Najdi forum

Nimam pojma kako vam rata limonin led kot preliv čez biskvite ali torte? Vem da je važen razmerje. A mi ga kera zaupa, prosim?

Hej!

Ne garantiram, da je to ta pravo. Torte se nisem oblivala, jo pa uporabljam za vnukovo cimetovo pecivo, ko gor spricam sem pa tja in ni tako pomembno, ce ni najlepse:)

Pri receptu za limonino torto je napisana tudi glazura ali led:

25 dag sladkorja , 2 zlici precejenega limoninega soka, vroce vode po potrebi

To je kolicina za torto iz 6 jajck – ni najvecja. Zato v receptu lahko povecas kolicine v sorazmerju.

Presejan sladkor ( jaz ga zmeljem) denemo v loncek, mu prilijemo limonin sok in toliko vroce vode, da dobimo zmes, ki maskira zlico.

Se prepis iz moje knjige – “maskira zlico”.

Ko pripravljamo limonino glazuro ( ali katero drugo), preizkusimo nejno pravilno gostoto tako, da vtaknemo vanjo zlico, ki jo nato vzamemo ven in obrnemo s hrbtom navzgor. Ce vidimo, da je glazura zlico tanko prevlekla in na njej tudi obstala, pravimo, da maskira zlico in jo lahko uporabimo. :)))

Lp

Babi,

kako gre recept za cimetovo pecivo? Moja mami ga je pekla, ko sem bila še majhna – en tak biskvit s cimetom, povrhu pa limonin led. meni božansko dobro! Ampak mami nima več recepta, po spominu pa tudi ne ve. Bi bila tako dobra in ga napisala. Mogoče pa gre za isto pecivo! Hvala vnaprej!

Hej, Andrina!

Pecivo, ki ga ima vnuk tako rad, so v bistvu cimetove rolice ali polzki.
Testo je pa kvaseno ali masleno kvaseno, razvaljano, namazano z nadevom z veliko cimeta, zavito kot potica in narezano in zlozeno ploskovno, da se vidi nadev. Potem vnuk pa se tisti led nasprica:)))

Vladka je poslala link s sliko za cimetove rolice

Tvoje je pa biskvit:)))

Kaksnega posebnega recepta nimam; imam pa navado, da v biskvit za sadno pogaco vedno natresem tudi cimet; tako ubijem dve muhi na en mah:
pokrijem okus po jajcih in tista rjavkasta barva mi je ljubsa kot cisto rumena:)

Ce bi se porkila z limoninim ledom, bi bilo fino.

Zal, nisem v pomoc. Mogoce bo se katera kaj dodala.

Lep pozdrav

Tudi jaz vedno tako delam glazuro. Namesto limon.soka lahko dodaš kaj drugega in dobiš drug okus, barvo.. Glazuro kar nekaj časa miksam preden jo prelijem čez pecivo.

Hvala Babi za odgovor!

Ne, moje pecivo res niso bile rolce, ampak biskvit – meni najljubši! Te rolce pa poznam – ni čudno, da jih imate radi, ko pa so tako dobre! 🙂

Ja, ja to bo to! Kaj pa količine? Recimo 5 žlic štaub cukra, pa na primer sok ene limone? Karikiram!

Tina, saj so napisane kolicine.

Ravnam se po dekagramih sladkorja – 2 zlici precejenega l. soka na 25 dag cukra:) in vroce vode po potrebi. Mislim, da sem jasno napisala. vedno tehtam.

Kaj je to staub cuker, pa ne vem:)

1 zvrhana jedilna zlica sladkorja je 12 do 15 g . Zdaj pa malo preracunaj!

Lp

Babi, staub cuker je skadkor v prahu :))

Izhaja iz nemščine Staubzucker

lp, Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close