Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ledvica me bolijo… nikol v življenju, zdaj pa… kaj storiti… MDRV… kakšen recept?

ledvica me bolijo… nikol v življenju, zdaj pa… kaj storiti… MDRV… kakšen recept?

Mi lahko kdo pomaga, prosim

Ali je to vprašanje namenjeno samo MRDV, ali lahko odgovarjamo tudi ostali???

Jaz bom rekla takole:

Nekaj toplega ovij okoli pasu in pij veliko mlačne tekočine – 1 l ursi čaja, ostalo kakšen drug čaj (šipek, kamilica, bezeg … ).
Pa kakšno tableto proti bolečinam.

Če v treh dneh ne bo bolje, bo treba k zdravniku.

U, hvala. Ne, pisanje ni namenjneno le MDRV ampak ona ima vedno kaj na zalogi…

Kje pa dobim ta čaj? Lekarna? Al tudi kje drugje? Sanolabor?

Čaj dobiš v lekarni.
Če imaš vročino pa pojdi k dežurnemu.

ne vem sicer kako sicer tvoj lajf stajl, lahko gre za nedolžno vnetje- ne jemlji lekadola,a spirina…kekr ne boš odpravila bolečine, le potuhnila s e bo.Greš v lekarno po zel njivske preslice, zlate rozge in lakote, če imajo. Pomaga tudi, če imaš šanso….velik almar vroče vode, noter pest kamilic in se vsedi gor, naga valda. Kot da bi inhalirala, sam od spodaj..
Ali pa pejt ven, to bo delovalo v pol ure- naberi za dva objema korpiv,VSE skuhaj, ampak- vodo dolij in pij, 2dl na pol ure, ene 4x, koprive pa pojej. Nič ne pečejo, zna pa to pomagat v pol ure. POROČAJ IN SREČNO!

dvomim da lahko sklepaš da gre za vnetje zgolj zaradi bolečin. povej kako je z uriniranjem? ga je več, manj, kaka je barva, gostota, bistrost urina? ali smrdi? se peni? peče? odvajaš po kaplicah ali v curku? hodiš več ali manj na vodo? te boli ob odvajanju? hodiš tudi ponoči lulat?

na nek tak obkladek jaz nebi sedla, v tistih rastlinah lahko preživi marsikatera bakterija, ki ti lahko zaide v sečnico in potem sešele začne tapravi špas…

ej, sedi na pari, ne na rastlinah , bučka.

aja, na pari. to je potem drugo. ampak useeno, na pari? jaz nebi…glede na to da ima para čez 100stopinj celzija in je sluznica tam doli kar občutljiva…to je malo drugače kot nos.

Pojdi na urgenco, ker tako močne bolečine pomenijo vnetje, kamne ali pesek, in nič od tega ne boš odpravila z domačimi zdravili. Menda ne bi rada pristala na dializi ali transplantaciji?

Ti, MRDV, si pa ekstremno pogumna ali brezvestna ali pa oboje, da daješ pri morda zelo resnem obolenju mazaške nasvete po internetu.

načeloma je bolečina pri ledvičnih kamnih dokaj specifična oziroma se širi specifično (seveda pa obstajajo izjeme). tako da za odpirateljico teme – kje točno te boli? v katerem predelu, se bolečina kam širi? je konstantna ali v valovih? pa odgovori glede urina, bi bilo tudi fajn da poveš…

se moram pa zelo močno strinjam z osebo pojdi na urgenco glede nasvetov osebe MRDV… ko si enkrat ob ledvico, transplantirano met je hudič.

Tako je, pojdi k zdravniku oziroma ker so zdravstveni domovi zaprti, pojdi na urgenco.

Hvala vsem. Zdej sem nazaj iz sanolaborja, kjer sem dobila čaj… bom pa vidla kako bo.

Od torka več hodim na wc kot ponavadi. Tišči kot pri norcih, ven pa ne gre toliko kot tišči. Se je zgodilo, da sem šla v roku 5 minut trikrat, pol pa nekaj časa ne. Voda je povsem bistra. Peče me ne, ampak ko spravljam ven zadnjo vodo, je prisoten en neprijeten občutek…
Ledvica me je začela boleti danes. Prej me v življenju nikoli ni. Boli bolj na desni, na levi skoraj ne čutim.

Sem pa iz četrtka na petek ponoči šla na wc le enkrat, pa včeraj dopoldan normalno in me ni nič bolelo, urin normalen, popoldne pa spet začelo.
Na wc hodi danes malce bolj pogosto kot včasih, urin skoraj prozoren.
Boli me malo na koncu. Samo popoldne, tam okoli 1, me je desna ledvica začela bolet.
Sicer veliko pijem. Sem bila v teh dneh ful žejna in spila kanjon čaja, vode, malce soka, v glavnem pa vodo.

hm, glede na vse kar si povedala je prej vnetje ledvic kot pa kamni. ni pa nujno. za vnete ledvice, draga moja boš pa mogla iti verjetno veš kam…moja sestra je mogla iti že 3x v bolnico za njih in je bila huda borba da jih sploh še ima. z ledvicam se ni za igrat.

so bolečine krčevite ali konstantne. se kam širijo?

Bolečina je na enem mestu in je konstantna.

potem je verjetno vnetje. ampak sedenje nad paro z zelišči verjetno ne bo pomagalo. pare ne bo potegnilo po sečnici kar do ledvic:-) sploh ne bo nič pare prišlo v sečnico, niti na začetni del, ker je vhod v sečnico lepo zavarovan z krožnimi mišicami, ki skrbijo da lumen ni kar tako obprt (sicer se na morju tudi kopat nebi mogle).pij čaj, veliiiiko. če ne bo boljše pa veš kam. mojo sestro so že 3x pozdravili in ji tudi rešili ledvice. takrat je imela obdobje ko je bila 3x za pored v bolnici, sedaj pa že kakih 10let brez problema. še vedno pa pazi na njih (nima razgaljenega hrbta npr)

Hvala. Ja, saj pijem veliko čaja in vode. In tudi bom zdaj en dan v tednu pila ta čaj, ki sem ga danes kupila. Da se mi ledvice prečistijo.
Eh, jaz nikoli nisem preveč komplicirala in pretirano pazila in do danes nisem vedela, kje imam ledvice.

Hvala vseeno vsem za konstruktivne odgopvore. Pare pa ne bom prakticirala, nimam kje zdaj nabrati kopriv. Vseeno hvala.

če bi imela vnetje, bi verjetno imela tudi vročino…lahko da gre za kamen, pesek – v tem primeru je najbolše kar lahko narediš: veliko pitja (4l – karkoli) in čimmanj počivanja – hodi, skači, delaj počepe, vse kar ob bolečinah seveda zmoreš.
Srečno, ledvice so res hudič:(((((

Hvala ajnat!

Ja, saj sem imela vročino in mislim, da jo tudi danes imam, vsaj po počutju.
Pijem pa kot nora. In vidim, da bom res mogla več pit.

Hvala!

k zdravniku, vnetje ledvic se ne pozdravi samo od sebe…

Pila un čaj, ledvični, ledvica me danes ne bolijo. In še ga pijem, odvajam veliko vode.. Bolečina na koncu uriniranja še malo ostala.

Sem pa noro žejna. Sploh se ne morem odžejati.. Kaj bi bilo to? Nič mi ni jasno.

Ti kar sprašuje, kaj ti je. Po kakšnem tednu pa le pojdi k zdravniku.

Še ena z bolanimi ledvicami (že od rojstva imam probleme z njimi). Prvi napotek je, da pij čaj vendar ne veliko. Problem pri ledvicah je, da si tako kot ti praviš žejna, vendar več kot boš pila bolj boš obremenjevala ledvice, s tem se ti bo dvignil pritisk, ki ti bo posledično dodatno obremenil ledvice. Pri takih obolenjih je nujen obisk zdravnika, saj je potrebno antibiotično zdravljenje in ne samo čaji. Čaji pomagajo ne bodo ti pa pozdravili ledvic.

Pozdravljeni. Mene pa nekaj zanima 2.5.2014 zvecer so me zacele bolet ledvice….pijem veliko tekocine cez cel dan…7.5.2014 sem sla k zdravniku on me je mu pokazem kje me boli sem se vlegla na hrbet mu povem..nato mi je pripisal antibijotik ciprobay 500mg na 12 ur 1 tableto…zdravnik mi je rekel veliko pij…no naslednji dan v cetrtek,petek in soboto sem pa pila vodo ampak mrzlo….nato pa postudiram kaj ce me ledvice bolijo od prevec zauzite mrze vode…nato sem takoj spila caj topel nesladkan…in bolecina se je umirila ni je bilo cutit. Naslednji dan se zbudim bolecina….na wc sem sla na vodo in ko uriniram me pece in tudi nasploh kar me prej ni je mozno to od vode…?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close