Lažnive reklame
Kakšni nategi so te reklame.
Ravno sem dobila reklamo za čokolado za pomoč pri hujšanju. Piše, da je samo 11€ , namesto 22€. In sploh hvalijo kaka akcija je to, da dobiš 150g čokolade za 11€ in imaš jo za 10 dni. Kdor je čokoladež, poje tako tablico na mah. Komur je 150g dovolj za 10 dni pa res ni debel zaradi čokolade.
Ste nasedli kdaj kaki taki nateganciji?
Jaz tej čokoladi nisem. Sem pa recimo kupila Audisprey, ki je medna oh in sploh super. Ja, drag je, učinka pa niti malo.
Potem sem kupila drag preparat za lase. Noben šampon mi ne pomaga proti mastnim lasem. Sem zato šla v lekarno na pregled lasišča in se dala okrog prenesti, da sem kupila nek preparat in šampon, ki naj bi vse moje tegobe rešil. Ja, odrešil me je za 45€, učinka na lasišču pa ni bilo.
O lažeh glede čudežnih čistil za posodo, za pranje oblačil… o tem pa človek sploh nima besed, taki laži so.
Namen reklam je, da v tebi vzbudijo željo, potrebo po določenem izdelku in potem to v tebi “kljuva”, ker misliš, da te bo to rešilo “muk”, ki jih preživljaš, ker tega nimaš…. dokler ne kupiš
Bolj ko so ljudje “bebavi” večkrat nasedejo in so boljši potrošniki…. 😉
Avtorica če želiš odpraviti mastne lasje, si jih začni barvati z barvami če si jih še ne. Barve za lase ti bodo zregulirale to mastnočo, drugače boš pa težko dosegla normalno lasišče, je treba malo peroksida verjemi ti ne bo nič uničilo las. Poznam veliko žensko ko so si začele lase barvati niso imele več problemov z mastnimi lasmi..
Verjetno barva prekrije las in mast nima kaj “odtekat”. Kot bi zamašil luknjice, ki so tam z nekoim namenom. Ampak, kaj pa se jaz spoznam na lase. 🙂
Mogoče pa so lasje masni z namenom in s tem sploh ni nič narobe. Ampak težava je, ker obstaja kup reklam, ki odpravljajo masne lase. To pa že pomeni, da masni lasje niso “normalni”. Hop, pa je reklama uspela. Ljudje s(m)o res ovce.
Marko, seveda je narobe, če imaš težave z lasiščem. Mastni lasje so pri meni posledica zamaščenega lasišča, zaradi masntega prhljaja. Ne prhljaja, ki je viden, ampak takega pri glavi. Torej lasišče ni zdravo.
Drugače pa ne vem, če je to ravno ok, da so lasje kar naprej mastni, kljub umivanju na vsaka dva dni?
Ne vem, res ne, če je to ok. Po moje da je. Zdi se mi pa, da težimo k neki popolnosti na umeten način, ki človeka le onesrečuje. Ali pa težimo k temu zaradi nezadovoljstva, kdo bi vedel. Z ničemer nismo več zadovoljni. Vsi bi več, vsi želijo bit boljši in lepši. Od koga? Zdi se, kot da sploh več ne živimo, tako kot bi radi, ampak tako, kot se od nas pričakuje. To vodi v obup.
On, in kako se najde vzrok? Glej, če bi ga lahko našla, ne bi šla v lekarno k izobraženemu farmacevtu po pomoč. Nasedla sem izobraženi osebi, kateri sem zaupala, da se spozna na zadeve, ki jih prodaja. Osebi, ki se je izobraževala na tem področju. TOrej osebi, ki bi morala lažje najti vzroke kot jaz neizobraženka.
Vlado opazuje v parku možakarja, ki je sardine, pri čemer polaga ribje glave na poseben papir. Radovednost ga premaga, zato vpraša: “Zakaj dajete ribje glave na stran?” Možakar resno odgovori: “V ribjih glavah je veliko fosforja, ki pospešuje bistroumnost, zato jih bom pojedel nazadnje.” Vlado malce premišljuje, nato pa odločno vpraša: “Ali mi jih prodaste?” “Prodam.” “Cena?” “Tisoč tolarjev.” “Plačam.” Vlado plača in poje ribje glave. Vendar mu neka misel ne da miru, zato vpraša možakarja: “Oprostite, koliko pa stane cela ribja konzerva?” “Osemsto tolarjev,” odgovori možakar. “Kako to, da ste mi prodali ribje glave za višjo ceno, kot je cena cele konzerve?” “Vidite, fosfor že deluje!”
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Meni se lojnice ne zdijo zamašene, če se mastijo. Zdi se mi, da jih ti želiš zamašit, da se več ne bodo.
Se je res tako razumelo? 🙂
Mogoče bi pa bilo treba pogledat, kaj se da spremenit pri prehrani in življenjskem slogu, da bo manj škodljiv za telo. Ljudje preveč težijo k zakrivanju napak, namesto, da bi jih odpravili. Kot naši cestni delavci. 🙂
Ti bi rada zdravila simptome, ne pa odpravila vzrokov, zato si tudi šla v lekarno k izobraženemu farmacevtu po šampon. Vso to pacanje na glavo in po telesu je škodljivo, vsi šamponi, mila, barve, laki,… posebno še deodoranti (proti potenju!) Marko in On_ sta ti lepo napisala, da bi morala spremeniti prehrano, ker se verjetno prehranjuješ s preveč mastno hrano (zgoraj omenjaš čokolado), verjetno imaš tudi genske predispozicije za tako presnovo, da se ti to bolj izraža na koži. Načeloma se lasje morajo mastiti, da bi zaradi tega ostala brez las, ne vem, če ravno drži, preveč suhi lasje se spet cepijo, lomijo oz sploh ne zrastejo v dolžino, dolg las se recimo v špice nikoli ne masti, kar je seveda slabo. Če s ti farmacevtski zvarki tako ljubi, pojdi po hormonske (kontracepcijkse ) tablete, to je en pozitivnih stranskih učinkov kt, da imaš lepšo kožo, ki pa po mnenju mnogih (tudi in predvsem stroke, torej farmacije in medicine, ne pa ekonomije!) ne odtehta vseh negativnih.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.