Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lasje po umivanju

Lasje po umivanju

Kaj naj naredim ker imam po umivanju zelo scufane lase, kljub subrini

Najprej skarje, vse uniceno mora stran.

Potem pa regenarator maska, tiste v skatlicah, ki so bolj kremaste in bolj ucinkovite.

Imaš  dolge ali kratke lase?

Men je frizerka narocila, ker imam naravni krep, kar pomeni, da bi lahko nosila izkljucno kratko frizura, ce bi bile na boljo samo skarje, naj si lase pred pranjem prepinem z oljem (lahko olivno), pustim vsaj pol ure (se bolje preko noci) in naj si sele potem umijem glavo po ustaljenem postopku.

Mi je delivalo vse skupaj mal gravz, ampak zanimivo…. Deluje ?

Odgovor na objavo uporabnika
Zanimvo, 07.10.2021 ob 12:52

Men je frizerka narocila, ker imam naravni krep, kar pomeni, da bi lahko nosila izkljucno kratko frizura, ce bi bile na boljo samo skarje, naj si lase pred pranjem prepinem z oljem (lahko olivno), pustim vsaj pol ure (se bolje preko noci) in naj si sele potem umijem glavo po ustaljenem postopku.

Mi je delivalo vse skupaj mal gravz, ampak zanimivo…. Deluje ?

Tudi jaz imam zelo suhe lase, tako suhe, da ko si zvecer natrem v lase olivno olje, ga do jutra popijejo in ni sledu o olju. Pa se barvam se zdaj.

Prvo so skarje! Ko se mi zacnejo cufat konice, so celi lsje krepasti.

Drugo,dober regenerator. Meni je bil fajn Syoss s keratinom, a se je letos pokvaril, sem probala od Loreala enega z olji in je fajn, si dm pa enkrat navaden regenerator, drugic pa masko in tako izmenicno. Zdaj sem kupila sampon in regenerator GlissKur s keratinom, nisem ga se probala, bomo videli, kaksen je.

Enih 3x na leto si dam zvecer olivno olje na lase, bi si veckrat, ampak sem malo nemarna in pozabim.

Na mokre lase dam negovalno olje in jih na pol posusim s fenom, tistim z ioni.

Ko vse to tako prakticiram, imam super lase, cim kaj izpustim, je vse skupaj en navaden krep, ze ce samo sampon zamenjam, je ze stala.

Če jih barvaš na svetlo -nehaj. Vsaj toliko, da se opomorejo. Nato stran kar je uničenih konjic. Potem pa kvalitetne šampone na osnovi olj, tudi naravne maske.

Jaz rada eksperimentiram in če dam svetlo barvo na konice imam hitro krepaste lase. Imam sedaj ravno svetle in to pomeni – 1x tedensko maska za regeneracijo (imam od Farmasi), potem umivanje in kvaliteten balzam ter na koncu še olje za konjice, ki ga ne izpiram. So lepi ampak je očitna razlika ko jih barvam na svetlo kot pa ko so temni.

Hecno, nekateri se pa ubadamo z mastnimi lasmi in da bi kakšno olje gor dala je podobno znanstveni fantastiki. No, še huje je, ker so obenem tudi tanki in malo jih je in izpadajo. No, ja, vsaj pri 50-ih skoraj nič še niso sivi.

Od dm-a šampon v tubi za poškodovane lase, je najboljše kar se je zgodilo mojim lasem.

Pa maska za lase v modri škatli iz Eurospina!!

Sem poskusila vse kar je na tržišču, tudi vse najdražje v repertoarju!

Barvam se na blond in po tej kombinaciji imam lase kot nove, bi se reklo.

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz vem, 07.10.2021 ob 17:47

Od dm-a šampon v tubi za poškodovane lase, je najboljše kar se je zgodilo mojim lasem.

Pa maska za lase v modri škatli iz Eurospina!!

Sem poskusila vse kar je na tržišču, tudi vse najdražje v repertoarju!

Barvam se na blond in po tej kombinaciji imam lase kot nove, bi se reklo.

Olje za lase imam iz Eurospina, prej je bilo eno laneno, najboljsi produkt ever, a so ga zamenjali z enim drugim, ki je tudi ok, v bistvu za par € je enako kot tisto za 20. Ampak tisto laneno olje za lase, uf, tisto je bilo pa nad-olje…

Maske nisem nikdr kupila pri njih, jo bom pa probala. Dokler niso pri Syoss zamenjali emblze, mi je zadostoval njihov regenerator, zdaj moram uporabit masko na vsako drugo ali tretje pranje.

Tole mislis:

Akcija

Ce prav vidim, je zdaj celo v akciji

Ja, to

Preveč vsega na laseh in lasišču in ne pridejo k sebi. Najprej obisk frizerja in krajšanje las in naj ti nič ne šprica z lakom, gelom, pa olje in te zadevšne. Ne umivaj jih cca 10dni, v tem času prenehaj z uživanjem sladkorja (v vseh oblikah),  mlečnih in mesnih izdelkov. Nabavi krtačo iz naravnih ščetin in vsak večer si skrtači lase. Prenehaj z uporabo fenov in navijanja, likalniki so itak off.

Nabavi zelo blag šampon breza ali kopriva (pa ne od Jonsona, ki so ultra agresivni) in prenehaj z uporabo balzamov, ampak si nabavi kakovostno masko za lase, ki jo uporabiš na koncu vsakega pranja namesto balzama – vsaj 10min jo moraš imeti na laseh.

Če zdržiš pranje na 10 dni in tako prehrano vsaj 1 mesec, boš videla razliko;)

Lase ne peri z zelo toplo vodo. Bolj z mlačno. Balzam pusti gor 3-5 minut in speri z mrzlo vodo ne ledeno.

Prehrana tudi igra svojo vlogo.

Stres pravtako.

https://www.mimovrste.com/lasna-kozmetika-dodatki/revlon-luniq-one-all-in-one-10-v-1-150-ml

100 posto deluje. Namesto balzama. Lasje sijoči, urejeni, nič štrenasti. Preverjeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close