Najdi forum

Laneno seme

Ga uporabljate v kuhi in kako? Ali je res dobro za prebavo?

Nekje sem videla, da so laneno seme kuhali in dobili sluzasto vodo, katero so potem jedli kot juho. Je morda kaj znanega o tem in čemu je namenjena ta sluzasta voda? Ima tudi kak zdravilni učinek?
LP, Pop

Jaz sem ga ravnokar čajno žličko zamešala med skuto, jogurt in kosmiče… Ker imam težave s prebavo, upam, da res pomaga 🙂

Kakšno naključje, to je bila danes tudi moja večerja 🙂

LP ZALA

Za težavo s prebavo ti priporočam ananas, kar v pločevinki. Zjutraj oziroma dopoldne pojej enega in nič drugega vmes. To naredi tri dni zapored, boš videla, kako te bo “spucalo “. Ne boš verjela, da imaš toliko blata v sebi.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Kako pa ga uporabljate (za v jogurte itd.) – kar tako, ali se mora prej kaj namakat…?
Hvala in lp, maja

Jaz ga včasih namočim v vodi in pustim do jutra, včasih pa si ga zamešam kar v jogurt – po tem okusu se mi zdi da me mine želja po sladkem. 🙂

LP Zala

Jaz si ga posipam preko solate, med drugim je tudi sestavni del mojih mueslijev.

Jaz dam laneno seme med jogurt, kosmiče, …včasih pa si zmiksam banano,laneno seme in mleko.

LP

Jaz si ga zmesam v jogurt, skuto, v muslije, mlecni zdrob… dam ga tud v solato… pa ce doma slucajno pecemo kruh, ga dam tudi vmes med testo in posujem po vrhu na skorjo…
Se strinjam s tem, da ureja prebavo… preizkuseno
🙂

Prima je tudi tole: naribano jabolko, sladkano z medom, primešana žlička lanenega semena. LP Daša

Za pravi učinek lanenega semena se ga mora čez noč namočiti v vodi. Če ni namočeno pa ga je potrebno zmleti (v mlinčku za mletje kave).

LP Izida

jaz ga zmeljem v kavnem mlinčku in ga potresem skoraj na vsako solato

Laneno seme vsebuje sluzi.
Uporabljamo ga kot odvajalo pri kroničnem zaprtju.Laneno seme se namreč napne,tako da poveča vsebino črevesa in ga s tem razširi.To pa pospešuje peristaltiko( gibanje) črevesa.Če uporabimo sveže,zmleto seme,sodeluje pri tem procesu tudi laneno olje,ki pospešuje drsenje.Kot odvajalo naj bi se uporabilo strto ali grobo zmleto seme.NI ga priporočljivo namakati,ker najbi se napelo v črevesu.

nina šurbek fošnarič

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close