Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Lariam v Indoneziji

Lariam v Indoneziji

Še 10 dni in odhajava v Indonezijo. Cepljena sva – in sedaj imava vsaj 15 let mir. Je pa en problem in sicer z antimalaričnimi tabletami . Lariam. zdravnica nama je predpisala Lariam in sedaj čedalje bolj berem o njih …bolj me je strah..stranski učinki znajo biti hudičevi…kakšne so vaše izkušnje s temi tableti in ali obstaja kaka alternativa-,…..
hvala in lp

O Lariamu je bilo tukaj že ogromno napisanega. Klikni zgoraj “Iskanje” in vpiši Lariam….

Če se bosta vsaj tisti dan v tednu vzdržala alkohola, ne bi smelo biti posebnih težav. Osebno sem pojedel kar nekar rund teh tablet pa nikoli nisem imel težav. Je pa žal tako, da stranski učinki tablet še vedno niso niti malo primerljivi s škodo, ki jo lahko povzroči malarija.

Ja, no takole…pred leti sem v Afriki staknil malarijo, ker seveda nisem jedel tablet in ko sem čez 3 leta zopet odšel skoraj po isti poti sem jo,nebodi ga len zopet fasal.Le da sem tokrat jedel Lariam. Da tudi za zdravnike se je zdelo malo nenavadno
No stranski učinki tablet pa so bili zelo neprijetni in bi danes kljub vsemu (najverjetneje ) tvegal bolezen, kot pa ponovno celo pot driskal, kuhal in sopihal…Je pa res da sem imel v obeh primerih srečo saj so bolezen hitro odkrili in še ni prešla v najhujše.Sem pa bral da če te dobro zagrabi da je zelooooo hudo..
Takšne pač so moje izkušnje, odloči pa se sama.
Vsekakor pa ni računati na srečo ki sem jo imel sam.
Ali pač…
lp

jaz nisem imela s temi tabletami nobenih težav, niti nisem imela nekih očitnih stranskih učinkov, niti nisem staknila bolezni. Aja, pa še neodgovorno z moje strani-tudi alkohola sem na poti spila kar precej poleg tablet 🙂
Boš se morala sama odločiti.

Hvala za informacije. tablete bom jemala….baje zna bit še bolj hudo, če stakneš malarijo….jure ti si bil verjetno med srečnimi….upam pa seveda na najbolje…kar bo pa bo….

Za Indonezijo obstaja tudi alternativa: tableti Paludrine + Resochin (nekako tako). Cena je ista, jih pa moraš jemati vsak dan! Z njimi nisem imela nobenih težav, z lariami pa kar nekaj (predvsem želodčnih). Uživajta v Indoneziji, je fajna država! LP Maja

Aja pozabil sem povedati tudi da takrat ko sem jih jedel sem zagotovo kdaj pozabil nanje (mogoče kake 3 vse skupaj),pa tudi to je res da stranski učinki ne delujejo na vse enako.
Kar jemlji jih pa vso srečo.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close