Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek laserska operacija dioptrije

laserska operacija dioptrije

Mogoče ne sodi ravno na ta forum, pa vseeno prosim za pomoč.

Zanima me, ali je bil kdo od vas na laserski operaciji dioptrije. Želela bi vedeti ali ste z izidom operacije zadovoljni, kakšna je bila dioptrija pred op. in kje so poseg opravili.
Najlepša hvala za pomoč :-))

Aleksandra

Ja, moj oče je bil. Stanje je bistveno boljše. Je brez očal, le za delo z računalnikom uporablja očala. Prej je imel dioptrijo okoli 4, zdaj je nima. 🙂

On je zelo zadovoljen.

Malo se mešam v temo, pa vseeno: ali se da zvedet, kje je bil in koliko je tvoj oče plačal za to operacijo?

Jaz sem bila pred tremi leti na laserski operaciji oči v Žalcu pri Irman. Plačala sem petsto tisoč za obe očesi. Pred operacijo sem imela dioptrijo 3,75 in še cilinder. Dr. Irman mi je perfektno izboljšal vid. Res je veliko denarja vendar, če gledaš dolgoročno (očala, leče, čistila za leče itd.) se zelo splača. Vprašanje je tudi, če ti oko prenese leče. Razlika po operaciji je ogromna. Nekdo, ki nikoli ni imel problemov z vidom, ne more razumeti sreče, ki jo občutiš, ko “VIDIŠ”.

saj mi lahko rečeš, da sem trapasta, ampak… 500.000 za obe očesi ali po toliko na eno oko? Res bi rada vedela. 500.000 bi še sfolgala, miljončka pa ne…
fajn, da si napisala za cilinder, tudi jaz ga imam, to torej ni ovira…

Ja, Alya je vse povedala. Tip obvlada in res se splača it k njemu. Najprej pa morš itak na informativn pregled, da ti sploh pove ali si primerna ali ne. Garancija je cca. 10 let, potem pa se dioptrija začne poslabševati.

Oče je bil že pred leti…mislm, da leta ’99. Dal je okol 350 tisoč za eno oko. Na drugem ima le 05 zato ga ni dal operirat.

V enem dnevu si fertik. Pol pa en mesec sončna očala, brez računalnika, TVja in tako naprej….potem pa veselo na delo.

Ni vse zlato, kar se sveti. Pri nizkih dioptrijah je poterbno biti pazljiv, saj lahko so stranski efekti (določen odstotek operacij) hujši od nošenja očal.

Žal le v angleščini:
http://www.surgicaleyes.org/
http://www.geocities.com/davey2032/frame.html

Ja, sej podpišeš, da si se sam odloču in da sam nosiš posledice. Zato pa je potrebno izbrat dobrega zdravnika in mu zaupati.

Tudi jaz sem bila pri dr. Irmanu v Žalcu. Ga ful priporočam. Stane cca. 500 tisoč za obe očesi. Dioptrije sem imela ful velik (beri minus sedem) pa tud cilindre sem imela.
In danes… vidim brez očal ali leč 100%! Že trkam na les…

Koliko pa je tvoja dioptrija in cilinder? Tudi jaz sem bila leta 97 na operaciji.Imela sem visok cilinder in dioptrijo.Z operacijo sem zelo zadovoljna vendar se mi vid vseeno slabša,toda imam pa 90%vida,prej pa 60-70%,kar je velika razlika.Kar korajžno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close