Najdi forum

lan ali hitri internet

preko naročniškega neta smo ugotovili,da kakšnih posebnih vlomilcev na mojem PC-ju ni.Vsekakor pa nekdo ,poleg mene,DELA nanj.
Izklop mrežne kartice in izklop kabelskega modema naj ne bi pri
tem,pravega fahmana,prav nič ovirala.Bo tole držalo?

Res pa je,da sem samo enkrat lahko preko zagona z vpisom’netstat’ ugotovila
kaj se dogaja na PC-ju,od takrat dalje se okno na brzino odpre in zapre.

Naj dodam,da mi,kdorkoli že je na netu,izklaplja požarni zid,preureja
ostale nastavitve in najdem nastavitve letošnjega leta za katere tudi ,pod razno,vem,da jih sama nisem instalirala.
Dela enkrat preko yahoo msn in drugič preko hotmail msn…

Še tole:Tudi ko izklopim modem deluje mrežna kartica dalje in zjutraj dobim,ko je preko PC-ja poslanih kakih 200.000 paketkov obvestilo,da je ‘navidezen polnilnik’poln…tole se dogaja izklopljenemu modemu nakljub.
Računalnika,kjer naj bi bila edina rešitev, ne bi rada nonstop zapirala. Tole je tudi za računalnik neke vrste šok.

Na naročniškem netu sem se pozanimala na koga naj se obrnem,da mi PC dejansko prečekira,rada bi videla ,da je to uradna oseba oz.organ…
Odgovor je bil,da ne poznajo nikogar takšnega.

Kaj mi lahko svetujete?

Se res lahko uporablja PC čeprav izklopim mrežno kartico in kabel?
(po dosedaj zbranih podatkih bi rekla,da ja) vendar prosim še za kakšno
mnenje.

Kaj še lahko storim?

Mislim, da pretiravaš. Dvomim, da je tvoj strah pred ‘vlomilci’ upravičen. Namesti si dober program – požarni zid, pa bo. Mrežno povezavo lahko izključiš, kadar ne potrebuješ interneta in obratno. Bolj ko boš spremljala razne ‘paketke’, manj ti bodo stvari jasne. Ko si enkrat povezana, je razumljivo, da šibajo podatki v obe smeri, sicer povezave ne bi bilo.

saj ,v bistvu,ne gre tolk za paketke … gre tudi za to,da VEM,da je še NEKDO
na mojem PC-ju čeprav naj bi bila sama.

Pretiravam? NE!

Predolgo se že vleče vse tole in vsega mi je dovolj.

Vseeno hvala za ,vzpodbudno,repliko.

LP

No potem pa takole:
pojdi v manege (upravljanje) računalnika in poglej, pod users and groups če je morda tam kdo, ki ne pače poleg. tisto okno, ki se na brzino odpre in zapre pa je fora v tem, da štartaš najbrž iz Start-Run in tam vpišeš netstat.
RAje poizkusi tako, da v Start run vpišeš cmd in tam naprej ukaz netstat. Potem pa desni klik, edit, mark, označi kar bo spisalo, pritisni enter, in skopiraj semle.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Če je modem izklopljen in mrežna kartica onemogočena, potem NI varjante, da bi še kdo karkoli delal na tvojem računalu. Razen če se fizično vsede za monitor in tipkovnico in kuca…

Nisem v Ljubljani.Takoj ko pridem sporočim.

Hmm motiš se…bom kasneje povedala.

Srečno in hvala

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close