Leasing odvzem
Prosim za en nasvet.Leasig hiša nam je odvzela službeno vozilo.Predhodno ni bilo obvestila,da naj vozilo vrnemo.Prišel je od izterjave in mi smo dostavili avto.Račun ogromen.
Avto so naprej prodali,brez,da bi nam nazaj ponudili odkup tega vozila.Odkupno pravico bi menda mogli imeti najprej mi,šele potem ostali).Ali je to res?Seveda za bistveno manjšo ceno (izgube na ceni za več kot polovico takratne cene).
Sem slabe volje,velika finančna luknja,vmes pa še posrednik,ki je zasolil še dodatno vse skupaj.
Kakšen dober nasvet?
Hvala!
Skoraj ne verjamem, da vas predhodno niso kar nekajkrat opozorili na to, da leasinga niste poravnali in da je možen odvzem. Po moje pošte niste niti odprli (take stvari ljudje radi dajemo na kup) in je šla zadeva predaleč. Mislim, da bi v nasprotnem primeru še imeli možnost dogovora, da avto sami prodate in poplačate preostanek dolga.
lp
Da avto prodamo smo se z njimi dogovarjali,pa niso sprejeli.Še slišat niso hotel.Cena bi bila boljša takrat za vsaj 10-20%.
REDA BI SE DRŽALI,ČE DELO NE BI ŠLO V M…..
Še tisto,kar smo delali,ni bilo plačano.Veriga,ki je potegnila vse za sabo.Tako je to in nič drugače.
Vidim,da vi niste pravi nasvet zame.Znate samo biti”pametni” in nabijati!
Tole z zaseganjem in preprodajo zaseženih vozil se meni zdijo mafijska posla. Avti gredo znanemu kupcu, brez skrbi, da jih ne oglašujejo skupaj z vsemi ostalimi po podobni, torej neki tržni ceni. Nekdo fajn služi s tem, pa ne glede na določbe pogodbe – meni se ne zdi prav. Ker je nekomu v interesu, da se obveznosti ne plačujejo, ne da se redno poravnavajo. Mogoče je celo bistvo tega biznisa ravno v preprodaji zaseženih avtov, sploh ne v posojilnih razmerjih in obrestih za to.
Vem, da ti tole nič ne pomaga, samo razmišljam. Se mi pa zdi, da je lizingojemalec tukaj krepko šibkejša stranka in da bi to nekoga, ki ima kaj pristojnosti, moralo zanimat.
Upam, da boste splavali.
Ravnanje leasingodajalca ni popolnoma nič ilegalno, brez skrbi. Kot lastnik vozila mora poskrbeti za gospodarno rabo. To, za koliko je odvzet avto prodal, je problem nadzornega sveta podjetja, ne policije ali kriminalistov. Komu ga je prodal, je njegova stvar, javni razpis ni potreben 😉
Prav tako ne verjamem, da so avto odvzeli brez obvestila. Če ste se dogovarjali o prodaji, potem ste vedeli o tem, da vam ga nameravajo v kratkem odvzeti.
V glavnem, leasing hiše poslujejo enako in še enkrat povdarjam, LEGALNO. Če je to etično in če je zakon pravilno zastavlje, je pa drugo vprašanje.
Težava je v tem, ker leasingodajalec namerno oškoduje leasingojemalca – namerno proda avto pod tržno vrednostjo (10-15% razklike še razumem, ko pa govorimo o 30%+…).
Ampak počasi bodo ljudje spoznali, da se leasinga pač ne jemlje, temveč so za financiranje krediti in tako si bodo leasingodajalci naredili medvedjo uslugo.
Ravno o tem govorim – državo še kako briga. Zakaj se je potem vtaknila v zasebne posojilnice in oderuštvo, na primer? Če je pa čisto naša stvar, če smo za posojilo pripravljeni plačevati po 10-odstotne obresti na dan? Saj vse piše v pogodbi. Vidiš, ni tako enostavno.
Primer, ki si ga dal, je pa itak bz – ti s prodajo pod ceno oškoduješ sam sebe in nikogar drugega.
Ravno o tem govorim – državo še kako briga. Zakaj se je potem vtaknila v zasebne posojilnice in oderuštvo, na primer? Če je pa čisto naša stvar, če smo za posojilo pripravljeni plačevati po 10-odstotne obresti na dan? Saj vse piše v pogodbi. Vidiš, ni tako enostavno.
Primer, ki si ga dal, je pa itak bz – ti s prodajo pod ceno oškoduješ sam sebe in nikogar drugega.[/quote]
Primer ni bz, ker s prodajo predmete ne ugasne obveznost leasingojemalca.
Ne …avtomobili se kupujejo tako kot včasih.Kolikor denarja si našparal,tak avto pa kupiš.Tile lizingi so se razpasli kot gobe po dežju in verjemite mi,da jih je več kot pol neplačanih in odvzetih.Če ne verjamete poglejte parkirišče pri Španu na Brezovici,kolk je vsak teden novih ,se roba kar fajn obrača.Če jih odkupijo po nižji ceni,na koncu jih pa še ene šestkrat na lizing prodajo.Fajn tržno nišo so si izmislili za molzenje ljudi,če še to upoštevaš,da jim tisti,ki so prvi kupili avto na lizing in jim ga zasegli,svojega dolga ne rata odplačat ene pet let.Vsi bi se pa z BMW x 5 vozil.Kolikokrat je potem avto plačan.To je navadna lopovščina.
Pa zakaj se zdaj ti počutiš ogoljufana? Nekdo ti je financrial nakup avta, avto je njegov, ti lepo NE PLAČUJEŠ, lastnik se seveda trudi zmanjšati škodo in avto proda – zdaj se pa ti počutiš ogoljufana?
Lizing hiša ni dobrodelna ustanova. Tudi v lizing hiši so zapsleni ljudje, ki ne dobijo plače, ker jim taki, kot si ti, ne plačujejo. Potlej pa še jokajo po forumih, kako so bili ogoljufani. Da dol padeš. A ti bi kar zastonj avto ali kaj?
Ej sama si si kriva…ko sem jaz ugotovila, da ne morem več plačevati leasinga, sem enostavno šla do njih pravočasno!!! in smo se dogovorili….naprej sem avto odplačevala kot kredit, sem povedala, koliko na mesec lahko plačujem in to je to….bolj jim je bilo v interesu, da se z mano dogovorijo in da še naprej plačujem, kot da bi mi zasegli avto…Ampak ukrepala sem pravočasno…po toči zvoniti je prepozno…in tako kot je nekdo zgoraj napisal…leasing hiše niso dobrodelna ustanova, pika.
Težava je v tem, ker leasingodajalec namerno oškoduje leasingojemalca – namerno proda avto pod tržno vrednostjo (10-15% razklike še razumem, ko pa govorimo o 30%+…).
Ampak počasi bodo ljudje spoznali, da se leasinga pač ne jemlje, temveč so za financiranje krediti in tako si bodo leasingodajalci naredili medvedjo uslugo.[/quote]
Ne verjamem da je tako, da bi lizing hiša namerno hotela oškodovati lizingojemalca. Njej je vseeno od koga dobi razliko, po logiki bi ga prej od prodaje kot od nadaljne izterjave, se vam ne zdi.
Kolikor jaz vem grejo opomini ven vsake 10 dni, za vračilo predmeta pa je potreben dolg več kot 3 mesečni obroki. Dogovor je možen, a akj ko se stranke ne javljamo. Pa še te mislijo, če mi bodo stvar vzeli pa sem na nuli, jok brate odpade, poravnati bo potrebno vse zapadle obveznosti, vse nastale stroške z izterjavo in razliko v ceni pri prodaji, prodaja pa se bolj slabo, kar vsi vemo.
Lizing hiši je v interesu da dobi svoj denar, zakaj se ljudje odločajo za lizing pa ga potem ne plačajo je pa njihova stvar. Se mi zdi da nekateri mislijo da je lizing veliko bolj enostaven kot kredit, če nimaš pa pač ne plačaš……..žal ne bo šlo. Lizing hiši ni v interesu da bi se ukvarjala s prodajo odvzetih predmetov.
za “prosim svetujte” : Mimogrede kako pa bi plačali odkup če še za obroke nimate?