Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style lasersko odstranjevanje dlak

lasersko odstranjevanje dlak

Opravila sem 10 postopkov odstranjevanja dlačic na obrazu. Razlika je opazna. Dlake so redkejše in tanjše. Vendar se znova in znova ponavljajo. Ali naj vstrajam naprej ali pa je to proč vržen denar?
Sem pa imela kar precej močne dlake, posledica puljenja in britja.
Hvala za nasvet.

Predlagam ti,da vprašaš kar tam,kjer so ti postopek izvajali,kakšne imajo izkušnje pri drugih.

kaj ni tako da ce si dlake pulis potem ratajo tanjse ne pa močnejše?

Odvisno na kakšen način se jih odstranjuje-pri nekaterih postopkih se stanjšajo,pri drugih pa se lahko ojačajo.

ali se če jih puliš s pinceto ojačajo? Kaki pa so načini puljenja pri katerih se dlake še ojačajo. Hvala za odgovor

Pinceta niti ni tak problem,vendar če je dlak veliko lahko rabiš tudi veliko časa,da jih odstraniš.Problem je predvsem britje.

Tudi jaz sem opravila približno 10 postopkov laserskega odstranjevanja dlak na obrazu. Moja opažanja so enaka kot tvoja. Dlake so svetlejše tanjše, zrastejo kasneje kot pri odstranjevanju z voskom, se pa znova in znova pojavljajo. Brila se nisem nikoli pa imam kljub temu velike probleme s poraščenostjo. Za laser sem se odločila le po obrazu, saj je postopek drag in tudi ne tako učinkovit, kot bi človek pričakoval.Tudi sama sem v dilemi ali naj sploh še vztrajam.
Moti me, da v medijih krožijo zavajajoče informacije o uspešnosti postopka.

Če imaš še kaj več izkušenjk se prosim oglasi.

Popolnoma enake informacije imam o tem, s tem, da sem bila sama že 15x. In 10 x plačevati po 30.000,00 sit, sedaj pa 5x po 15.000,00 sit je…luksus. Ki si ga pač lahko in hočem privoščiti, ČE bi vedela, da nekoč bo…bolje. Je pa problem, da se mi začnejo dlake pojavljati drugje, npr. na ličnicah…ali ob ušesu, s čemer prej nisem imela težav (“samo” brki in brada).
In kje ste opravljali posege?
Sama v Ljubljani na Parmovi…pri dr. Adamičevi (oz. njenih študentkah medicine), ki sicer v medijih vse lepo in prav; tam pa je dosti bolj…vzvišeno nedostopna.

Živjo!

Tudi mi smo za salon, ki ga bomo šele odprli, kupili malo novejšo različico laserja-IPL (Intensive Pulsed Light), ki deluje na podlagi fototermolize. Pomembno je vedeti, da ti posegi bodisi z laserjem ali z IPL-om niso nikoli trajni oz. večni, kar pomeni, da se bodo dlakice ponovno pojavljale, vendar v stanjšani obliki in bolj razredčeno. Zato je pomembno, da ti osebe, kjer se odločiš za opravljanje storitev povedo, da bo po končanih tretmajih potrebno 1-2 krat letno ponovno prihajati na tretmaje, kjer pa mora biti cena precej nižja od začetnih tretmajev. Raziskave so pokazale, da po 8 tretmajih trajno odstranimo 80% dlak. Ta pojem trajno pa vendarle razumi kot možnost, da se bodo po dločenem času, predvsem, na predelih, kjer se boš zopet zvtrajno brila, nekatere od teh že odstranjenih dlak ponovno pojavike. Menim, pa, da je korektno, da bi te na te stvari, preden se za tretmaje odločiš, informirali pač tisti, ki so ti tretmaje prodali.
LP Iris

Hmmm tole je pa res dobr za premislt. Jst bi tud šla, čeprav ne vem še kam ampak če maste ve takšne probleme?!!! A ste mele bolj močne, črne???

Živjo,
tudi sama imam velike probleme z dlačicami. Naredila sem majhno raziskavo in odkrila, da v Sloveniji uorabljajo le diodne laserje, ki so cenejši, slabši in imajo stranske učinke. Sama bi se odločila za Alexandrit laser.

Mislim, da v Sloveniji ni tega laserja. Diodni laser pa si lahko kupite tudi na e-bay strani že za 50 dolarjev ali pa na uradni EPILA strani za 150 dolarjev, kar je cena nekaj tretmajev v salonu.

Mogoče bom kaj našla v Avstriji ali na Nizozemskem in lahko gremo za prvomajske praznike na tretma :o)

LP,

Petruska

Zanima me, če je Diodni laser res učinkovit? kakšne so vaše izkušnje ga. Petruška, če ste ga seveda kupili?

Mene pa zanima, koliko je ta Diodni laser, o katerem je pisala Petruška, zares učinkovit…;če ste ga nabavili, kakšne so vaše izkušnje? Hvala za odg.

Ojla!
Tudi sama razmišljam o laserskem odstranjevanju dlačic. Sem pa poslušala 1x v eni oddaji, da se dlačic po obrazu ne da trajno odstranit ker je to hormonsko pogojeno, najdlje naj nebi zrastle približno dve leti. Na drugih predelih pa naj bi jih bilo možno odstraniti za zmeraj. Seveda je odvisno od laserja. Slišala sem informacijo, da naj bi bil nekje v sloveniji tudi laser, ki lahko deluje na porjaveli koži. Morda kdo ve kateri kozmetični salon ga ima??? Lp;-)

laser, ki deluje tudi na porjaveli kozi ima kozmeticni salon beauty center v novi gorici, polona mozetic
041 760 421
deluje tudi v tolminu in kopru

Ima kdo izkušnje s salonom beauty center v novi gorici na področju laserskega odstranjevanja dlak?
Vse informacije so dobrodošle!

Lepo pozdravljena dekleta!

Dandanes so dlačice en velik proble, nočna mora skoraj da že vsake ženske. Ampak tehnologija nam gre kar fino na roko, tako da obstaja že veliko načinov kako se znebiti te nadloge. Od cenejših in manj trajnih metod, do dražjih in trajnejših ali celo trajnih metod. Tiste kratkotrajne nas ne zanimajo, ne? Trajno odstranjevanje dlačic pa se izvaja z različnimi laserji in z ipl sistem z elos tehnologijo. elos™ je prva in edina tehnologija, ki hkrati združuje energijo bipolarne radio frekvence (RF) in optično energijo. Je najučinkovitejša metoda odstranjevanja vseh vrst dlačic ravno zaradi te kombinacije radio frekvence in optične energije. Barvilo v dlačici (melanin) absorbira to optično energijo in se na mestu rasti dlačice pretvori v visoko temperaturo in s tem uniči lasni mešiček. Ker pa, poleg optične, deluje še usmerjena radio frekvenčna energija (usmerjena je s toploto in gre tja, kjer je zagrela optična energija), so rezultati tudi na tistih dlačicah z manj barvila (dlačice v fazi sivenja ali svetlejše dlačice in rdeče dlačice). Ko je korenina dlačice enkrat uničena, je uničena z vselej. Lahko, z leti, nastane nova dlaka, ampak je ta, novozrasla dlaka, neodvisna tega, ali ste ve to področje brile, voskale, depilirale ali epilirale na kakršenkoli način. Tudi če je dlaka hormonskega izvora, z uničenjem mešička uničimo tudi dlako. Pri hormonih je problem ta, da s časom res zrastejo nove dlake. Ampak če jih ne bi poprej trajno odstranili, bi jih bilo potem še več, zato se morda zdi, da zrastejo nazaj.

Je pa tako, da tudi ipl z elos tehnologijo ni vedno učinkovit. Dejstvo je, da obstaja 1% neodzivnikov. Le-tem ni trajne pomoči. Je pa razlika tudi v tem, ali je aparat namenjen in narejen za kozmetične salone ali pa za medicinske centre. Medicinski so močnejši in individualno nastavljivi, s čimer lahko dosežemo optimalen učinek. Je pa tudi res, da je treba na predelu obraza posebej paziti, saj si ne želimo kakšnih opeklin ali rdečic, ne?

In res samo en pomembnejši napotek, pojdite v medicinski center in ne v kozmetični salon. In seveda, najmanj boleča in najučinkovitejša metoda je IPL z elos tehnologijo, ne laser. Ni slabši, ampak prav za dlačice je IPL z elos tehnologijo boljši.

Veliko sreče pri odločitvi!

Sem opravila lasersko depilacijo v salonu CAT…veliko bikini linijo in noge. Oboje super fino – res je enkraten občutek, ko nimaš nobenih dlačic več.

ojla,

tudi moje izkušnje z laserskim odstranjevanjem dlak so podobne.S klasičnimi ipl laserji so bili rezultati sicer vidni vendar so mi po petih terapijah dlačice še kar rasle in rasle.Tako sem preizkusila tudi elos tehnologijo in lahko povem, da je elos zares bolj učinkovit.Opavila sem pet terapij in dlačic praktično nimam več (brki in brada).Pohvalila pa bi tudi prijazno osebje salona (Lipofit) kjer so terapije izvajali.

Se strinjam.
Zelo dobri rezultati z Elos tehnologijo in sicer na bikini predelu in podpazduhe. Hitro, varno in učinkovito.

prebiram forumska mnenja pa ne morem verjeti, da se res nihce ne poglobi v to kaj ”kupuje” za drag denar. Saj so tudi forumi na spletu v anglescini, pa strokovni komentarji, izvlecki iz clankov o temi odstranjevanja dlak.
ce drugace ne gre se pa pogleda kako to delajo npr. v New Yorku v salonih in dermatoloških ordinacijah – s kom delajo, kaj uporabljajo, koliko stane, kakšni so uspehi. Ok, imam profesionalno deformacijo zaradi svojega poklica pa razumem fiziologijo odstranjevanja dlak strokovno ampak to ni ovira za ostale da si pogledajo kaj res deluje, in kaj je navadna prevara. IPL ( Intense Pulse Light) odstranjevanje npr je navadna prevara. Sicer poškoduje genski material v lasnem mešičku toda tega lahko poškodujete če se spečete z navadnim likalnikom pa vam na tem mestu vsaj dva meseca ne bodo rastle dlake. Laserji definitvivno delujejo saj je njohova tarča melanin v lasnem korenu. Za tako selektivno termolizo je primerna valovna dolžina okrog 800 nm (Infra rdeča svetlova) velike jakosti. Zakaj?? Tud to se najde na netu pod Laser Absorption and Tisue Penetration, kjer je od ameriške agencije FDA (Food and Drug Agency) izdelan diagram penetracije za posamezne valovne dolžine in vpliva na posamezne sestave kože npr Voda, melanin, hemoglobin, oksihemoglobin, proteini kaže pa tudi t. im scattering (sipanje) valovne dolžine v tkivu. Melanin ima glede na hemoglobin in glede na vodo ter sipanje najboljše razmerje pri ca 800 nm. Zato so najprimernješi laserji ki proizvajajo to valovno dolžino v veliki jakosti in na veliki površini (vsaj 1 cm2 naenkrat – zaradi sipanja svetlove in s tem izbgube intenzivnosti) Potrebne so energijske gostote (pri ca 800 nm) ca 30 do 50 J/cm2 za trajno odstranjevanje dlak (odvisno od tipa kože – Fizzpatric 1 do 5). Vem da so v sloveniji laserji tega tipa zato jih je treba poiskati. Kot vem sta v Sloveniji dva tipa od teh laserjev in sicer Lumenis LightSheer in Asclepion MedioStar, ki zadovoljita te kriterije. Sicer pa je moje skromno mišljenje. če na obrazu dlake ne zginejo po 8 tretmajih, na nogah, pazduhah, hrvtu in bikiniju pa v 4 do 5 tretmajih potem zahtevajte denar nazaj. ocitno so vas prevarali (nekaj moznosti je da ste nonresponder (laserski tretma ne vpliva na vas) ampak teh je po kriterijih v svetu samo okrog 7 % ( odvisno od tipa kože ) Da bi bili med temi je majhna možnost.
Če pa želite še naprej plačevati za ”blažev žegen” potem pa kar naprej. samo da se denar vrti in tudi če niso vsi zadovoljni. Vse home made ”laserske” aparature spadajo med zadnjo definicijo. Vsak ki odstranjuje dlake z laserjem viskoke energije MORA pokazati certifikat, da je za to usposobljen in izšolan. Naj vam bo to vodilo k razumevanju te tematike

Sama se že dolgo odločam za lasersko odstranitev dlačic, vendar še nisem zbrala poguma, saj sem od nekaj prijateljic slišala da je tretma precej boleč. Zdaj pa sem našla v oglasu, da imajo v kristalni palači v btcju healthness kjer ponujajo lasersko odstranjevanje dlačic popolnoma brez bolečin. Ker se želim prepričati če je tretma res brez bolečin me zanima, če je mogoče katera že bila tam in preizkusila laser??
Hvaležna bom za karkšnekoli informacije.

Pozdravljene,

zanimiva debata okrog laserskih terapij. Predvsem je pomembno ko se odpravljate na lasersko terapijo, da se pozanimate koliko je laser star, kakšen lase, ker vsaka kozmetičarka na žalost nima toliko sredstev, da bi menjala laserje hitro kot se menja tehnologija. Stari laserji in cenejši kot ste tudi same ugotovile predvsem ne zaznavajo svetlejših dlak, zato so prvi postopki uspešni in potem vedno manj. Elos tehnologija je to težavo odpravila in bi jo tudi jaz priporočila oz laserje, ki delujejo tudi na porjaveli koži, pomeni, da drugače zaznavajo dlačice in so učinkovitejši.
Moje mnenje je, če 10 terapij ne zadostuje, potem to ni pravi tretma za vas in je potrebno poiskati drugo rešitev.

Za dodatno zaustavljanje rasti dlačic bi priporočila profesionalne encimske kreme za zaviranje rasti dlak, ki so zlasti primerne kot kombinacija po depilaciji vseh vrst, celo za moške brade.
Encimske kreme iz lekarne niso tako učinkovite kot profesionalne, ki imajo posebne aktivne proteolitične encime.

V kolikor imate slabe tanke dlačice, ki so še ostale od laserskih terapij ,le te odstranite z sladkorno pasto, po kateri vam nanesejo encime – saloni z Epiladerm Sistemom (www.epiladerm.si). Še posebej primerno za tanke svetle dlačice.
Podobna je tudi depilacija z voskom in nanos encimov. Take depilacije so po redni uporabi
(12 16 mesecev) primerljive z laserjem a veliko cenejše.
Mešički so lahko v mirovanju več let zato se dalčice pojavljajo ponovno, tako da ni 100% depilacije.

Jaz svojim strankam vedno priporočim kombinacijo terapij za različne dele telesa, ker se dlačice različno obnašajo na različnih delih in osebah.

Simone Godina
Beauty Coach
AntiageDermoLab antiaging svetovalni centri
Ljubljana, Portorož
040 291 165
Facebook: Antiagedermolab

Pozdravljeni

tudi sama se odločam o laserski odstranitvi dlak ( trebuh in roke). Zanimam pa me tudi tale profesionalna krema katero ste omenili,. Zanima me kje so jo da dobit? Mogoče preko zdravnika in napotnice ?

Najlepše hvala za odgovor.

Lp

mene pa zanima vse tiste ki ste to že sprobale…ali je postope (laser/elos) boleč,oz kakorkoli pekoč?

jaz sem precej občutljiva….tako, da če to boli pri meni odpade ta varianta 😉

prosim če lahko delite kako izkušnjo…hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close