opletaš z njim povsod.
Kaj to pomeni? Pomeni, da se vsajaš nekam kjer nimaš se ti možgan kaj vsajati. Razumeš SPLOH KAJ ALI NIČ?
Ti si celo drzneš za generacije, ki jih sploh še ni določati. Pa taki predrzneži, kot si ti so že na državnih mafijskih mestih. PA KDO STE VI NAVADNE RITI, DA BOSTE VI DRUGIM JEMALO KAR JIM ŽIVLJENJE IN SVET PONUJATA?
Daj sebi seri in sebi prepoveduj. Pa kaj FANTAZIRAŠ DA SI NEK bog če pa NISI?
Si ti sralo ustvarilo svet? Si ti ustvarilo ljudi, si ti ustvarilo mene, nas, ki nismo ti? Si ti ustvarilo bodisi tobak ali konopljo? PA KAJ KOJI CURAC MILIŠ, DA SI, D ABI TI NAM NEKAJ PREPOVEDOVALO.
Svetujem: PREPOVEJ SEBE PA JE ZADEVA REŠENA.
In še nekaj: TI NISI KOMPETENTEN, DA V TEM KAR OMENJAŠ SODIŠ IN RAZUMNO TER MORALNO DEBATIRAŠ.
Si zaostal v umskem smislu, ker vse kar ti obzorje razmisleka nese glede neke pereče teme, ki je lahko škodljiva je to, da jo prepoveš. To je vse kar bi ti znal. Prepovedati. To vsak debil zna, da bi prepovedal po vsem svetu za vse in za naslednje generacije nekaj, kar ga moti.
Ti fantaziraš, da bi ljudje živeli po tvojem merilu in tisti, ki živijo in tisti, ki še ne, da sploh NE BI IMELI MOŽNOST, DA ZASE ODLOČAJO.
Ponovno kdo pa misliš da si, za kaj pa se imaš? Si kaj več, kot človek, kot smo vsi mi?
shit ej maminjo AJDE POGOVORI SE SAM S SABO, ZDEJ TE MAM PA JST DOST
Mah, jaz se z zapohanimi debili v resnici ne ukvarjam, delajte, kar č’te. Zarad’ mene, nabijaj kar z glavo u steno, moron! Al’ pa pohaj, saj je podobno…
Sem pa absolutno proti temu, da se to propagira in prodaja pred šolami!!
Pišem samo za normalno inteligentno, človekoljubno populacijo, da razkrinkam korupcijo v medijih, v politiki, v medicini… razložim, kdo je za propagando smrdljive rakotvorne, poneumljajoče in shizofrenijo-povzročajoče trave – delujem za boljšo prihodnost, za nekaj, česar zapohani, neperspektivni luzerski zadetki pač nikakor ne morete razumet. Nikakor! Ma vi kar pohajte, luzerji ušivi in smrdljivi, Krištoferji pa Františki, lepa prihodnost vas čaka, nedvomno!
Zdravko Mamić Maminjo, 15.07.2025 ob 18:07
Mah, jaz se z zapohanimi debili v resnici ne ukvarjam, delajte, kar č’te. Zarad’ mene, nabijaj kar z glavo u steno, moron! Al’ pa pohaj, saj je podobno…
Sem pa absolutno proti temu, da se to propagira in prodaja pred šolami!!
Pišem samo za normalno inteligentno, človekoljubno populacijo, da razkrinkam korupcijo v medijih, v politiki, v medicini… razložim, kdo je za propagando smrdljive rakotvorne, poneumljajoče in shizofrenijo-povzročajoče trave – delujem za boljšo prihodnost, za nekaj, česar zapohani, neperspektivni luzerski zadetki pač nikakor ne morete razumet. Nikakor! Ma vi kar pohajte, luzerji ušivi in smrdljivi, Krištoferji pa Františki, lepa prihodnost vas čaka, nedvomno!
HAha, ti to resno? Preberi za nazaj, kakšne pišeš! Ena sama jeza na rastlino, ki jo je ustvaril Bog!
Če podam še svoje izkušnje. Od kar sem na tem svetu sem 5x poskusil travo. Vsakokrat nisem bil operativno sposoben, pa čeprav smo si špinel podajali v družbi in sem naredil samo po par dimov. Ne predstavljam si, da bi tak sedel v avto in šel domov, saj bi bila to smrtna kombinacija. Saj verjetno bo kdo zatrjeval, da njemu nič ne naredi, ampak če že primerjamo alkohol in konopljo s THC pa upam trditi, da eno pivo, kozarec vina, ena žgana pijača čisto na vse ne deluje tako agresivno kot pa lahko en džoint. Pri slednjem namreč nikoli ne veš kakšna je za nekoga mejna količina.
Zadnja leta se število nesreč z alkoholom zmanjšuje, se pa močno zvišujejo incidenti s psihoaktivnimi snovmi, med katere spada tudi THC.
Dajmo si priznati. Vsi podpiramo morebitne zdravilne sestavine bilokatere rastline in konoplja tu ni izjema. Dokler je v mejah, katere ne ogrožajo druge in tukaj konopljo v zdravilne namene podpiramo čisto vsi. Se pa močno razlikujemo, ko gre izključno za zadevanje v namen izogibanju realnosti in užitku. Imam kolega, ki dnevno pokadi več konoplje kot tobaka in pri njegovih 31ih letih je nesposoben normalnega pogovora, kaj šele razmišljanja. Si dejansko politika želi zadetega in pijanega naroda v namene skrivanja nesposobnosti in lopovščine? Oprostite, ampak ko sem jaz kdaj imel osebne težave, se nisem zatekal v bilokakšne psihoaktivne snovi, ampak sem to reševal trezno in odgovorno!
Pa še to. Moja tašča je umrla za rakom, pred smrtjo poskusila vse mogoče izcedke iz konoplje, pa razen suhe denarnice ni bilo popolnoma nobenega drugega čudeža.
Da pa bo jasno vsem. Če bi meni mulca povozil bodisi pijan ali pa zadet voznik, oba bi končala na najbližjem kandelabru kakor so to počeli nekdaj!
Ljudi, še posebej mlade, je potrebno zaščititi pred njihovo lastno neumnostjo, kot je vdajanje kajenju, opijanje in drogiranje, pa se rajši spodbuja za telo in dušo koristne stvari, kot je šport. Tako da preveč permisivna zakonodaja na tem področju, kot je lahka dostopnost alkohola in (mehkih) drog, ne more biti dobra. Ker v čem je poanta zadevanja in opijanja? Ni je…
Reala, 15.07.2025 ob 18:52
Če podam še svoje izkušnje. Od kar sem na tem svetu sem 5x poskusil travo. Vsakokrat nisem bil operativno sposoben, pa čeprav smo si špinel podajali v družbi in sem naredil samo po par dimov. Ne predstavljam si, da bi tak sedel v avto in šel domov, saj bi bila to smrtna kombinacija. Saj verjetno bo kdo zatrjeval, da njemu nič ne naredi, ampak če že primerjamo alkohol in konopljo s THC pa upam trditi, da eno pivo, kozarec vina, ena žgana pijača čisto na vse ne deluje tako agresivno kot pa lahko en džoint. Pri slednjem namreč nikoli ne veš kakšna je za nekoga mejna količina.
Zadnja leta se število nesreč z alkoholom zmanjšuje, se pa močno zvišujejo incidenti s psihoaktivnimi snovmi, med katere spada tudi THC.
Dajmo si priznati. Vsi podpiramo morebitne zdravilne sestavine bilokatere rastline in konoplja tu ni izjema. Dokler je v mejah, katere ne ogrožajo druge in tukaj konopljo v zdravilne namene podpiramo čisto vsi. Se pa močno razlikujemo, ko gre izključno za zadevanje v namen izogibanju realnosti in užitku. Imam kolega, ki dnevno pokadi več konoplje kot tobaka in pri njegovih 31ih letih je nesposoben normalnega pogovora, kaj šele razmišljanja. Si dejansko politika želi zadetega in pijanega naroda v namene skrivanja nesposobnosti in lopovščine? Oprostite, ampak ko sem jaz kdaj imel osebne težave, se nisem zatekal v bilokakšne psihoaktivne snovi, ampak sem to reševal trezno in odgovorno!
Pa še to. Moja tašča je umrla za rakom, pred smrtjo poskusila vse mogoče izcedke iz konoplje, pa razen suhe denarnice ni bilo popolnoma nobenega drugega čudeža.
Da pa bo jasno vsem. Če bi meni mulca povozil bodisi pijan ali pa zadet voznik, oba bi končala na najbližjem kandelabru kakor so to počeli nekdaj!
Alkohol ti hitro vzame koordinacijske, motorične sposobnosti, osredtočenost,poveča neumno impulzivno vedenje, povečana evforija, poglobljena nerazumna depresija,celo huda agresija. Pri konoplji je neka okrnjena motorična sposobnost ali koordinacija, ki bi bila lahko nevarna redka. Osredotočenost, fokusiranost je lahko celo povečana, depresijo lahko celo izniči,agresija pa sploh ni del konopljinega stanja ampak , če je že prisotna je posledica odtrgljaja substance, kar pa je tudi lahko kava, čokolada, pivo, pomanjklanje seksa itd.
Reala, zelo dobro napisano, hvala za mnenje. Saj vem, da je večina normalna in ve, kaj povzroča konoplja, pri 30-ih nesposobne Marje Špinele za karkoli. In to eni še podpirajo…
Kdor pogleda to temo za mesec nazaj, lahko ugotovi, da je cenzuRTV preprečil vse kritike propagiranja konoplje, tako v juniju kot v juliju 2025. Vedno so mi vse IZBRISALI. Imajo svojega cenzorja na RTV, prekleti retardirani hašišarji. Že vnaprej so imeli scenarij, da se legalizira uporabo v ”zdravstvene in medicinske” namene (tukaj žal ne gre brez skrajnega sarkazma) – kar je čisti tobačni idiotizem. Vse je bilo pripravljeno, da to umazano delo opravijo zadnji dan pred parlamentarnimi počitnicami, prekleti GNOJI LEVICE, SVOBODE – nikoli več ne vidite parlamenta PREKLETI BLEFERJI, IN KAR JE ŠE PRIZADETIH PODKUPLJENIH POLITIKOV. Da ne pozabimo tudi zdravnikov, ki so popolnoma zatajili, ki se zanimajo samo še za keš in do temeljev prodanih novinarjev…
Ja, radujte se, hašišarji, vaše sanje so se uresničile danes: da bodo številni zapohani kreteni viseli na socialni pomoči, hropli v bolnicah in vsake toliko povozili kakega otroka ali pa zaštihali svojega soseda ali pa dilerja… res – danes je VELIKI praznik za vas glupe hašišarje!
Forum je zaprt za komentiranje.