Led
Hej!
Ne garantiram, da je to ta pravo. Torte se nisem oblivala, jo pa uporabljam za vnukovo cimetovo pecivo, ko gor spricam sem pa tja in ni tako pomembno, ce ni najlepse:)
Pri receptu za limonino torto je napisana tudi glazura ali led:
25 dag sladkorja , 2 zlici precejenega limoninega soka, vroce vode po potrebi
To je kolicina za torto iz 6 jajck – ni najvecja. Zato v receptu lahko povecas kolicine v sorazmerju.
Presejan sladkor ( jaz ga zmeljem) denemo v loncek, mu prilijemo limonin sok in toliko vroce vode, da dobimo zmes, ki maskira zlico.
Se prepis iz moje knjige – “maskira zlico”.
Ko pripravljamo limonino glazuro ( ali katero drugo), preizkusimo nejno pravilno gostoto tako, da vtaknemo vanjo zlico, ki jo nato vzamemo ven in obrnemo s hrbtom navzgor. Ce vidimo, da je glazura zlico tanko prevlekla in na njej tudi obstala, pravimo, da maskira zlico in jo lahko uporabimo. :)))
Lp
Hej, Andrina!
Pecivo, ki ga ima vnuk tako rad, so v bistvu cimetove rolice ali polzki.
Testo je pa kvaseno ali masleno kvaseno, razvaljano, namazano z nadevom z veliko cimeta, zavito kot potica in narezano in zlozeno ploskovno, da se vidi nadev. Potem vnuk pa se tisti led nasprica:)))
Vladka je poslala link s sliko za cimetove rolice
Tvoje je pa biskvit:)))
Kaksnega posebnega recepta nimam; imam pa navado, da v biskvit za sadno pogaco vedno natresem tudi cimet; tako ubijem dve muhi na en mah:
pokrijem okus po jajcih in tista rjavkasta barva mi je ljubsa kot cisto rumena:)
Ce bi se porkila z limoninim ledom, bi bilo fino.
Zal, nisem v pomoc. Mogoce bo se katera kaj dodala.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.