Najdi forum

Lazanja

Živjo. Že pol leta se trudim narediti dobro mesno lazanjo pa mi nikakor ne uspe.
Mi lahko kdo napiše recept?
Hvala

Hej! Toliko receptov je bilo ze napisanih. Verjetno bos nasla kaj zase.
Vpisi v iskanje lazanja ali pasticcio in bos nasla. Daj za eno leto in pol nazaj.
Lp

Hej Babi, ne gledaš naših vrlih politikov ? ;-)).

Ena lazanja bi tudi meni pasala, pa ne bo nič do nadaljnega…

Babi, bi te vprašala za mnenje. Popoldne sem naribala korenje in ga sedaj v sušilniku “matram”. Zdi se mi, da ne bo suh dokler bom še pokonci, kaj meniš lahko s sušenjem nadaljujem jutri popoldne ali bo fajn narobe če bo na pol posušen čakal ? Če si še online bi te prosila za mnenje, če pa nisi pa bo kar bo ;-)).

LP

Hej, Sonce! Pisem v vnukovi sobi( bivsi hcerkini – se kregata), kjer je manjsi TV sprejemnik. Sem jim kazala hrbet, nekaj tudi slisala:)

Susenje? Jaz skoraj vse susim ponoci. Nastavim na dolocen cas. Kaj ne bi poskusila tudi ti? Ce pa noces tvegati, bi jaz pladnje razstavila iz susilnika in naj na zraku korencek pozaka nadaljevanje ” matranja”. Mu ne bo nic hudega:)

Sem malo zalostna; eden od mackonov ima vrocino. Je ze dobil antibiotik.
Upam, da bo jutri spet zivahen muc. Me pa ves cas postrani gleda, ker sem ga peljala k vet. Zdravi muc je sel zraven ves happy!

Eno lahko noc Babi

Tako jo naredim jaz ( za dva odrasla in dva otroka ):

na olivnem olju prepražim drobno narezano veliko čebula ( ali dve ), dodam 30 dag mletega mešanega mesa in ga med praženjem dobro razdrobim. Nato dodam vsaj dve zrni česna, solim, popram, bazilika in oregano in predno zalijem dodam še precej paradižnikove mezge ( vsaj 3 žlice ), poleti pa sveže paradižnike, samo, da potem traja precej časa, preden se razpustijo in voda izhlapi. Ponavadi noter naribam še kak korenček, da ta mala dva pojesta še kaj zelenjave. Cmarim, dokler voda precej ne izhlapi, nato dodam še peteršilj.

Medtem naredim bešamel, na 5 dag masla ali margarine dam 5 dag moke, zalijem z mrzlim mlekom, mleko dolivam postopom, priti mora gost bešamel, v katerega vmešam veliko sita ( po okusu ).

Nato sestavim lasagno z Barillinimi lasagninimi listi. Prvo bešamel, testo, meso, bešamel, testo itd, na vrhu samo testo, bešamel in veliko sira. Pol ure v pečici na 180- 190 st. in je prima.

Že nekaj časa iščem Barilla liste za lasagno, pa jih ni na voljo ne v Intersparu ne v Mercatoju. Ker sem imela še nekaj zaloge, nisem spraševala, če jih več ne delajo ali trgovine ne nabavljajo, sedaj bo pa treba v akcijo. Saj je Spar znamka, a te je treba kuhati.
Lep dan!

Čudno, nisem opazila pomanjkanja.

Drugače jih ima tudi Mlinotest oz. ena od naših firm, enako so takšne, da jih ni treba kuhati. Enkrat sem jih poskusila (podpirajmo domačo industrijo, ali ne), so čisto v redu. No, priznam, da še naprej kupujem Barilline, vendar če jih ne bi bilo, bi mirno vzela te.
Pozrav, Mimi

Zgoraj sem pozabila napisati, da jaz delam lazanjo po receptu na kulinariki. net – “Lasagna na hitro”. Ta mi je všeč zato, ker je brez bešamela. Po odkritju tega recepta bešamela ne delam več.
Lp!

Tudi jaz delam lazanjo po receptu, ki je na Mlinotestovi škatli (probala tudi Barillo, pa ni nobene razlike, le Mlinotest je par tolarjev cenejši, pa še domač je, kot pravi Mimi N: podpirajmo domačo industrijo), samo krenčka ne dam, ker se mi ne ljubo tako dolgo mesa pražit. Bešamela naredim iz cele L mleka, moji imajo radi sočno varijanto, v meso pa dodam celo konzervo pelatov. Namesto parmezana pa mocarelo (je malo lažja), no, ampak osnova je pa res recept iz Mlinotesta. Včasih meso prepražim že prejšnji dan, pa bešamel tudi, je drugi dan hitro pripravljeno. Bom pa poskusila še recept brez bešamela, kot je omenila majda.

Mi smo ravno po dopustu pomazali skrito zalogo lasagnje (skrinja), naredila sem 2 pred kakšnim tednom, eno smo zmazali takoj, druga pa ta vikend.
Nisem uporabila kupljenih listov, ampak sem jih naredila sama, ker me je strojček za valjanje testenin pustil na cedilu, sem jih razvaljala na roko, vmes sem jih vseno malce pokuhala, uporabila sem tudi bešamel in parmezan, ker se mi zdi, da je to bistvo originalne lasagnje, pa moja mama jo je vedno tko delala in zdaj jaz to nadaljujem….(nostalgija)
…………… zakaj sem sama naredila testo, ker sem želela bolj tanke liste testenin……….domače so drugačme…..nimam pa nič proti kupljenim…….dal se mi je eno soboto mal packat……..pa moram priznat, da sem imela zelo hitro obe skupaj…..

kroki, a daš surovo v skrinjo? in koliko časa jo potem pečeš? Meni se te testenine nekako sfižijo zmrznjene, majo tako čudno konsistenco.

Moj trik za lazanjo je v pripravi paradižnika: NIKOLI mezge, vedno doma pripravljen šugo iz pelatov: sveže olupljene (ali iz konzerve, tu ni razlike) dušiš v široki posodi BREZ OLJA, z žličko sladkorja, dokler voda ne izpari, POTEM dodaš olivno olje in sol in šugo uporabiš za lazanjo, za špagete, za bučke, melancane itd. Finta je v tem, da je ohranjen okus dobrega olivnega olja, ki ga dodaš na koncu. Zaradi ločenega kuhanja ni nič bolj zamudno, saj meso pražiš istočasno, le dve kastroli porabiš, za to so pa stroji.
Jušno zelenjavo jaz naribam in pražim skupaj s čebulo in z mesom, na koncu šele zmešam s paradižnikom. A.

Tudi mene zanima, kako jo shraniti v skrinji in še v čem jo pripravljate? Mora biti za lazanjo poseben pekač?

Ali kdo ve, kako se naredijo čokoladni ježki, takšni kot jih kupiš v slaščičarni, trgovini,…

Jaz sem jo naredila normalo, pokrila s alufolijo in jo zmrznila, ni se poznalo na okusu in se je stopila na jezikih, naredila sem pa v modelu za pite tko 3 cm visoko, ker sem želela za 2.5 osebe, da ne bi preveč ostalo, prišlo je vsaka plast po 2, kar je ostalo pa na vrh. Pekla sem pol odmrznjeno najprej 15 minut na 130 C in potem še cca. 40 min. na 175 C (zunaj je bila dobre 2 uri in se ni ful preveč otajala).
Morda je okus testenin boljši, če prej prekuhaš ?- ne vem, naši se ni poznalo……….

Jaz pa v lazanjo naložim tudi liste topljenega sira, tiste za v toast in sicer jih naložim na bešamel in potem še na vrhu. Je zelo, zelo dobro. Za celo lazanjo sigurno porabim kakšna dva paketka (cca 3 plasti).

Hvala za odgovore. Pri moji lazanji je problem, ker pride meso zelo pusto oz se kar razdrobi. Če nimam časa za kuhanje velikokrat kupimv Šparu lazanjo, vendar pride sočna. Je pa v tisti lazanji za moj okus preveč bešamela pa še lističi so čisto mehki.
Kakšnem predlog kako narediti maso bolj sočno?

Mislim, da je slrivnost ” socnejsega mesa”, da ga zmesas z res dobro gosto paradiznikovo omako ( kuharica zgoraj). Tudi precej zdusene cebule pomaga.
Besamel?! Moz ne sme niti slisati te besede; naredim lazji besamel( zalit z juho namesto mleka) in umesam kar v paradiznikovo omako. Tako ga ne cuti. Zadnjo ploskev tudi namazem s tem, da se vse skupaj prevec ne izsusi.
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close