lažna diploma?
Kaj pa legalne diplome, po katerih prav tako nič ne veš kot prej? V glavnem da guncaš štiri leta faks.
Npr…. Firma me je poslala delat izpit za traktor :))). Na tem tečaju niti enkrat nisem peljala traktorja. Ker imam certifikat, da imam izpit za traktor opravljen, me lahko firma gladko malo zadolži, da opravim kakšno delo z omenjenim vozilom. In če odvrnem… Worst case scenario: da me želijo vržt iz službe, mi rečejo samo eno tako stvar, ki jo bom jest zavrnila, ker je ne morem opravljati, čeprav imam zato papir, pa grem lahko gladko…
Ne samo, da so problem ponarejene diplome (ker gre pač za trenutno afero), potrebno se je vprašat nasploh, kakšne so naše šole, ki bi morale omogočati svojim učencem izkušnje. Zato pa se potem zgodi taka stvar kot se je s ponarejeno diplomo. Želeli so nekoga z izkušnjami, ki ni imel papirja. Oz. poznali so se med sabo, pa niso mogli dobr razpisa napisat, ker je delovno mesto zahtevalo visoko izobrazbo.
Ma saj Gea kolidž je isto sranje. Ustvarjen je bil zato, da so nekateri funkcionari na hitro prišli do papirjev. Mislim, ne vem zakaj se čudite sedaj nad eno ponarejeno diplomo, če so ustaverjeni temelji za take stavri.
Forum je zaprt za komentiranje.