Najdi forum

Lazanja

Rada bi naredila lazanjo in sicer samo s šunko in sirom. Sedaj pa ne vem ali naj poleg bešamela dodam tudi paradižnikovo omako?
Za vse vaše ideje bom hvaležna!
LP

Če vam ustreza, zakaj pa ne? Lahko pa narediš polovico s paradižnikovo omako, polovico pa brez.

Delam jo navadno brez bešamela in nam je bolj všeč.
Lp

majdaA zanima me kako narediš lazanjo brez bešamela. Ali plošče že prej skuhaš?
Lep pozdrav mams

Jas skuham plošče že prej in v vodo dodam malce olja, da se ne sprimejo. namesto bešamela pa polijem s DUKAT smetano (lahko tudi smetano s parmezanom).

Namesto bešamela dam paradižnikovo omako.

Poročilo: dala sem bešamel in paradižnikovo omako, začinjeno z origanom. Bilo je sočno in odlično in vsekakor vredno ponovitve!
LP

Vzamem plošče od barille in jih ne kuham. Nalozim jih v jena posodo in gor gre ena plast mase iz mletega mesa, paradižnikove omake in zelenjave, ki mi pride pod roko. Osnova mi je bil recept s kulinarike.net – lasagna na hitro. Prvič sem se ga več ali manj držala, zdaj jo delam vedno s kakšno drugo zelenjavo (bučke, melancani, paprika, grah, stročji fižol…).
Lp

Kdor ne mara bešamela (in paradižnikove omake), lahko lazanjo zalije s kislo smetano (mogoče razžvrkljano z jajčkom, kot za narastke ali popečene palačinke). Seveda pride v poštev tudi smetana za kuhanje, Dukatova je omenjena zgoraj.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close