Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ledvicke v omaki

ledvicke v omaki

po doolgem casu sem se spomnila nanje. ne vem, ce se goveje sploh dobijo? svinjske ?? jih katera dela? zraven sem mislila narediti krompirjevo polento-spomin na otrostvo 🙂 lp petra

Pri mesarju sem videla ledvičke. Sicer bolj poredko – ampak so. Jaz pa ravno tega ne jem. (pa pljučka so mi bljak). Kot sem sicer dober jedec, so to dve stvari ki jih ne jem.

Kako pa narediš krompirjevo polento?

Lp, Ela S

pljuc tudi jaz ne maram. ledivicke pa tako-tako. ce so v dobri omaki,so mi vsec. enkrat bi jih naredila- za spremembo. ponavadi smo jedli goveje- sedaj pa ne vem- nore krave!? svinjska….ne vem kaksne so??

krompirjeva polenta

krompir skuhas v kosih v slani vodi. odcedis, pretlacis, dodas malo masla, sol,poper,narezan drobnjak in maaalo preprazene zaseke.
mascobe ne sme biti prevec….polenta mora biti precej “suha”. lp petra

Ledvičke v omaki jemo le izjemoma, naredim pa jih tako, da na olju prepražim čebulo, dodam tanko narezane ledvičke, malo prepražim, dodam malo moke in rdeče paprike in premešam, na koncu pa zalijem z malo vode. Seveda tudi solim. Lahko narediš tudi brez moke, potem imaš bolj redko omako.
Pa dober tek.

omaki dodam kar precej majarona. na koncu potresem s petrsiljem… lp petra

Na maslu popražim čebulo, nato na tanko narezane ledvičke, na koncu pa kar bogato potresem z rdečo papriko in zalijem s kislo smetano. Moji sicer niso ljubitelji drobovine, ampak “ledvičke v oker omakci” pa lahko vedno prodam. Zraven pa krompir v kosih ali polento.

Ali katera kuha tudi pljučka in kako? Jaz jih obožujem, pa jih kuham samo zase (s krompirjem). Pa zmeraj je hec pri mesarju, ko mu razlagam, da so zame in ne za kužata.

LP, Astra

Jaz delam ledvičke nekaj vmes med m7 in astro. Žal jih jem samo jaz, tako, da jih nisem delala že leta. Pljučka s krompirjem smo včasih jedli še doma, tako, da sem se v svojem gospodinjstvu “prišlepala” kužatu in en del naredila s krompirjem zase.

pljuca mi niso vsec…..spominjam pa se jih iz otrostva-pljucka s krompirjem.tudi takrat nisem bila prevec navdusena na dnjimi. nasa kuza jih sicer je, a jih ne kupujemo prav pogosto. lp petra

Petra, a si pri krompirjevi polenti pozabila na moko? Jaz jo sicer ne delam, vem pa, da je mama v pretlačen krompir vmešala moko in kar nekaj časa mešala in čmažila na štedilniku. In je bila dobra, pa tudi kompaktna oz gosta, kot ti praviš. Če je to to, o čemer se pogovarjate. Pozdrav!

ne, nisem. tisto z moko so krompirjevi zganci oz. po domace ozenjena polenta. lp petra

Pozdravljeni,jaz naredim omako z ledvičk enako kot Petra,samo zraven dodam še srdčeka,in je boljše.

Pozdravljeni,jaz naredim omako z svinjskih ledvičk ,samo zraven dodam še srdčeka,in je boljše.

Jaz delam plučka,enako kot tržaške vampe,so čudovite.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close