Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice laos in kambodza

laos in kambodza

Konec februarja se odpravljam na Tajsko. Priletim v Bankok, kjer si nameravam uredit vizo za Laos in Kambodzo, nato pa proti severu Tajske do Chang maja in v Laos.

Kaj mi lahko kdo svetuje kaj se splača ogledat v Laosu? Tam bom ostal 14 dni. Kakšne so kaj cene v Laosu?Kaj se da uredit viza na Tajsko-Laoski meji ali je boljše, da se jo nabavim v Bankoku?
Iz Laosa pa grem še za 14 dni v kambodzo. Rad bi si ogledal delto mekonga. Kaj se še splača ogčedat v Kambodzi?

Zanima me, če ima kdo izkušenj z pridobitvijo kamboške vize na laoško-kamboški meji?
Za konec pa še 2 dni Bankoka.

Kaj mi lahko kdo da kakšne informacije iz prve roke?

Zanima me kaj se kaj splača kupit v bankoku? Kakšne so cene dia filmov v Bankoku?

Kolko denarja morem vzeti zraven, če imam v načrtu low boudget? Celotna pot bo trajala 40 dni.

kaj se morem cepit proti čemu? kaj pa malarija?

lp
zoki

Pozdravljen!

10. novemra sem se vrnil z vandranja po Tajski in Kambodži, zato ti lahko dam kakšen nasvet (ki ga lahko upoštevaš, ali pa tudi ne).

Vize lahko najceneje in najhitreje urediš na meji. Malce se pozanimaj o cenah, ker te lahk tudi na meji “nategnejo”.

V Chiang Maiju je cool bungee jumping (7500 SIT), najcenejši tajski boks na Tajskem, definitivno pa je greh izpustiti trekking po džungli.

V kambodži pa ne smeš izpustiti Angkor wata (spada med sedem čudes sveta) in obalnega letovišča Sianohvill. Tu je vse zelo, zelo poceni, ljudje pa so nadvse prijazni.

Če te še kaj zanima v zvezi s Tajsko ali Kambodžo, pa samo napiši meil, ti bom z veseljem odgovoril.

LP, Robi.

Živjo!
S prijateljico se odpravljava v Laos, Kabodžo in Vietnam, vendar sva najino potovanje mal prestavli, ker sva ugotavljali, da je tam najlepše v monsunskem času. Je to res? Zdaj misliva it nekje sredi aprila…
Tudi vizo za Laos lahko dobiš na meji?
Lp, anka

v monsunskem casu????? najlepse morda res zaradi zelenja a so ceste neprevozne polne blata in ostalih nevsecnosti, da o vlagi v zraku in nepopisni vročini sploh ne govorim. tako lahko potovanje postane prava muka. ponavadi se popotniki izogobajo monsunom. odvisno kaj zelita videti….

lp

Vem, da se ponavadi popotnik izogiba monsunom, tudi z mano ni nič drugače. Verjetno bi blo najboljš, če bi šli v začetku jeseni, ampak takrat žal ni možno. Sem brala, da dežuje le uro ali dve na dan, je pa jasno, da je neznansko vroče. No, na blatne ceste pa priznam, da res nism pomislila-sem bolj premišljevala o tem, kako visoko bo voda v rečnih strugah 🙂

ja jz sm bil sred julija v laosu, pa je bil skor cel severni del odrezan od sveta, ko so blatne ceste postale neprevozne. eni americani k smo jih srecal, so za 3 dni obtical v neki vasi na poti iz kitajske proti luang prabangu, ker se je tovornjak pogreznil v blato in ga nikakor niso ven spravli….
zna bit pa zanimiv, avantura, sej to najbrz iščes, ane?

Zui, kaj se splača ogledat v 14 dneh?
Kaj mi ti svetuješ?
Kako je kaj z javnimi prevozi in z vizo? kaj si jo uredim v bankoku ali kar nam meji?
Kako je potem kaj prehot med laosom in Kambodzo?

Kolko denarja bom rabo za 14 dni?

lp
zoki

V Laosu je vredno ogleda mesto Luang Prabang. Do njega prideš iz severa Tajske najenostavneje po reki Mekong. Iz Luang Prabanga imaš par ur z busom in potem kakšno uro s čolnom po reki Nam Ou do Muang Ngoi Neua. Vas sicer postaja vse bolj turistična, so pa zato vasi v njeni okolici še dokaj avtentične in si jih lahko ogledaš peš. Cene v Laosu so nižje kot na Tajskem. Sobe okoli 3$, hrana (poln krožnik menu) na nočni tržnici v Luang Prabangu manj kot 1$.

Lp Simon

Zanima me, kako je z prestopom meje med tajsko in laosm in nato med Laosom in Kambodzo?
kaj se lahko uredi viza na meji ali jo je boljše uredit v Bankoku?
Ima kdo za prodat LP Tajske?

lp
zoki

Posodim LP Southeast Asia za eno leto.

LP!

Samo

Vzamem. Janez 041.203.434.

Kliči na (01) 70-97-223.

LP!

Samo

Podatki sicer niso iz prve roke, potujem pa tudi sama tja, tko da sem se pozanimala, kako je z vizami: Če greš v Laos iz Tajske, potem je najboljš, da vizo urediš v Bkk-u. Drugače je z vizo za Kambodžo, ki se jo baje da dobit na meji. Fora je zdej edin v tem, da so cene odvisne od tega, kje jo vzameš.Glede na tvojo pot, bo verjetno vseen najboljš, če si vizo za Laos zrihtaš v Bkk-u. Viza za Kambodžo na meji (po kopnem) stane okol 25$, viza za Laos te pa v Phnom Penhu pride 20-25$, kolk je na Tajskem, pa ne vem.
LP, anka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close