Najdi forum

Caw, od brata sem nasledil laptopa, kar mi je trenutno glede na financno stanje vec kot dobrodoslo, rad pa bi dodal RAM…

Imam DELL Inspirion 5100 z 256 MB 266 MHz rama in bi rad zadevo upgrejdal…

Prostora imam za 2x SODIMM 512MB (torej MAX 1GB rama), najhitrejša hitrost RAMA, ki jo podpira je 266MHz.

Moja vprašanja…

1. Ali se kje sploh še dobi tako počasen (266MHz) RAM???

Kolikor so meni povedali, dam lahko notri hitrejši RAM, pa bo avtomatično potem delal na 266 MHz???
Neumno se mi samo zdi kupit 667MHz RAM, ce bi lahko dobil ceneje 266MHz RAM – glede na to, da mi tok hiter nic ne pomaga.

2. V primeru da dam notri recimo 512MB rama (hitrejšega od 266MHz) – ali lahko skombiniram v enem slotu tanov hitrejši ram in pustim v drugem slotu tastar ram – tako da bi imel 768MB RAM-ma….
Teoretično in logično bi tastar RAM delal pri svojem maximumu (266), tanov hitrejši pa bi delal omejeno na 266 MHz???

Pa prosim brez komentarjev, nej zadevo stran vrzem in kupim nov laptop :))) ….zaenkrat to ni opcija!

Hvala za odgovore!

stopi do servisa, če boš sam prčkal z rami in vtikal not pa ven, boš še kaj skuril. Itak se na splača rama kupit, dokler ne veš, kako se bo ujel z mašino. Na servisu lahko sprobajo starega in novejšega in vse lepo potestirajo. To ti predlagam, pa boš zadovoljen.

Kolikor je meni znano, ne moreš ramov kar vse povprek kombinirat. Mislim da tudi novi rami ne pašejo na stare slote. Oziroma pri vseh teh kombinacijah je možno da računalnik ne bo delal dobro ali pa bo zmrzoval, se ugašal,…

Zato je najbolje da se oglasiš na kakšnem servisu ali pa poiščeš na bolhi kakšen star ram in ga zmontiraš!

Ja, če ti celo ne podpira samo do 512 MB !

V navodilih piše do 1GB (2×512)…

Boc si morda iz Lj.? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close