ledvicke v omaki
pljuc tudi jaz ne maram. ledivicke pa tako-tako. ce so v dobri omaki,so mi vsec. enkrat bi jih naredila- za spremembo. ponavadi smo jedli goveje- sedaj pa ne vem- nore krave!? svinjska….ne vem kaksne so??
krompirjeva polenta
krompir skuhas v kosih v slani vodi. odcedis, pretlacis, dodas malo masla, sol,poper,narezan drobnjak in maaalo preprazene zaseke.
mascobe ne sme biti prevec….polenta mora biti precej “suha”. lp petra
Ledvičke v omaki jemo le izjemoma, naredim pa jih tako, da na olju prepražim čebulo, dodam tanko narezane ledvičke, malo prepražim, dodam malo moke in rdeče paprike in premešam, na koncu pa zalijem z malo vode. Seveda tudi solim. Lahko narediš tudi brez moke, potem imaš bolj redko omako.
Pa dober tek.
Na maslu popražim čebulo, nato na tanko narezane ledvičke, na koncu pa kar bogato potresem z rdečo papriko in zalijem s kislo smetano. Moji sicer niso ljubitelji drobovine, ampak “ledvičke v oker omakci” pa lahko vedno prodam. Zraven pa krompir v kosih ali polento.
Ali katera kuha tudi pljučka in kako? Jaz jih obožujem, pa jih kuham samo zase (s krompirjem). Pa zmeraj je hec pri mesarju, ko mu razlagam, da so zame in ne za kužata.
LP, Astra
Forum je zaprt za komentiranje.